Bu hafta vizyona giren filmler- 2 Mart

Bu hafta da gösterime giren filmleri yine Gazete 365 olarak sizler için derledik. İşte haftanın filmleri…

Bu hafta vizyona giren filmler- 2 Mart

Bu hafta da gösterime giren filmleri yine Gazete 365 olarak sizler için derledik. İşte haftanın filmleri…

Bu hafta vizyona giren filmler- 2 Mart
02 Mart 2018 - 10:22 - Güncelleme: 06 Mart 2018 - 12:33
Reklam

Her Cuma olduğu gibi yine beyazperdeye taşınan birbirinden güzel filmleri sizler için derledik. Bu hafta vizyona biri belgesel 3 yerli,  biri animasyon 4 yabancı olmak üzere 7 yeni film girdi.

İşte 2 Mart’ta vizyona giren filmler;


1) Uğur Böceği (Lady Bird)
Yapımı: 2017 - ABD
Tür: Dram, Komedi
Süre: 93 dk.
Yönetmen: Greta Gerwig
Oyuncular: Saoirse Ronan,  Laurie Metcalf,  Tracy Letts,  Lucas Hedges,  Timothée Chalamet
Senaryo: Greta Gerwig
Yapımcı: Scott Rudin,  Eli Bush 

Filmin konusu: Sacramento'da yaşayan, kendine 'Uğur Böceği' adını takmış liseli Christine McPherson (Saoirse Ronan) lisedeki son yılında hayatıyla ilgili birçok kritik kararın eşiğine gelmiştir. Büyüme sancıları, okulda hem akademik, hem sosyal olarak yaşadığı zorluklar ve yaklaşan üniversite tercihinin yanında annesi Marion'la (Laurie Metcalf) yaşadığı gelgitli ilişki 'Uğur Böceği'ni strese sokmaktadır. Annesinin California'da kalmasına yönelik tüm ikna çabasına rağmen oradan uzaklaşmak, New York'ta bir üniversiteye gitmek istemektedir.


2) Kızıl Serçe (Red Sparrow)
Yapımı: 2018 - ABD
Tür: Aksiyon, Dram, Gerilim
Süre: 139 dk.
Yönetmen: Francis Lawrence
Oyuncular: Jennifer Lawrence,  Joel Edgerton,  Matthias Schoenaerts,  Jeremy Irons, Charlotte Rampling
Senaryo: Justin Haythe
Yapımcı: Steven Zaillian,  Garrett Basch

Filmin konusu: Dominika Egorova (Jennifer Lawrence), yetenekli bir Rus balerindir. Ancak hasta olan annesini tedavi ettirebilmek için karıştığı olaylar zinciri, onu bir 'serçe' olmaya kadar götürür. 'Serçeler', güzelliklerini ve vücutlarını kullanarak hedeflerini istedikleri şekilde yönlendirmek üzere eğitililen, eğitimleri sonunda kişiliklerini yitirerek adeta makineye dönüşen özel ajanlardır. Dominika, ilk görevinde CIA ajanı Nate (Joel Edgerton) ile karşılaştığında, her iki ülkenin güvenliklerini tehdit edecek bir durum ortaya çıkar.


3) Savaştan Sonra (Mudbound)
Yapımı: 2017 - ABD
Tür: Dram
Süre: 134 dk.
Yönetmen: Dee Rees
Oyuncular: Carey Mulligan,  Jason Clarke,  Jason Mitchell,  Mary J. Blige,  Garrett Hedlund
Senaryo: Dee Rees,  Virgil Williams
Yapımcı: Carl Effenson,  Sally Jo Effenson

Filmin konusu: Marietta, Mississippi'de yaşayan bir çiftlik sahibinin oğlu olan Jamie (Garrett Hedlund) ve o çiftlikte çalışan Jackson ailesinin oğlu Ronsel (Jason Mitchell), 2. Dünya Savaşı'nda yer aldıktan sonra evlerine geri dönerler. İki genç adam da savaşın ardından sivil hayata alışmakta zorlanacak, ırkçılığın farklı yüzleriyle karşılaşacaklardır.


4) Puloi: Asla Yalnız Uçmayacaksın
Yapımı: 2018 - İzlanda
Tür: Animasyon
Yönetmen: Arni Ásgeirsson
Senaryo: Friðrik Erlingsson

Filmin konusu: Babası ve sürüsündeki diğer kuşlar gibi Güney'deki sıcak topraklara göç etmesine izin verilmeyen küçük Puloi, kışı kutuplarda yalnız geçirmek zorunda kalmıştır. Burada geçirdiği sürede yeni arkadaşlar edinip Cennet Vadisi'ne ulaşmaya çalışırken, kötü kalpli kartal Gölge'nin hain planlarına karşı da dikkatli olmalıdır.


5) Sessizliğin Kardeşleri (Birayên Bêdêngiyê)
Yapımı: 2017 - Türkiye
Tür: Belgesel, Dram
Süre: 86 dk.
Yönetmen: Taylan Mintaş
Kendisi: Asım Mintaş
Senaryo: Taylan Mintaş
Yapımcı: Erol Mintaş
Diğer Adı: Brothers of Silence

Filmin konusu: “Sessizliğin Kardeşleri”, yönetmen Taylan Mintaş’ın yıllar sonra gittiği köyünde karşılaştığı kuzenleri Toso ve Çao’nun hikâyesini konu alıyor. Kars’ın Susuz İlçesine bağlı küçük bir köyünde yaşayan Toso ve Çao, öfkeleriyle de sevgi gösterileriyle de birbirlerinden farklı iki kardeştir ama onları ortaklaştıran şey sadece, ahraz (sağır ve dilsiz) olmaları değildir; kendilerine özgü işaret dilleridir de. İki kardeşin, bazen insanların kusurlarıyla, bazen yetenekleriyle, bazen de dedelerden kalma lakaplarla yarattıkları bu Kürtçe işaret dili, tüm köy halkı tarafından da bilinmekte ve köyde Kürtçe ve Türkçe dışında 3. bir dil olarak kabul görmektedir.


6) Melez
Yapımı: 2018 - Türkiye, ABD
Tür: Korku
Süre: 85 dk.
Yönetmen: Biray Dalkıran
Oyuncular: Angela Durazo,  Nathan Schellerup,  Malinda Farrington,  Danny Winn,  Katy Bentz
Senaryo: Biray Dalkıran,  Şafak Güçlü
Yapımcı: Biray Dalkıran

Filmin konusu: Amy (Angela Durazo) ve eşi John (Nathan Schellerup), Amy'nin beklenmeyen hamileliği karşısında ne yapacağını bilememiştir. Amy'nin ikizleri olacaktır, ancak tuhaf şeyler hissetmeye başlayan Amy, kürtaj yaptırmaya karar verir. Nitekim bu çocukların Adem'in ilk eşi olduğuna inanılan Lilith'le bazı şeytani bağlantıları olduğu yolunda ciddi şüpheler vardır.

7) Ailecek Şaşkınız
Yapımı: 2018 - Türkiye
Tür: Komedi
Süre: 113 dk.
Yönetmen: Selçuk Aydemir
Oyuncular: Ahmet Kural,  Murat Cemcir,  Saadet Işıl Aksoy,  Cengiz Bozkurt,  Günay Karacaoğlu
Senaryo: Selçuk Aydemir
Yapımcı: Murat Cemcir,  Necati Kocabay

Filmin konusu: Yönetimini babasından devraldığı şirketin genel müdürlüğünü yapan Ferhat (Ahmet Kural) ile çocukluk arkadaşı, aynı zamanda şirketin finans direktörü Gökhan'ın (Murat Cemcir) başlarına gelen eğlenceli olaylar filmde konu ediliyor. >365/Haber Merkezi


 


YORUMLAR

  • 0 Yorum