Bu hafta vizyona giren filmler-  18 Ocak 

Bu hafta da gösterime giren filmleri yine Gazete 365 olarak sizler için derledik. İşte haftanın filmleri…

Bu hafta vizyona giren filmler-  18 Ocak 

Bu hafta da gösterime giren filmleri yine Gazete 365 olarak sizler için derledik. İşte haftanın filmleri…

Bu hafta vizyona giren filmler-  18 Ocak 
18 Ocak 2019 - 20:46 - Güncelleme: 28 Ocak 2019 - 10:29
Reklam

Her Cuma olduğu gibi yine beyazperdeye taşınan birbirinden güzel filmleri sizler için derledik. Bu hafta vizyona;  4 yerli, biri animasyon 4 yabancı olmak üzere 8 yeni film girdi.

İşte 18 Ocak’ta vizyona giren filmler;


1) Glass
Tür: Bilim Kurgu , Dram , Gerilim , Gizem , Korku
Yapımı: 2019 – ABD
Süre: 129 dk.
Yönetmen: M. Night Shyamalan
Senaryo: M. Night Shyamalan
Yapımcı: M. Night Shyamalan
Oyuncular: James McAvon, Bruce Willis, Samuel L. Jackson, Sarah Paulson, AnyaTaylor-Joy.

Filmin konusu: M. Night Shyamalan'ın Parçalanmış (Split) filminin 24 karakterli kahramanı Crumb (James McAvoy) ile Ölümsüz (Unbreakable) filminden David Dunn (Bruce Willis) ve Elijah Price (Samuel L. Jackson), yönetmenin Glass filminde bir araya geliyor.


2) Arakçılar
Tür: Dram , Suç
Yapımı: 2018 - Japonya
Süre: 121 dk .
Yönetmen: Hirokazu Koreeda
Senaryo: Hirokazu Koreeda
Oyuncular: Riri Furanki, Sakura Ando, Mayu Matsuoka, Sosuke İkematsu, Kirin Kiki.

Filmin konusu: Tokyo'da yaşayan Osamu (Lily Franky) ve eşi Nobuyo Shibata (Sakura Ando), düzenli bir işleri olmadığından maddi imkansızlıklarla boğuşmaktadır. Büyükannenin emekli maaşıyla ve buldukları geçici işlerle kıt kanaat geçinmeye çalışan ailesini ayakta tutabilmek için Osamu, oğlu Shota ile dükkanlarda küçük hırsızlıklar yapmaya mecburdur. Bu esnada Yuri adında evsiz ve kötü muameleye maruz kalan küçük bir kızla karşılaşan Osamu, Yuri'yi tüm zorluklara rağmen evine ve ailesine kabul eder.


3) Üç Harfliler: Adak
Tür: Korku
Yapımı: 2019 - Türkiye 
Yönetmen: Alper Mestçi
Oyuncular: Ramazan Demir, Ejder Özkarslıgil.

Filmin konusu: İki yakın arkadaş olan Salih ve Metin avlanmak için ormana gider. Ancak burada yaşanan bir kaza sonucu Salih tüfekle vurularak ağır bir şekilde yaralanır. Salih, artık beynine saplanan saçma taneleri ile yaşamak zorundadır. Yaşadıklarından sonra psikolojisi iyice bozulan genç adamın iyileşmesi için hem maddi hem de manevi yardıma ihtiyacı vardır. Metin arkadaşının geçtiği bu zorlu dönemde ona her türlü desteği vereceğini söylese de işler öyle olmaz. Metin, sadece Salih’i bir başına bırakmakla kalmaz, kız arkadaşı Şermin’le de arasına girer. Eski nişanlısı Arzu’dan da ayrılan Metin bir süre sonra Şermin ile nişanlanır. Arzu olanlar karşısında ne yapacağını bilemeyince çareyi Salih ve annesi Türkan’ın ziyarete gider. Bu ziyaret, tekinsiz bir kadın olan Türkan’ı oğlunu bu hale getirenlerden intikam almak için harekete geçirir.  


4) Çiçero 
Tür: Biyografi , Suç , Tarih
Yapımı: 2019 - Türkiye 
Yönetmen: Serdar Akar
Senaryo: Gürkan Tanyaş
Yapımcı: Mustafa Uslu
Oyuncular: Erdal Beşikçioğlu, Mustafa Üstündağ, Ertan Saban, Levent Ülgen, İnanç Konukçu.

Filmin konusu: Yüzyılın casusu olarak bilinen Çiçero kod adlı Elyesa Bazna (Erdal Beşikçioğlu), 2. Dünya Savaşı sırasında İngiliz Büyükelçiliği’nde uşak olarak çalışmaktadır. Büyükelçilik içinden birçok bilgiye rahatça ulaşabilen Bazna, kısa süre sonra para karşılığı Almanlar için casusluk yapmaya başlar ve “Çiçero” kod adını alır. Çiçero savaşın gidişatını değiştirir ancak savaş esnasında yapılan  T4 operasyonu ile engellilere yapılan katliamlara engel olamaz. "Yüzyılın en büyük casusluk hikayesi" olduğu iddiasını taşıyan "Çiçero", Almanya'nın pek bahsedilmeyen savaş uygulamalarından T4 programına değinerek down sendromlu, engelli vb. çocukların trajik kaderlerini de beyaz perdeye yansıtıyor.


5) Uçan  Halı Ve Kayıp Elmas
Tür: Animasyon , Aile
Yapımı: 2018 - Danimarka
Süre: 81 dk.
Yönetmen: Karsten Kiilerich
Seslendirenler: Thure Lindhardt,  Peter Frödin,  Erik Holmey,  Sonny Lahey,  Susie Power
Senaryo: Karsten Kiilerich

Filmin konusu: Pjort'ta yaşayan küçük Hodja, bir gün tesadüfen sihirli güçlere sahip bir uçan halı bulur. Dünyayı gezmek için halıyı ödünç alan Hodja'nın, büyükbabasının istediği bir "elması" bulup getirmesi gerekmektedir. Ancak obur sultanın da gözü bu uçan halıdadır ve onu alabilmek için her şeyi yapmaya hazırdır. Hodja, yolda tanıştığı arkadaşı Smaragd ve çok sevdiği keçisi ile amacına ulaşabilmek için türlü maceralardan geçecektir.Sihirli Halı filmi, Ole Lund Kirkegaard'ın 1975'te yazdığı çocuk kitabından uyarlandı. 


6) Borç Harç
Tür: Komedi
Yapımı: 2018 - Türkiye 
Yönetmen: Efe Hızır
Senaryo: Hasan Karakuş
Oyuncular: Gökçe Özyol, Oğuzhan Uğur, Melisa Akman, Burak Topaloğlu, Esma Soysal.

Film Konusu: Borç Harç, borçlarından kurtulmaya çalışan bir adamın hikayesini konu ediyor. Genç bir adam olan Murat, bir televizyon kanalında çalışmaktadır.Troll haberler yaparak geçimini sağlayan Murat sevgilisi ile evlilik hazırlığındadır. Ancak evlilik için yapılan hazırlık onun pek de düşlediği gibi değildir. Kız arkadaşının hayatında bir kere gerçekleşeceğini düşlediği bu büyük gün için onlarca isteği vardır. Murat pek de gönlü razı gelmese de istekleri yerine getirmeye çalışır. Ancak evlenmelerine az bir zaman kala çiftin yolları ayrılır. İlişkiden geri Murat için sadece yüklü bir borç kalır. Kendisini borç batağının içerisinde bulan Murat bundan kurtulmanın yolunu arar. Tam da bu sırada patronundan beklenmedik bir teklif gelir. Murat, bir anda kendisini TV kanalının başında bulur. Borçlarından kurtulup yeni bir hayata başladığını düşünen Murat, kısa süre sonra gerçeklerin pek de göründüğü gibi olmadığını anlar. 


7) İmgeler ve Sözcükler
Tür: Dram
Yapımı: 2018 - Fransa ,  İsviçre
Süre: 90 dk.
Yönetmen: Jean-Luc Godard
Seslendirenler: Jean-Luc Godard
Senaryo: Jean-Luc Godard
Yapımcı: Jean-Luc Godard,  Anne-Marie Miéville

Film Konusu: Bir elin beş parmağı gibi beş farklı hikayede oluşan Le livre d'image’ın yönetmen koltuğunda Oscar Onur Ödülü sahibi Jean-Luc Godard oturuyor. Beş bölümden oluşan filmde “Bellek nasıl işler?”, “Rüyalar nerede başlar?”, “İmgeler ve sözcükler nerede üst üste biner?”, “Ve ne zaman ayrılır?” sorularının yanıtları aranıyor.


8) Can Dostlar
Tür: Aile , Komedi
Yapımı: 2019 - Türkiye
Yönetmen: Tuğçe Soysop
Senaryo: Tuğçe Soysop
Yapımcı: Necati Akpınar,  CJ Entertainment
Oyuncular: Selim Bayraktar, Berat Efe Parlar, Onur Atilla, Ünal Yeter, Esat Polat Güler.

Film Konusu: Çocuklar zamanlarının çoğunu telefonları ile oynayarak geçirmeye başlar. Eskiden sık sık bir araya gelip sokakta gönüllerince eğlenen gençler şimdi günlerini telefon başında geçirir. Ama artık buna bir son verme zamanı gelmiştir. Mahalleye yeni gelen çocukların da ısrarı sonucu telefonlarını bir kenara bırakıp sokaklarda, parklarda oynamaya karar verirler. Ancak aşmaları gereken büyük bir sorun vardır. Parkın bitişiğinde oturan Kötü Kazım parka oynamaya gelen herkesin korkulu rüyası olmuştur. Büyük bir sır saklayan Kazım’dan parkı geri almaya çalışan çocuklar bir olup zorlu bir mücadeleye atılır.

Güldüy Güldüy Show Çocuk ekibinin yeni filmi Can Dostlar'ın yönetmen koltuğunda Tuğçe Soysop oturuyor. Senaryo ekibinde Murat Kepez, Uğur Gövercin, Dinar Kahveci, Cihan Deniz, Nagihan Cemcir, Onur Ümit, Öner Ateş ve Pelin Serin'in yer aldığı filmin kadrosunda Selim Bayraktar, Berat Efe Parlar, Esat Polat Güler, Eda Döğer, Dora Dalgıç, Taha Sönmezışık, Zeynep Ilgın Çelik gibi isimler bulunuyor. Tuğçe Soysop ekibin diğer filmi olan "Bizim Köyün Şarkısı" filminin de yönetmenliğini üstlenmişti. >365/Haber Merkezi
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum