Bu hafta vizyona giren filmler- 14 Haziran

Bu hafta da gösterime giren filmleri yine Gazete 365 olarak sizler için derledik. İşte haftanın filmleri…

Bu hafta vizyona giren filmler- 14 Haziran

Bu hafta da gösterime giren filmleri yine Gazete 365 olarak sizler için derledik. İşte haftanın filmleri…

Bu hafta vizyona giren filmler- 14 Haziran
14 Haziran 2019 - 21:31 - Güncelleme: 21 Haziran 2019 - 01:24
Reklam

Her Cuma olduğu gibi yine beyazperdeye taşınan birbirinden güzel filmleri sizler için derledik. Bu hafta vizyona; 4 yerli ve 1’i animasyon 8 yabancı olmak üzere 13 yeni film girdi.

İşte 14 Haziran’da vizyona giren filmler; 


1) Stalker (İz Sürücü)
Tür: Bilim Kurgu , Dram , Fantastik , Gizem , Macera , Psikolojik
Yapımı: 1979 - Sovyetler Birliği ,  Batı Almanya
Süre: 163 dk.
Yönetmen: Andrey Tarkovski
Seslendirenler: Vladimir Zamansky
Senaryo: Andrey Tarkovski,  Boris Strugatsky
Yapımcı: Aleksandra Demidova
Oyuncular: Nikolai Grinko, Anatoli Solonitsyn, Aleksandr Kajdanovsky, Alisa Frejndlikh, Natasha Abramova…

Filmin konusu: Bir nevi kıyamet sonrası gelecekte, isimsiz bir ülkedeyiz. Düşen dev bir meteor açıklanması güç olaylara sebep olmuştur. Yarattığı etki Zone adı verilen bir alanda etkili olmaktadır. Bu alanın ortasında yer alan bir odada insanlığın en derin tutkularını gerçek yapacağı söylenen bir güç vardır.
Dikenli teller ve askerlerle korunan Zone'a sadece zihinsel güçleri ve yeterli cesaretleri olan Stalker'lar girebilmekte ve eşlik ettikleri insanları odadaki güçle yüzleşmeye götürmektedirler. Kahramanımız da böyle bir Stalker'dır. Karısının itirazlarına rağmen bir bilimadamı bir de yazarı yanına alarak hayatının yolculuğuna çıkar.


2) Solaris (Solyaris)
Tür: Bilim Kurgu , Dram
Yapımı: 1972 - Sovyetler Birliği
Süre: 167 dk.
Yönetmen: Andrey Tarkovski
Senaryo: Andrey Tarkovski,  Fridrikh Gorenshtein
Oyuncular: Donatas Banionis, Natalya Bondarchuk, Jüri Järvet, Nikolai Grinko, Vladislav Dvorzhetsky…

Filmin konusu: Kendisi yaşayan dev bir dimağ olan sularla kaplı Solaris gezegeni, Dünya'dan gelen insanların bilincinde ve bilinçaltında oyunlar oynayarak hafızalarında kalmış olayları maddeleştirmektedir. Bu tuhaf gezegeni araştırmak için kurulmuş üsse, açıklanamaz bir şekilde ölen meslektaşının yerini almak üzere gönderilen filmin kahramanı, gezegenin esrarınına cezbolurken, kendi geçmişinin hayaletleriyle de yüzleşmek zorunda kalacaktır.
Polonyalı yazar Stanislaw Lem'in 1961'de yazdığı bilim kurgu romanı Solaris'in sinema uyarlaması olan filmin yönetmeni, Sovyetler Birliği'nin yetiştirdiği belki de en büyük yönetmen olan Andrey Tarkovski.


3) Ayna (Zerkalo)
Tür: Biyografi , Dram , Tarih , Psikolojik
Yapımı: 1975 - Sovyetler Birliği
Süre: 108 dk.
Yönetmen: Andrey Tarkovski
Senaryo: Andrey Tarkovski,  Aleksandr Misharin,  Arseni Tarkovsky
Yapımcı: Erik Waisberg
Oyuncular: Anatoli Solonitsyn, Tamara Ogorodnikova, Nikolai Grinko, Filipp Yankovsky, Margarita Terekhova…

Filmin konusu: Birçoklarına göre Tarkovsky’nin en derinlikli eseri olan Ayna, yönetmenin kendi yaşamından yola çıkarak aşk, anılar, bağlılık ve belki de hayatın kendisi üzerine şiirsel bir film. Tarkovsky’ninki olup olmadığı belirsiz, orman içinde bir kulübede, II. Dünya Savaşı’nın öncesinde, yönetmenin eski karısı, annesi, babası, kendi ve ebeveynlerinin kuşakları arasında gidip gelerek anlatılan bir rüya, Ayna’nın yansıttıkları.Efsanevi yönetmenin anne ve babasının gerçekten iştirak ettiği film, ailenin evlerinin eskiden bulunduğu aynı yere hakikaten inşa edilen bir kulübede çekildi. Baba Tarkovsky şiirlerini kendi sesiyle okudu. Anne ise kameranın karşısına geçti.Eleştirmenler Tarkovsky’nin aslında bu filmi Solaris’ten önce çekmek istediğini ancak Sovyet sansürcülerden ürktüğü için politik olarak daha az riskli olan filmi öne aldığını söylerler.



4) Siyah Giyen Adamlar: Global Tehdit (Men In Black: International)
Tür: Bilim Kurgu , Aksiyon , Komedi
Yapımı: 2019 – ABD
Yönetmen: F. Gary Gray
Senaryo: Matt Holloway,  Art Marcum,  Lowell Cunningham
Yapımcı: Laurie MacDonald,  Walter F. Parkes
Oyuncular: Liam Neeson, Chris Hemsworth, Tessa Thompson, Emma Thompson, Rafe Spall…

Filmin konusu: Yeni Men in Black filminde Will Smith ve Tommy Lee Jones yer almayacak. Chris Hemsworth (Ajan H) ve Tessa Thompson (Ajan M), uzaylılarla mücadele eden ikili olacak.


5) Iron Sky: The Coming Race
Tür: Bilim Kurgu , Aksiyon , Komedi , Macera
Yapımı: 2018 – Almanya
Yönetmen: Timo Vuorensola
Senaryo: Dalan Musson
Yapımcı: Timo Vuorensola,  Tero Kaukomaa
Oyuncular: Julia Dietze, Tom Green, Udo Kier, Lloyd Kaufman, Stephanie Paul…

Filmin konusu: Nazilerin dünyayı ele geçirmeye çalıştığı Iron Sky filminin devamında, dünya nükleer savaş nedeniyle yaşanmaz hale gelmiştir. Kalan insanlar Naziler'in Ay'daki üssünde yaşamaktadır. Ancak burada yaşayanlar için yaşam koşulları kötüleşmeye başlayınca, dünyanın merkezindeki gizli bir şehre yolculuk yapmak gerekir. Ancak bu sırada karşılarına Vril önderliğindeki şekil değiştirebilen bir sürüngenler ırkı ve onların dinozor ordusu çıkar.


6) Rocketman
Tür: Biyografi , Dram , Fantastik
Yapımı: 2019 – ABD
Yönetmen: Dexter Fletcher
Senaryo: Lee Hall
Yapımcı: Matthew Vaughn,  Lawrence Bender
Oyuncular: Taron Egerton, Richard Madden, Jamie Bell, Bryce Dallas Howard, Steven Mackintosh…

Filmin konusu: Sir Elton John'un (Taron Egerton) hayatının en önemli yıllarına ait bilinmeyenler, Kraliyet Müzik Akademisi'nden süper yıldızlığa yükseldiği yıllar ve Bernie Taupin'le (Jamie Bell) olan ortaklığı filmde konu ediliyor.


7) The Boat
Tür: Aksiyon , Gerilim
Yapımı: 2018 - İngiltere
Süre: 100 dk.
Yönetmen: Winston Azzopardi
Senaryo: Joe Azzopardi, Winston Azzopardi
Oyuncular: Joe Azzopardi…

Filmin konusu: Teknesi ile ava çıkan bir balıkçı, yoğun bir sise yakalanınca yolunu kaybeder. Balıkçı, suyun yüzeyinde belirsiz bir şekilde ilerlerken, demir atmış bir yelkenli bulur. Yelkenlinin içerisinde birilerinin olabileceğini düşünen adam, teknenin içerisinde girip etrafı kolaçan etmeye başlar. Ancak ortalıkta kimseler yoktur. Yapacak bir şey kalmayınca teknesine dönmeye karar veren adamı, kötü bir sürpriz beklemektedir. Balıkçının teknesi, bağladığı yerde yoktur. Ne yapacağını bilemeyen adam, yelkenliyi çalıştırıp bu sayede kıyıya ulaşmayı planlar. Ancak yelkenli çalışmamaktadır. Denizin ortasında tek başına kalan adam, kendisini kurtaracak bir şey bulma umudu ile aşağıya indiğindeyse, kamaranın içerisine hapsedilir. Başına gelenlere anlam veremeyen balıkçı, bir süre sonra geminin çalıştığını fark eder. Yelkenli bir yandan hızla ilerlerken bir yandan da su almaya başlar. Bilmediği bir düşman tarafından kapan kıstırılan balıkçı, hayatta kalmak için savaşmak zorundadır.


8) Cinnet
Tür: Korku
Yapımı: 2019 – Türkiye
Yönetmen: Aytekin Birkon
Senaryo: Aytekin Birkon
Oyuncular: Yeliz Akkaya, Emre Başer…

Filmin konusu: Cinnet, çok sevdiği kocasının öldüren ancak olaya dair hiçbir şey hatırlamayan genç bir kadının yaşadıklarını konu ediyor. Nida, eşi ve kızı ile mutlu bir hayatı olan genç bir kadındır. Ancak onun huzurlu hayatı, bir gece cinnet geçirmesiyle kabusa dönüşür. Nida, geçirdiği cinnet sonucu çok sevdiği kocasını vahşi bir şekilde öldürür. Ancak o, yaşanan hiçbir şeyi hatırlamamaktadır. Sabah uyandığında kocasının cesedi ile karşı karşıya kalan Nida, yaşananları hatırlamaya çalışsa da bir sonuca varamaz. Bu sırada cinayetin videosu internette yayılmaya başlayınca işler iyice karışık bir hal alır. Kendisini temize çıkarmak isteyen Nida, problemi çözene kadar kaçmaya karar verir. Nida, sorunun zihninin derinliklerinde olduğunu düşününse de gerçekler hiç de öyle değildir. Tüm işaretler, ona musallatt olan korkunç bir cini göstermektedir.


9) Hayalimdeki Köy
Tür: Komedi
Yapımı: 2019 – Türkiye
Yönetmen: Cüneyt Faruk Arkın
Senaryo: Cüneyt Faruk Arkın
Oyuncular: Eşref Kolçak, Nuri Alço, Hacı Ali Konuk, Selahattin Taşdöğen, Coşkun Göğen…

Filmin konusu: Hayalimdeki Köy, yıllar önce ayrıldığı köyüne geri dönen bir adamın hikayesini konu ediyor. Yönetmenliğini ve senaristliği Cüneyt Faruk Arkın’ın üstlendiği filmin oyuncu kadrosunda Eşref Kolçak, Nuri Alço, Hacı Ali Konuk, Levent Taşçı gibi isimler yer alıyor.


10) Bekçi
Tür: Dram , Fantastik , Komedi
Yapımı: 2017 - Türkiye
Süre: 91 dk.
Yönetmen: Durmuş Akbulut
Senaryo: Durmuş Akbulut
Oyuncular: Turan Özdemir, Serhan Süsler, Koray Ergun, Uğur Karabulut, Engin Çelik…

Filmin konusu: Kasabanın mezarlığında bekçilik yapan Salih, ilerlemiş yaşına rağmen her gün işten eve iki kilometrelik yol gider. Her akşamüstü bekçi kulübesine gelip sabah gün doğmadan geri dönen Salih'in hayatı sadece bundan ibarettir. Kendi halinde bir yaşantısı olan Salih, yaptığı işten dolayı bir süre sonra gerçek dünyadan kopmaya başlar. Kulübeye gelirken giderken kasaba yolunda yaşadıkları, gece kulübeye gelen adamlar ve Salih'in rüyasına giren genç kız onun psikolojisinin bozulmasına neden olur. Zamanla paranoya görmeye başlayan Salih, artık gerçekle hayali birbirine karıştıracak hale gelir. Durmuş Akbulut’un yönetmenliğini ve senaristliğini üstlendiği filmin oyuncu kadrosunda Turan Özdemir, Serhan Süsler, Koray Ergun, Uğur Karabulut, Engin Çelik gibi isimler yer alıyor.


11) Kahraman Tavuk Uzayda (Condorito: La Película)
Tür: Animasyon
Yapımı: 2017 - Arjantin ,  Meksika ,  Peru
Yönetmen: Eduardo Schuldt
Senaryo: Martín Piroyansky
Yapımcı: Javier Hernáez
Seslendirenler: Cristián De La Fuente,  Omar Chaparro,  Coco Legrand,  Francisco Colmenero…

Filmin konusu: Kahraman Tavuk Uzayda, gezegeni ve sevdiklerini uzaylılardan kurtarmak için zorlu bir maceraya atılan Condorito’nun hikayesini konu ediyor. Uzaylı Molosco, Condorito’dan beklenmedik bir şey talep eder. Condorito, kendisinden istenen teklifin büyük bir şaka olduğunu düşünerek oyunu bozmamaya karar verir ve teklifi kabul ettiğini söyler. Molosco’nun sınırsız güç tılsımını bulma isteği karşısında ise Condorito, kendisini sürekli küçümseyen yakında kayınvalidesi olacak olan Tremebunda’yı kaçırmasını ister. Condorito her ne kadar her şeyi bir şakadan ibaret olduğunu düşünse de gerçekler hiç de öyle değildir. Uzaylı Molosco’nun Tremebunda’yı kaçırdığını öğrenen Condorito gerçeklerin farkına varır. Uzaylıların tılsımı kullanarak dünyayı yok etmeyi planladıklarını anlayan Condorito, müstakbel kayınvalidesini ve dünyayı kurtarmak ve en önemlisi sevdiği kızın kalbini geri kazanmak için zorlu bir mücadeleye girişir.


12) Akıllara Seza
Tür: Komedi , Romantik
Yapımı: 2019 – Türkiye
Yönetmen: Serdal Genç
Senaryo: Özgür Bakar,  Alper Kıvılcım…
Oyuncular: Timur Acar, Haldun Boysan, Aslıhan Güner, Kemal Uçar, İnan Ulaş Torun…

Filmin konusu: Romantik komedi türündeki Akıllara Seza, Mustafa adındaki genç bir adamın hikayesini konu ediyor. 1997 yılında liseyi bitirmenin heyecanı içerisinde olan Mustafa, mezuniyete giderken kaza geçirir. Komaya giren Mustafa, uzun yıllar uyanamaz. Aradan geçen 22 yılın ardından gözlerini açan Mustafa, sevdiği kız Seza’nın peşine düşer. Ancak onun komada olduğu dönemde birçok şey değişmiştir. Hayata yeniden başlayan Mustafa, bu süreçte teknoloji ve medeniyetle büyük bir çatışmaya girer.


13) Kuyu (The Hole in the Ground)
Tür: Korku
Yapımı: 2019 – İrlanda
Yönetmen: Lee Cronin
Senaryo: Lee Cronin
Yapımcı: John Keville,  Conor Barry
Oyuncular: Seána Kerslake, James Quinn Markey, Simone Kirby, Steve Wall, Eoin Macken…

Filmin konusu: Kuyu, oğlunun yerin derinliklerinden gelen bir güç tarafından ele geçirildiğini düşünen bir annenin yaşadıklarını konu ediyor. Sarah O’Neill genç ve bekar bir annedir. Oğlu Chris ile birlikte kırsal bir kesimde bulunan bir eve taşınan Sarah, sıkıntılı geçmişlerini ardında bırakarak yeni bir başlangıç yapmayı umut eder. Ancak işler pek de onun düşlediği gibi gitmez. Evlerinin arkasında bulunan ormana yürüyüşe çıktıkları bir gün Chris aniden ortadan kaybolur. Çaresizce ormanın içinde oğlunu arayan Sarah bu sırada devasa bir çukur keşfeder. Sonunda oğlunu bulan Sarah her şeyin yoluna girdiğini düşünür. Ancak bir süre sonra küçük çocuk kimsenin anlam veremediği tuhaf davranışlar sergilemeye başlar. Yaşananlardan sonra oğlu için endişelenmeye başlayan Sarah, oğlunu göz hapsinde tutmaya başlar. Bu sırada ortaya çıkan gizemli bir komşu Sarah’ın iyice tedirgin olmasına neden olur. Çok geçmeden genç kadın korkunç bir gerçekle yüzleşmek zorunda kalacaktır. >365/Haber Merkezi
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum