Bilim Güngören kapılarını açtı

TÜBİTAK, Türkiye Teknoloji Takımı (T3) Vakfı ve Güngören Belediyesi iş birliğiyle hayata geçirilen Bilim Güngören’in açılışını, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank yaptı. 

Bilim Güngören kapılarını açtı

TÜBİTAK, Türkiye Teknoloji Takımı (T3) Vakfı ve Güngören Belediyesi iş birliğiyle hayata geçirilen Bilim Güngören’in açılışını, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank yaptı. 

Bilim Güngören kapılarını açtı
02 Şubat 2023 - 02:03 - Güncelleme: 06 Şubat 2023 - 02:12
Reklam

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Türkiye Bilimsel ve Teknik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK), Türkiye Teknoloji Takımı (T3) Vakfı ve Güngören Belediyesi iş birliğiyle hayata geçirilen Bilim Güngören’in açılışını yaptı. Açılışa; Bakan Mustafa Varank’ın yanı sıra Güngören Kaymakamı Abdullah Küçük, Güngören Belediye Başkanı Dr. Mimar Bünyamin Demir, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ferhat Öztürk, muhtarlar, siyasiler ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

ÇOCUKLARIMIZA BÜYÜK KATKI SAĞLAYACAK
Bilim Güngören’in 2 bin 500 metrekarelik kapalı alanı ile birçok hizmete ev sahipliği yaptığını vurgulayan Bakan Varank, “Deneyap Teknoloji Atölyesi, Planetaryum ve Uzay Salonu, profesyonel ses kayıt stüdyosu ve farklı grafik tasarım imkanları bu hizmetlerden sadece birkaçı. Buradaki atölyelerde gençlerimiz; matematik, astronomi, havacılık, uzay, doğa bilimleri, robotik, kodlama ve tasarım eğitimleri alacak. Ayrıca takım çalışması, bilimsel, akılcı ve eleştirel düşünme gibi farklı yetenekler kazanacak. Bu merkez, en büyük değerimiz olan evlatlarımıza ve çocuklarımıza çok büyük katkılar sağlayacak işlere imza atacak. Böyle bir vizyoner projeye katkı sağlamaktan çok mutlu ve gururluyuz. Buradan yetişecek evlatlarımız inşallah ülkemizin en başarılı elemanları olacak” dedi.

ÖĞRENCİLER ATÖLYELERE KATILACAK
Açılışta konuşan Güngören Belediye Başkanı Bünyamin Demir de Bilim Güngören’de bir yıl içerisinde ilçedeki bütün ilkokul ve ortaokul öğrencilerinin kullanacağı programları hazırladıklarını söyledi. Başkan Demir ayrıca bu öğrencilerin gelip atölyelere katılacağını, Deneyap programına katılıp sınavla 2 yıl burada eğitim alabileceğini anlattı.

PLANETARYUM İLE UZAYA YOLCULUK BAŞLIYOR
Güneşin, yıldızların, gezegenlerin ve diğer gök cisimlerinin yapay görüntüsünün özel bir yansıtıcı yardımıyla kubbe şeklindeki tavana yansıtıldığı Planetaryum ve Uzay Gözlem Salonu öğrencilerin ufkunu yarınlara taşıyacak. Hafta sonu ise vatandaşa da hizmet verecek olan Bilim Güngören, ‘Yarının Dünyası’na bugünden pencere açıyor.  

GELECEĞİN TEKNOLOJİ YILDIZLARINI ARIYORUZ
Bilim Güngören, Deneyap atölyeleriyle keşfedilmeyi bekleyen yeteneklerin keşfedilmesine aracılık edecek. Deneyap Teknoloji Atölyeleri’nde eğitim alan gençler, geleceğin teknoloji yıldızları arasında yer alabilecek. Yetenekli olan veya yeteneğinin farkında olmayan gençlerin keşfedilmesine imkan sağlayacak olan Deneyap Teknoloji Atölyeleri arasında, matematik, teknoloji, havacılık ve uzay, tasarım ve doğa bilimleri ve astronomi bulunuyor.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum