Bu hafta vizyona giren filmler- 27 Temmuz

Bu hafta da gösterime giren filmleri yine Gazete 365 olarak sizler için derledik. İşte haftanın filmleri…

Bu hafta vizyona giren filmler- 27 Temmuz

Bu hafta da gösterime giren filmleri yine Gazete 365 olarak sizler için derledik. İşte haftanın filmleri…

Bu hafta vizyona giren filmler- 27 Temmuz
27 Temmuz 2018 - 02:06 - Güncelleme: 02 Ağustos 2018 - 20:25
Reklam

Her Cuma olduğu gibi yine beyazperdeye taşınan birbirinden güzel filmleri sizler için derledik. Bu hafta vizyona; 3 yerli, biri animasyon 5 yabancı olmak üzere 8 yeni film girdi.

İşte 27 Temmuz’da vizyona giren filmler;


1) Görevimiz Tehlike 6: Yansımalar (Mission: Impossible – Fallout)
Tür: Aksiyon, Gerilim, Macera
Yapımı: 2018 - ABD
Süre: 147 dk.
Yönetmen: Christopher McQuarrie
Senaryo: Christopher McQuarrie,  Bruce Geller
Yapımcı: Tom Cruise,  J.J. Abrams
Oyuncular: Tom Cruise, Jeremy Renner, Henry Cavill, Rebecca Ferguson, Vanessa Kirby

Filmin konusu: Ters giden bir görevin ardından Ethan Hunt (Tom Cruise) ve arkadaşları, zamana karşı bir yarışa girerler.

Filmin çekimlerinin bir kısmı Yeni Zelanda'da yapıldı.


2) Dev Avcısı (I Kill Giants)
Tür: Dram, Fantastik, Gerilim
Yapımı: 2017 - ABD
Süre: 104 dk.
Yönetmen: Anders Walter
Senaryo: Joe Kelly
Yapımcı: Chris Columbus,  Justin Nappi
Oyuncular: Madison Wolfe, Zoe Saldana, Imogen Poots, Sydney Wade, Rory Jackson

Filmin konusu: 12 yaşındaki Barbara Thorson (Madison Wolfe), oyunlardan esinlenmiş bir fantezi dünyası yaratmıştır. Bu dünyada devlerle savaşmakta ve onları öldürmektedir. Ailesinin anlayamadığı, okul arkadaşlarının uzak durduğu ve küçümsediği Barbara, etraftakilerin kendisiyle ilgili düşüncelerine aldırmadan, adeta takıntılı ancak cesur bir şekilde canavarların kasabasına saldırma ihtimaline karşılık hazırlıklarını sürdürecektir.


3) Sıkı Dostlar (Last Flag Flying)
Tür: Dram, Komedi
Yapımı: 2017 - ABD
Süre: 125 dk.
Yönetmen: Richard Linklater
Senaryo: Richard Linklater,  Darryl Ponicsan
Yapımcı: Richard Linklater,  Ginger Sledge
Oyuncular: Steve Carell, Bryan Cranston, Laurence Fishburne, J. Quinton Johson, Richard Robichaux

Filmin konusu: Vietnam Savaşı'nda yer almış Larry 'Doc' Shepherd (Steve Carell), savaştan 30 yıl sonra yani 2003'te Irak'taki Amerikan Ordusu'nda bulunan oğlunun hayatını kaybettiğini öğrenir. Karısını da kısa bir süre önce yitirmiş olan Doc, Vietnam döneminde arkadaşları olan bar sahibi Sal Nealon (Bryan Cranston) ve savaş yıllarını unutmak isteyen rahip Richard Mueller'i (Laurence Fishburne) yanına alarak, cenazeyi teslim almak üzere bir hava üssüne gider. Normal şartlarda oğlu askeri törenle Arlington Askeri Mezarlığı'na gömülecektir, ancak oğlunun ölümüyle ilgili saklanan gerçekleri öğrenince arkadaşları ve tabutla birlikte evine doğru bir yolculuğa başlar.


4) Kabir Azabı
Tür: Korku
Yapımı: 2018 - Türkiye
Süre: 93 dk. 
Yönetmen: Arkın Aktaç
Senaryo: Murat Toktamışoğlu
Oyuncular: Hakan Özgömeç, Özlem Başkaya, Ebru Saçar, Ufuk Aşar, Canan Çiftel

Filmin konusu:  Çok iyi bir avukat olan Ozan (Hakan Özgömeç) mesleğinde başarı kazandıkça etrafına kötü davranmaya, başarısından başka birşey düşünemez hale gelmeye başlar. Ancak doğumgününde yaşadığı bazı olaylardan sonra hayatı çok kötü bir hale gelmeye başlar. Gördüğü kabuslar onu ölümün bilinmez ve karanlık yüzüne yaklaştırırken, bunlardan kurtulabilmek için tek çözümü kendisiyle ve yaptığı kötülüklerle yüzleşmesi olacaktır.


5) Yaşar Kemal Efsanesi
Tür: Belgesel
Yapımı: 2018 - Türkiye
Süre: 113 dk.
Yönetmen: Aydın Orak
Seslendirenler: Halil Ergün
Arşiv Görüntüleri: Yaşar Kemal
Kendisi: Zülfü Livaneli,  Arif Keskiner,  Ara Güler
Senaryo: Aydın Orak
Yapımcı: Aydın Orak
Diğer Adı: The Legend Of Yaşar Kemal

Filmin konusu: Modern Türk Edebiyatı'nın en büyük kalemlerinin başında gelen Yaşar Kemal'in Hemite (Gökçedam) köyünde doğumundan İstanbul'da ölümüne kadar olan hayatını hem kendi ağzından, hem de yaşamının çeşitli aşamalarına ortak olmuş yakınları ve arkadaşlarının ifadeleriyle aktaran Yaşar Kemal Efsanesi belgeseli, dünyada ilk gösterimini 24. Adana Altın Koza Film Festivali'nde yaptı. Filmde röportajların yanında Yaşar Kemal'in daha önce hiç yayınlanmamış görüntüleri, ses kayıtları ve belgeler de bulunuyor.


6) Dipdip: Bir Okyanus Macerası (Deep)
Tür: Animasyon, Aile, Komedi, Macera
Yapımı: 2017 - ABD, İspanya, Belçika
Süre: 92 dk.
Yönetmen: Julio Soto Gurpide
Seslendirenler: Jeff Bennett,  Jess Harnell,  Phil LaMarr,  Lewis Macleod,  Dave Fennoy
Senaryo: Julio Soto Gurpide,  Stephen Hughes

Filmin konusu: Dünyayı suların kaplamasıyla insanlar dünyayı terketmiş, tamamen okyanuslardan oluşan dünyada yalnızca sualtı canlıları kalmıştır. Bu dünyada yaşayan ahtapot Dipdip, büyükbabasının tüm uyarılarına rağmen yaşadığı bölgenin dışına çıkma konusunda oldukça meraklıdır. Arkadaşları fener balığı Evo ve karides Alice'le birlikte bu yasakları delen Dipdip, merakı yüzünden günün birinde evlerinin yıkılmasına neden olur. Dipdip ve arkadaşları, durumu düzeltebilecek tekbalığı bulmak üzere büyük bir maceraya atılırlar.


7) Dört Köşeli Üçgen
Tür: Dram
Yapımı: 2018 - Türkiye
Süre: 88 dk.
Yönetmen: Mehmet Güreli
Senaryo: Görkem Yeltan
Yapımcı: Görkem Yeltan,  Mehmet Güreli
Diğer Adı: Four Cornered Triangle
Oyuncular: Mustafa Dinç, Kaan Çakır, İlyas Özçakır

Filmin konusu: Etrafındaki tüm olayları büyük bir merakla inceleyen, bir tütün deposunda çalışan kahramanımızı herkes "gözlemci" diye çağırmaktadır. Aslında o bir bekçidir, gözlemleri üzerine düşünen, ulaştığı sonuçları korkusuzca insanlarla paylaşan ve bu yüzden çok da sevilmeyen bir bekçi... Kabul edilmiş doğruları sorgulayan, onlara kendi bakış açısını katan bir gözlemci olarak toplumdan bir anlamda soyutlanmış bir kişidir.


8) Madame
Tür: Dram, Komedi
Yapımı: 2017 - Fransa
Süre: 91 dk.
Yönetmen: Amanda Sthers
Senaryo: Amanda Sthers
Yapımcı: Cyril Colbeau-Justin,  Alain Pancrazi

Filmin konusu: Heyecanını kaybetmeye başlamış evliliklerine hayat öpücüğü vermek isteyen Anne (Toni Collette) ve Bob (Harvey Keitel) çifti Amerika'dan kalkıp Paris'te lüks bir köşke taşınmıştır. Bir akşam evlerinde verecekleri davette, masada 12 değil 13 kişinin bulunacağını öğrenen Anne, bu uğursuz sayıdan kurtulmak için hiçbir davetlinin tanımadığı evin baş hizmetçisi Maria'yı (Rossy De Palma) 14. kişi olarak masaya oturtmaya karar verir. Olduğundan bambaşka bir insan gibi davranmak zorunda kalan Maria'ya konuklardan David Morgan'ın (Michael Smiley) büyük ilgi göstermesi ve kısa sürede aralarında bir aşk başlaması, Anne ve Bob'un hesaplarını alt üst edecektir. >365/Haber Merkezi
 


YORUMLAR

  • 0 Yorum