Bu hafta vizyona giren filmler- 20 Nisan

Bu hafta da gösterime giren filmleri yine Gazete 365 olarak sizler için derledik. İşte haftanın filmleri…

Bu hafta vizyona giren filmler- 20 Nisan

Bu hafta da gösterime giren filmleri yine Gazete 365 olarak sizler için derledik. İşte haftanın filmleri…

Bu hafta vizyona giren filmler- 20 Nisan
20 Nisan 2018 - 16:50 - Güncelleme: 30 Nisan 2018 - 17:22
Reklam

Her Cuma olduğu gibi yine beyazperdeye taşınan birbirinden güzel filmleri sizler için derledik. Bu hafta vizyona biri animasyon 6 yerli, biri animasyon 4 yabancı olmak üzere 10 yeni film girdi.

İşte 20 Nisan vizyona giren filmler;


1) Zamanda Kıvrılma (A Wrinkle In Time)
Tür: Bilim Kurgu, Aile, Fantastik, Macera
Yapımı: 2018 - ABD
Süre:109 dk.
Yönetmen: Ava DuVernay
Senaryo: Jennifer Lee (i),  Jeff Stockwell
Yapımcı: James Whitaker,  Catherine Hand

Filmin konusu: Astrofizikçi bilim adamı Alexander Murry (Chris Pine), zaman ve boyutlarla ilgili birçok önemli çalışmaya imza attığı sırada bir iz bırakmadan ortadan kaybolmuştur. Birçok kişi Murry'nin öldüğünü düşünmektedir, ancak kızı Meg (Storm Reid) ve eşi Kate (Gugu Mbatha-Raw) başka bir boyuta geçmiş olabileceğine inanmaya devam etmektedir. Bir gün Meg'in erkek kardeşi Charles (Deric McCabe), Bn. Hangi, Bn. Neydi ve Bn. Kim adlarında 3 tuhaf kadınla tanışmalarını sağlar. Onlar da Alexander'ın hayatta olduğuna inanmaktadır. Meg, Charles ve Meg'in arkadaşı Calvin (Levi Miller), hayallerine sığmayacak bir dünyaya yolculuk ederek karanlık güçlerle savaşırlar.


2) Winchester Gizemli Ev (Winchester Mystery House)
Tür: Biyografi, Fantastik, Korku
Yapımı: 2018 - ABD, Avustralya
Süre: 99 dk.
Yönetmen: Michael Spierig,  Peter Spierig
Senaryo: Michael Spierig,  Peter Spierig
Yapımcı: Tobin Armbrust,  Benedict Carver
Diğer Adı: The 13th Hour, Winchester: The House That Ghosts Built

Filmin konusu: Özellikle 19. yüzyılın savaşlarında çok sık kullanılmış Winchester tüfek şirketinin mirasçısı olan Sarah Winchester (Helen Mirren), şehirden uzakta, kocaman bir konakta yaşamaktadır. Üstelik bu evin inşaatı hiç durmadan devam etmekte, sürekli yeni odalar eklenmektedir. Bu bitmeyen inşaatın nedeni yaşlı kadının gösteriş merakı değil, zamanında Winchester tüfekleriyle öldürülmüş kişilerin intikam için dönen ruhlarını hapsetme isteğidir. Dul Winchester, bu ruhlar tarafından lanetlendiğine emindir. Doktor Eric Price (Jason Clarke) her ne kadar hayaletlere inanmasa da evde tuhaf birşeylerin döndüğü kesindir, üstelik daha öncekilerden hiçbirinin olmadığı kadar güçlü bir ruh daha dadanmıştır.


3) Cici Babam
Tür: Komedi
Yapımı: 2018 - Türkiye
Süre: 105 dk.
Yönetmen: Meltem Bozoflu
Senaryo: Sıla Çetindağ,  Eray Akyamaner,  Murat Kepez,  Mahmut Özbey,  Uğur Güvercin,  Ayberk Sak
Yapımcı: Necati Akpınar

Filmin konusu: Babaları vefat etmiş 3 kardeş, Gaziantep'in bir köyünde yaşayan annelerinin yanına giderken görmeye hiç alışık olmadıkları, son derece marjinal görünümlü bir otostopçuyu yanlarına alırlar. Bu tuhaf adam, sevgilisinin yanına gittiğini, ilk fırsatta onunla evleneceğini anlatır. Köye vardıklarında büyük sürpriz ortaya çıkar, rastaları ve dövmeleriyle dikkat çeken Tanju'nun (Mahir İpek) evleneceği kadın, 3 kardeşin dul annesi Melahat'ten (Yasemin Conka) başkası değildir. Bu durum özellikle çocuklardan Hacı (Onur Buldu) için büyük bir şok olacak, 'cici baba'sının planlarını engellemek için her şeyi yapacaktır.


4) Vallahi Hortladı
Tür: Komedi
Yapımı: 2018 - Türkiye
Süre: 95 dk.
Yönetmen: Volkan Adıyaman
Senaryo: Volkan Adıyaman
Yapımcı: Gökhan Atik
Oyuncular: Nuri Alço, Burak Şahin, Doğa Konakoğlu, Hasan Yalnızoğlu, Kadir Özübek, Bülent Mert, Taner Şafak, Güneş Cyrina Özek, Dila Pekdemir, Akın Türkmen, Aytuğ Ergen, Amir Zakaria…

Filmin konusu: M.Ö. 2600 civarında yaşamış kral Nam-sis, kendisini ve eşini sonsuza dek yaşatabilmek için 14 adet özgür ruha ihtiyaç duymaktadır. Bu 14 kişi, kendilerini kurtarıp Nam-sis'i mezarına gönderebilmek için, yıllardır bütün dünya nimetlerine tövbe etmiş Nuri Hoca'dan (Nuri Alço) yardım isterler.


5) İlişki Durumu: Açık İlişki (Permission)
Tür: Komedi, Romantik
Yapımı: 2017 - ABD
Süre: 96 dk.
Yönetmen: Brian Crano
Senaryo: Brian Crano
Yapımcı: Rebecca Hall,  Brian Crano
Oyuncular: Rebecca Hall, Dan Stevens, Jason Sudeikis, Gina Gershon, François Arnaud

Filmin konusu: Sevgilisi Will (Dan Stevens) ile güzel görünen bir ilişkisi olan, kısa süre içinde evlilik teklifi almaya bekleyen Anna (Rebecca Hall), erkek kardeşinin kafasına soktuğu fikri fazlasıyla benimser ve sevgilisine evlenmeden önce bir süre başka insanlarla da birliktelikler yaşamalarının iyi olacağını belirtir. Böylelikle hayatlarına farklı insanlar almayı kabul ederler.


6) Sandık
Tür: Korku
Yapımı: 2018 - Türkiye
Süre: 92 dk.
Yönetmen: H. Mücahit Pehlivan
Senaryo: H. Mücahit Pehlivan,  Büşra Ak
Yapımcı: H. Mücahit Pehlivan
Oyuncular: Celal Bıyıklı, Adnan Tunalı, Çağlar Ozan Aksu, Sinem Yılmaz, Mutlu Dereli

Filmin konusu: Şehirden oldukça uzak dağların, kanyonların, nehirlerin çevrelediği doğa harikası bir bölgede yer alan şirin bir köy olan Turan köyünün kaderi bir sabah köy üzerinde uçmaya başlayan ve nereden, kim tarafından kontrol edildiği anlaşılamayan helikopterlerin taşıdığı sandıkları bölgeye bırakmasıyla değişecektir. Sandık’ın içinden çıkan ve kendi içlerinde bir hiyerarşiye sahip genleri ile oynanmış sülükler tüm bölgeyi gerçek bir kaos’a sürükleyerek, halkın içinden çıkılamaz bir kabusla yüzyüze gelmelerini sağlayacaktır. Öfkesini ve şiddet duygusunu kontrol edemeyen hastalanmışlar ve hayatta kalmaya çalışanlar olarak ikiye ayrılan köyde taraflar arasındaki yoğun mücadele sürerken, köye gelmek zorunda kalan 6 kişilik arkadaş grubu ise tüm bu karmaşanın tam ortasında kalacaklardır. Ve sonu gelmeyen korku başlayacaktır.


7) Maşa ile Koca Ayı 2: Sonsuz Arkadaşlık
Tür: Animasyon
Yapımı: 2018 - Türkiye
Süre: 69 dk.

Filmin konusu: Maşa ve arkadaşı Koca Ayı'nın yeni maceralarına bu filmde Enes Batur ve diğer bazı internet ünlüleri de eşlik edecek.


8) Bütün Saadetler Mümkündür
Tür: Dram
Yapımı: 2015 - Türkiye
Süre: 119 dk.
Yönetmen: Selman Kılıçaslan
Senaryo: Selman Kılıçaslan
Yapımcı: Selman Kılıçaslan
Oyuncular: Ruhi Sarı, Arif Erkin, Kemal Uçar, Nilay Erdönmez, Fatih Topçuoğlu

Filmin konusu: Mühendislik eğitimi alan Ali (Kemal Uçar), bir Erasmus projesi vasıtasıyla yurt dışına gitmenin hayalini kurmakta olan genç bir adamdır. Hedefi belli olsa da arayışı sona ermiş değildir. Günün birinde bir türkü barda çalışan Gülce'den (Nilay Erdönmez) hoşlanmaya başlar. Hemşirelik okuyan Gülce, bir yandan da para kazanmak için yaşlı ve yalnız Mevlüt Bey'in (Arif Erkin) bakımıyla ilgilenmektedir. Bir şekilde Mevlüt'ün öyküsüne de ortak olan Ali, bir soruyu kendine sormaktan vazgeçmez: Bütün saadetler mümkün müdür?


9) Köpek Adası (Isle of Dogs)
Tür: Animasyon, Komedi, Macera
Yapımı: 2018 - ABD
Süre: 101 dk.
Yönetmen: Wes Anderson
Seslendirenler: Bryan Cranston,  Koyu Rankin,  Edward Norton,  Liev Schreiber,  Bill Murray
Senaryo: Wes Anderson
Yapımcı: Wes Anderson 

Filmin konusu: Günümüzden 20 yıl sonra Japonya'da, köpek nüfusu kontrolden çıkıp, bir de 'köpek gribi' salgını baş gösterince, köpeklerin çöple dolu bir adada karantina altına alınmasına karar verilir. 12 yaşındaki Atari Kobayashi, oraya bırakılmış Spots adlı köpeğini bulmak için büyük bir cesaret örneği göstererek adaya gelir. Adanın diğer köpekleri, Atari'nin Spots'u bulmasına ve bunu yetkililere yakalanmadan yapmasına yardım edeceklerdir.


10) Horoz Bayram
Tür: Komedi
Yapımı: 2018 - Türkiye
Süre: 94 dk.
Yönetmen: Mustafa Diyar Demirsoy
Senaryo: İmmir Memmedli
Yapımcı: Abdullah Aslan
Oyuncular: Abdullah Aslan, Sahra Zeyni, Hüseyin Taş, Zülfü Hamit Altın, Şükran Çağman

Filmin konusu: Şanlıurfa'nın bir köyünde yaşayan Bayram, bütün köy halkına borç takmış, bu durum diğer köylüleri son derece sinirlendirmiştir. Alacaklıların nefesini ensesinde hissetmekten bıkan Bayram, sihirbazlık yapan bir arkadaşının yardımıyla bir çıkış yolu bulur. Köylerinde yapılan bir gösteri sırasında sihirbaz, Bayram'ı bir kutuya sokarak onu horoza dönüştürdüğünü söyler. Bayram sahne arkasından kaçarken, bütün köylüler Bayram'ın artık horoz olduğuna inanmıştır. Sihirbaz da horozu ancak 1 yıl sonra tekrar Bayram haline getirebileceğine herkesi ikna etmiştir. >365/Haber Merkezi
 


YORUMLAR

  • 0 Yorum