Bu hafta vizyona giren filmler- 18 Mayıs

Bu hafta da gösterime giren filmleri yine Gazete 365 olarak sizler için derledik. İşte haftanın filmleri…

Bu hafta vizyona giren filmler- 18 Mayıs

Bu hafta da gösterime giren filmleri yine Gazete 365 olarak sizler için derledik. İşte haftanın filmleri…

Bu hafta vizyona giren filmler- 18 Mayıs
19 Mayıs 2018 - 16:57
Reklam

Her Cuma olduğu gibi yine beyazperdeye taşınan birbirinden güzel filmleri sizler için derledik. Bu hafta vizyona; 5 yerli, biri animasyon 6 yabancı olmak üzere 11 yeni film girdi.

İşte 18 Mayıs’ta vizyona giren filmler;


1) Deadpool 2
Tür: Aksiyon, Komedi, Macera
Yapımı: 2018 - ABD
Süre: 119 dk.
Yönetmen: David Leitch
Seslendirenler: Stefan Kapičić
Senaryo: Rhett Reese,  Paul Wernick,  Rob Liefeld,  Fabian Nicieza
Yapımcı: Ryan Reynolds,  Stan Lee
Oyuncular: Ryan Reynolds, Josh Brolin, Morena Baccarin, Zazie Beetz, T.J. Miller

Filmin konusu: İlk filmindeki maceralarının ardından Wade Wilson (Ryan Reynolds), yani Deadpool bu sefer birçok açıdan tam zıttı olan Cable (Josh Brolin) ile karşı karşıya gelir. Russell adında başka bir mutantın peşinde olan Cable'ı durdurmak için Deadpool, Domino ve Negasonic Teenage Warhead gibi diğer mutantlarla birlikte X-Force ekibini kurar.


2) Saplantı (The Lullaby)
Tür: Korku
Yapımı: 2017 - Güney Afrika
Süre: 86 dk.
Yönetmen: Steven R. Monroe
Senaryo: Tarryn-Tanille Prinsloo
Yapımcı: Samuel Frauenstein
Diğer Adı: Siembamba

Filmin konusu: 19 yaşında Chloe van Heerden (Reine Swart) yaşadığı tek gecelik ilişkinin ardından hamile kalmış, çocuğunun doğumu için annesinin de yaşadığı memleketi Eden Rock kasabasına geri dönmüştür. Annesi Ruby'nin (Thandi Puren) olanca desteğiyle sağlıklı bir erkek çocuğu da dünyaya gelir. Ancak anne olmanın yükü genç kadına ağır gelir, suçluluk duygusu, paranoya, sonunda sürekli duymaya başladığı bir çocukluk ninnisine dönüşür ve çocuğunun etrafında kötücül bir varlığı hissetmeye başlar.


3) Mezarlık
Tür: Dram, Gerilim, Korku
Yapımı: 2017 - Türkiye
Süre: 90 dk.
Yönetmen: Fuat Yılmaz,
Oyuncular: Seyithan Demir, Nihal Candan, Hakan Eksen, Murat Seviş, Barış Çon

Filmin konusu: Kısmen zihinsel engelli olan Azap (Seyithan Özdemir), yaşadığı köyün mezarcısıdır. Talihsiz bir yangın sonucu kızını ve hamile eşini kaybetmiştir. Kızının yaşadıklarını çok sonraları rastlantı sonucu öğrenen Azap, gerçekleri duymasının ardından ailesinin intikamının peşine düşecektir.


4) Yakışıklı Prens (Charming)
Tür: Animasyon, Aile, Fantastik, Komedi, Müzikal
Yapımı: 2018 - ABD
Süre: 90 dk.
Yönetmen: Ross Venokur
Seslendirenler: Demi Lovato,  Wilmer Valderrama,  Sia,  Nia Vardalos,  Ashley Tisdale
Senaryo: Ross Venokur
Yapımcı: John H. Williams,  Simon Crowe
Seslendirenler: Demi Lavato, Wilmer Valderrama, Sia, Nia Vardalos, Ashley Tisdale

Filmin konusu: Son derece yakışıklı ve çekici bir prens olan Philippe Charming, küçüklüğünde lanetlendiğinden beri karşısına çıkan her kadını kendisine aşık etmiş, bu yüzden arkasında çok sayıda kalbi kırık aşık bırakmıştır. Hatta bunlar arasında Sindirella, Uyuyan Güzel ve Pamuk Prenses de vardır. Bu duruma son vermek isteyen Kral, oğluna son sözünü söyler: 21. doğum gününe kadar seçimini yapıp gerçek aşkı bularak büyüyü bozması, böylece kendisine aşık olan kadınları bu büyüden kurtarması gerekmektedir, yoksa kraliyet üzerindeki haklarını kaybedecektir. Yakışıklı Prens de gerçek aşkı bulmak için, yanına Lenore'u alarak birlikte birbirinden zorlu maceralara atılır.


5) Bal Kaymak
Tür: Aile
Yapımı: 2018 - Türkiye
Yönetmen: Onur Tan
Senaryo: Onur Tan
Oyuncular: Tarık Ünlüoğlu, Sabina Ajrula, Beren Gökyıldız, Filiz Ahmet, Kenan Çoban

Filmin konusu: Balkaymak filminde, dünyanın en güzel balını ve kaymağını yapan ancak birbirleriyle hiç anlaşamayan dedesi ile ninesi arasında kalan Küçük Bade'nin (Beren Özyıldız) öyküsü anlatılıyor.
Balkaymak filminin çekimleri, Makedonya'da yapıldı.


6) Partilerde Kız Tavlama Sanatı (How to Talk to Girls at Parties)
Tür: Bilim Kurgu, Komedi, Romantik
Yapımı: 2017 - ABD
Süre: 102 dk.
Yönetmen: John Cameron Mitchell
Senaryo: John Cameron Mitchell,  Philippa Goslett

Filmin konusu: 1970'lerin Londrası'nda, dönemin en güçlü akımlarından punk'ın etkisinde kalmış genç Enn (Alex Sharp), gittiği bir partide güzel Zan (Elle Fanning) ile tanışır. İlk görüşte aşık olan Enn, bu oldukça farklı kızın başka bir ülkeden geldiğini düşünmektedir, oysa Zan aslında bambaşka bir galaksiden gelmiştir. 48 saat içinde dünyayı tanımaya çalışan Zan ile Enn birbirlerine yakınlaşacaklardır.


7) Ödüllü Kısa Filmler
Tür: Kısa Film
Yapımı: 2018 - -

Filmin konusu: Türkiye'de ilk kez kısa filmler, bir seçki halinde vizyona giriyor. Oscar, Cannes gibi pek çok ödülü kazanmış veya aday olmuş 5 film, 18 Mayıs 2018'de birlikte gösterim şansı bulacak. Filmler şu şekilde:
Death of a Shadow (2012, Belçika)
Everything Will Be Okay (2015, Avusturya)
French Roast (2008, Fransa)
Miracle Fish (2009, Avustralya)
Waves '98 (2015, Lübnan)


8) Daha Yeni Başladık  (Just Getting Started)
Tür: Aksiyon, Komedi
Yapımı: 2017 - ABD
Süre: 91 dk.
Yönetmen: Ron Shelton
Senaryo: Ron Shelton
Yapımcı: Bill Gerber,  Steve Richards
Oyuncular: Morgan Freeman, Tommy Lee Jones, Rene Russo, Koe Pantoliano, Glenne Headly

Filmin konusu: Bir zamanlar çok ünlü mafya babalarının avukatlığını yapmış, sonrasında FBI'ın tanık koruma programına dahil olan ve yöneticisi olduğu lüks Villa Capri tatil köyünde emekliliğinin tadını çıkaran Duke Diver (Morgan Freeman) için hayat hiç olmadığı kadar iyi gitmektedir. Günlerini birçok farklı eğlenceli işle uğraşarak, kumar ve golf oynayarak geçiren Duke için bu güzel günler, eski FBI ajanı Leo'nun (Tommy Lee Jones) gelişiyle sona erer. Leo, her konuda Duke'tan daha iyi olduğunu ispatladıkça karizması sarsılan Duke için daha kötü günler de yoldadır. Geçmişte içli dışlı olduğu mafyanın yerini bulduğu ve hayatını tehdit ettiği anlaşılınca, bu durumu çözmek için Duke ile Leo'nun işbirliği yapması zorunlu hale gelir.


9) Kiraz Mevsimi
Tür: Dram, Komedi
Yapımı: 2017 – Türkiye
Yönetmen: Durmuş Akbulut
Senaryo: Ramis Tanacı
Yapımcı: Ramis Tanacı
Oyuncular: Taylan Güner, Turan Özdemir, Pelin Ermiş, Tolga Demircan, Yakup Yavru

Filmin konusu: Akdeniz Bölgesi'ndeki bir kasabada yaşayan Yılmaz (Taylan Güner), yaptığı işlerde dikiş tutturamamış, hayal ettiği gibi traktör alacak parayı bir türlü biriktirememiş, kömür madeninde çalışmayı da istemeyen genç bir adamdır. Sevdiği kadın İpek'le (Pelin Ermiş) evlenebilmek için, babası Yaşar'ın (Turan Özdemir) da ısrarlarına dayanamayarak madende çalışmaya razı olur. Ancak madende çalışmak tabii ki kolay değildir ve hayati tehlikeler taşımaktadır.


10) 3 Vakte Kadar
Tür: Komedi
Yapımı: 2018 - Türkiye
Süre: 90 dk.
Yönetmen: Özlem Kayhan,  Volkan Gültekin
Senaryo: Hasan Gümet,  Burçin Erkal
Oyuncular: Hasan Gümbet, Köksal Bektaşoğlu, Doğa Konakoğlu, Meryem İrem Şahin, Ayberk Yeşilbursa

Filmin konusu: Hasan (Hasan Gümet), aynı mahallede yaşadığı Balım'dan (Meryem İrem Şahin) yıllardır hoşlanmasına rağmen duygularını açıklayabilme fırsatını hiç bulamamıştır. Sonunda bu fırsatı yakalar, niyeti de ciddidir, ancak Balım'da gözü olan başka biri daha vardır, o da Köksal Baba'dır. Balım'ı yeniden kazanabilmek için Hasan, yakın arkadaşlarıyla birlikte farklı maceralara atılacaktır.


11) Arif v 216
Tür: Komedi, Macera
Yapımı: 2018 - Türkiye
Süre: 125 dk.
Yönetmen: Kıvanç Baruönü
Senaryo: Cem Yılmaz
Yapımcı: Cem Yılmaz
Oyuncular: Cem Yılmaz, Ozan Güven, Seda Bakan, Özkan Uğur, Zafer Algöz

Filmin konusu: Arif'in yakın dostu 216, insan olmaya karar vererek dünyaya gelir ve burada başına olmadık işler gelir. Her ne kadar insan olabilmek için kıyasıya bir çaba harcasa da 216'nın (Ozan Güven) farklılıkları çok barizdir. Üstelik bir de gözleri görmeyen Pembe Şeker'e (Seda Bakan) aşık olmuştur. Kötü niyetli bir iş adamının onu kopyalamaya kalkışmasıyla Arif (Cem Yılmaz) devreye girecek, 216'yı ve tüm dünyayı kurtarmaya çalışacaktır.

Arif'in GORA'dan sonra bir kez daha 216'yla yaşadığı maceraları anlatan Arif v 216 filmi, 2018'in Ocak ayında gösterime girdi. Film 2. kez 18 Mayıs'ta tekrar seyircilerle buluştu. >365/Haber Merkezi
 


YORUMLAR

  • 0 Yorum