Bu hafta vizyona giren filmler- 11 Mayıs

Bu hafta da gösterime giren filmleri yine Gazete 365 olarak sizler için derledik. İşte haftanın filmleri…

Bu hafta vizyona giren filmler- 11 Mayıs

Bu hafta da gösterime giren filmleri yine Gazete 365 olarak sizler için derledik. İşte haftanın filmleri…

Bu hafta vizyona giren filmler- 11 Mayıs
11 Mayıs 2018 - 19:13 - Güncelleme: 17 Mayıs 2018 - 18:37
Reklam

Her Cuma olduğu gibi yine beyazperdeye taşınan birbirinden güzel filmleri sizler için derledik. Bu hafta vizyona; biri animasyon, biri ortak yapımlı belgesel 8 yerli, 3 yabancı olmak üzere 11 yeni film girdi.

İşte 11 Mayıs’ta vizyona giren filmler;


1) 10X10
Tür: Gerilim
Yapımı: 2018 - ABD
Süre: 88 dk.
Yönetmen: Suzi Ewing
Senaryo: Noel Clarke
Yapımcı: Jason Maza,  Maggie Monteith
Oyuncular: Luke Evans, Kelly Reilly, Noel Clarke, Rosie Day, Jason Maza

Filmin konusu: Karısını bir hastanede şüpheli bir şekilde yitiren Lewis (Luke Evans), sıradan gibi gözüken bir hayat yaşasa da içinde sakladığı intikam ateşini zapt etmekte çok zorlanmaktadır. Hastanenin bu konudaki tek vukuatının eşi olmadığını öğrendikten sonra intikam almak için hastanenin hemşiresi Cathy'i (Kelly Reilly) uzun bir süre yakından takip eder ve bir gün kaçırır. Maksimum koruma önlemlerine sahip, ses geçirmez duvarlarla çevrili evde Lewis, 10 metrekarelik bir hücrede tuttuğu Cathy'den birşeyleri itiraf etmesini beklerken çok daha çirkin gerçeklerle karşılaşır.


2) Mr. Gay Syria
Tür: Belgesel, Dram
Yapımı:2017 - Türkiye, Almanya, Malta
Süre: 85 dk.
Yönetmen: Ayşe Toprak
Senaryo: Ayşe Toprak

Filmin konusu: Halep'ten Türkiye'ye kaçan Suriyeli Hüseyin ikili bir hayat sürmektedir. Bir yandan evli ve çocuklu bir berber olan Hüseyin, diğer yandan eşcinsel bir insan olarak kendini tanımlamaktadır. Suriye'deki LGBTİ hareketinin kurucusu Mahmud ise yaşamını Berlin'de mülteci olarak sürdürmektedir. Bu iki insanı bir araya getiren ortak amaç ise, uluslararası çapta bir güzellik yarışmasına katılma hayalidir.


3) Öğrenci Kafası: Soygun
Tür: Komedi
Yapımı: 2018 - Türkiye
Süre: 90 dk.
Yönetmen: Ayhan Sonyürek
Senaryo: Ayhan Sonyürek
Oyuncular: Rüzgar Erkoçlar, Beril Kayar, Tolgar Özaltındere, İlayda Fidanlık, Merve Akaydın

Filmin konusu: Toprak, Cüneyt, Semih ve Uğur aynı öğrenci evinde yaşayan 4 arkadaştır. Son derece utangaç biri olan Uğur dışındaki üçünün sevgilileri Pınar, Tuğçe ve Melek ise karşılarındaki dairede oturmaktadır. Okulun bitirme projesi için bir bilimkurgu filmi çekmeyi planlayan 7 gencin planları, filme destek verecek sponsorun caymasıyla suya düşer. Mecburen daha düşük maliyetli bir soygun hikayesi yazan gençler, daha sonra bu soygunu gerçeğe dönüştürmeye karar verirler. Babası Emniyet Müdürü olan Toprak da dahil olmak üzere bu plana ikna olup soygun gününü beklerlerken, tahmin etmedikleri sürprizlerle karşılaşacaklardır.


4) Hemşire
Tür: Dram
Yapımı: 2016 - Türkiye
Süre: 90 dk.
Yönetmen: Dilek Çolak
Senaryo: Dilek Çolak
Diğer Adı: The Nurse
Oyuncular: Evren Duyal, Sermet Yeşil, Aytaç Öztuna, Serhat Özcan, Sertaç Ekici

Filmin konusu: Leyla (Evren Duyal), kocasında şiddet gördüğü mutsuz bir evlilik batağına saplanmış, hayattaki tek teselliyi ve heyecanı sürekli diyet ve spor yaparak arayan bir hemşiredir. Cezaevlerinde yapılan bir operasyonun ardından F Tipi Cezaevi sistemini protesto eden mahkumlardan bir tanesinin çalıştığı kuruma getirilmesiyle çok farklı bir insanla tanışma fırsatını bulur. İnandığı doğrular uğruna büyük fedakarlıkları göze alabilen Kerem'le (Sermet Yeşil) konuştukça, onun hastanede tutulduğu odada daha çok zaman geçirmek isteyecektir.


5) Kral Şakir Oyun Zamanı
Tür: Animasyon, Komedi
Yapımı: 2018 - Türkiye
Süre: 90 dk.
Yönetmen: Berk Tokay,  Haluk Can Dizdaroğlu
Seslendirenler: Ezgi Mola,  Atilla Şendil,  Hakan Akın,  Mustafa Oral,  Levent Ünsal
Senaryo: Haluk Can Dizdaroğlu
Yapımcı: Necati Akpınar
Oyuncular: Ezgi Mola, Atilla Şendil, Hakan Akın, Mustafa Oral, Levent Ünsal

Filmin konusu: Mirket'in laboratuarındaki bir deney sırasında yaşanan kaza nedeniyle Şakir, Remzi ve diğer akrabalarıyla birlikte Fil Necati'nin telefonuna hapsolurlar. Buradan kurtulabilmek için telefondaki birbirinden farklı ortamlara sahip bütün oyunları bir an önce bitirmeleri gerekmektedir.


6) Murtaza
Tür: Dram
Yapımı: 2017 - Türkiye
Süre: 93 dk.
Yönetmen: Özgür Sevimli
Senaryo: Özgür Sevimli
Yapımcı: Sevil Demirci
Oyuncular: Cezmi Baskın, Meral Çetin, Mine Teber, İncinur Daşdemir, Kadir Çermik

Filmin konusu: Malatya'nın bir dağ köyünde yaşayan Murtaza (Cezmi Baskın) ve gözleri görmeyen eşi Sabure (Meral Çetinkaya), İstanbul'da yaşayan çocuklarından uzakta hayatlarını sürdürmektedir. Murtaza kasabaya gittiği bir gün, İstanbul'daki kızının hasta olduğunu öğrenir, apar topar onun yanına gider, ancak kızı hayatını kaybeder. Yaşlı adam bu acı haberi eşine nasıl söyleyeceğine bilemez ve durumu ondan gizler, ancak Sabure birşeylerin yolunda olmadığını hissetmiştir.


7) Eyvah Anne Oluyorum (Telle mère, telle fille)
Tür: Komedi
Yapımı: 2017 - Fransa
Süre: 94 dk.
Yönetmen: Noémie Saglio
Senaryo: Noémie Saglio
Yapımcı: Noémie Saglio
Diğer Adı: Baby Bump(S)
Oyuncular: Juliette Binoche, Camille Cottin, Lambert Wilson, Catherine Jacob, Jean-Luc Bideau

Filmin konusu: Avril (Camille Cottin) disiplinli, tertipli bir kadındır. Annesi Mado (Juliette Binoche) ise tam tersine vurdumduymaz, kafasına göre takılmayı seven orta yaşlı bir kadındır. Günün birinde Avril hamile olduğunu ailelere duyurduğunda Mado hariç herkes bu habere çok sevinir. Mado kendini büyükanne olmaya hazır hissetmemektedir. Bu durum anne ve kızı arasında küçük sürtüşmeler yaratır. Ancak kısa bir süre sonra Mado'nun da hamile olduğu ortaya çıkınca işler çok daha fazla karışacaktır.


8) Tutsak
Tür: Korku
Yapımı: 2018 – Türkiye
Yönetmen: Beyza Çimenot
Senaryo: Beyza Çimenot
Yapımcı: Şenay Gürsoy
Oyuncular: Türkan Kılıç, Yaşar Aydınluoğlu, Tayfun Sav, Umut Özkan, Reyhan İlhan

Filmin konusu: Bir akıl hastanesinin baş hekimi olan Halil (Yaşar Aydınlıoğlu), hastaları üzerinde oldukça sıradışı yöntemler kullanmaktadır. 'Huzur odası' adını verdikleri özel odada ve diğer yerlerde hastalara adeta işkence eden Halil'in yaptıklarını hastabakıcılar ve Doktor Doğan dışında kimse bilmemektedir. Hastanede 1 yıldır çalışmakta olan Doktor Serkan, bu tedavinin haddini aştığından şüphelenmeye başlarken, Halil de Deniz'i (Türkan Kılıç) köşeye sıkıştırmanın ve ağına düşürmenin planlarını yapmaktadır.


9) Cehennemden Selfie (Selfie from Hell)
Tür: Gizem, Korku
Yapımı: 2018 - Kanada, Almanya
Süre: 73 dk.
Yönetmen: Erdal Ceylan
Senaryo: Erdal Ceylan
Yapımcı: Erdal Ceylan
Oyuncular: Alyson Walker, Tony Giroux, Meelah Adams, Ian Butcher, Shaun Morse

Filmin konusu: ABD'de yaşayan Hannah (Alyson Walker) Almanya'daki kuzeni Julia'nın (Meelah Adams) ziyaretinden dolayı çok mutludur, ancak Julia'da daha ilk andan itibaren ters giden birşeyler olduğu da kesindir. Julia'nın gelişinin ardından evinde tuhaf olayların yaşanmaya başlaması, Hannah'yı daha da şüpheye düşürür ve internette araştırma yapmaya iter. Burada Julia'nın çektiği videolara rastlayınca kötü bir şeylerin olduğuna ikna olur, ancak onu çok daha korkunç olaylar beklemektedir.


10) Elim Sende
Tür: Dram, Romantik
Yapımı: 2018 – Türkiye
Yönetmen: Banu Kaptanoğulları
Senaryo: Banu Kaptanoğulları
Oyuncular: Seda Kement, Serkan Gürkan, Fatih Küçük, Gülşah Yavuz, Tayfun Sav

Filmin konusu: Bulut ve Mavi birbirlerini ilk görüşte aşkın ne olduğunu, birbirleriyle tanışınca yaşamış iki insandır. Ne var ki kimsenin bu aşkı dile getirmeye cesareti yoktur. Birbirinden haberi olmayan aşıkların hikayeleri, etraflarında bu aşka şahit olan herkesin derinden etkileyecektir.


11) Aşkın Gören Gözlere İhtiyacı Yok
Tür: Gerilim, Komedi, Polisiye
Yapımı: 2017 - Türkiye
Süre: 83 dk.
Yönetmen: Onur Ünlü
Senaryo: Onur Ünlü
Yapımcı: Hayri Aslan
Oyuncular: Demet Evgar, Fatih Artman, Hare Sürel, Ezgi Eyüpoğlu, Ayşe Nil Şamlıoğlu 

Filmin konusu: Boşanmış cinayet masası dedektifi Salim (Fatih Artman), bir süredir yaşadığı göz probleminin düzelmeyeceğini ve yakımn bir gelecekte tamamen kör olacağını öğrenmiştir. Bunun şokuyla mücadele eden Salim, bu sırada gerçekleşen bir cinayeti çözmeye çalışırken başka gözleri görmeyen insanlarla etrafının sarıldığını fark eder. Bu ortamda Salim'in de körlüğü giderek artacaktır. >365/Haber Merkezi
 


YORUMLAR

  • 0 Yorum