Beyaz Hareket Vakfı sosyal sorumluluk projelerini sürdürüyor

Beyaz Hareket Vakfı Genel Başkan Yardımcısı Sedrettin Fidan, vakıf olarak İstanbul’da gerçekleştirdikleri sosyal sorumluluk projeleri ve önümüzde günlerde atacakları adımlar hakkında açıklamalarda bulundu.

Beyaz Hareket Vakfı sosyal sorumluluk projelerini sürdürüyor

Beyaz Hareket Vakfı Genel Başkan Yardımcısı Sedrettin Fidan, vakıf olarak İstanbul’da gerçekleştirdikleri sosyal sorumluluk projeleri ve önümüzde günlerde atacakları adımlar hakkında açıklamalarda bulundu.

Beyaz Hareket Vakfı sosyal sorumluluk projelerini sürdürüyor
29 Eylül 2018 - 21:42 - Güncelleme: 29 Eylül 2018 - 21:47
Reklam

Genel Merkezi Ankara’da olan ve İstanbul’da yaptığı programlar ve çalışmalar ile de dikkat çeken Beyaz Hareket Vakfı, örnek teşkil edecek sosyal sorumluluk projelerini sürdürüyor. Yapılan çalışmalarla ilgili yazılı bir açıklama yapan Beyaz Hareket Vakfı Genel Başkan Yardımcısı Sedrettin Fidan, yaptıkları ve gerçekleştirecekleri tüm projeler hakkında bilgi verdi.

Vakfın İstanbul İl Başkanlığı’nda gerçekleşen yardım kampanyası ve Uganda’ya gönderilmesi planlanan insani yardım ile ilgili açıklamalar yapan Beyaz Hareket Vakfı Genel Başkan Yardımcısı Sedrettin Fidan, “Vakfımızın İnsani Yardım Komisyonu’muzca 1 ay önce başlattığımız yetim, öksüz ve ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza giyim, ev ve çocuk Eşyası ile kitap gibi yardımlar yapılmaktadır. İstanbul İl Başkanlığı’mızda süren çalışmalarda şuana kadar 750 vatandaşımıza dağıtım sağlanmıştır. İstanbul İl Başkanlığı’mızda insani yardımlarımız devam etmektedir. Ayrıca vakfımızın İstanbul şubesinde Uganda Cumhuriyeti Baş Müftüsü Shaban Ramathan Mubaje'yi misafir ettik. Türkiye-Uganda ilişkileri hakkında detaylı bir istişare toplantısı gerçekleştirdik. Uganda Cumhuriyet’ine yönelik de İnsani yardım komisyonumuzun öncülüğünde ortaklaşa düzenleyeceğimiz giyim, ev, çocuk eşyası ile ilgili çalışmalara önümüzdeki süreçte başlayacağız”  dedi.

2018/09/2018-09-29-21-45-07.jpg

BAYRAMLARDA BÜYÜK KÜÇÜK YÜZLERİ GÜLDÜRDÜK
Daha önce yaptıkları çalışmalara da değinen Sedrettin Fidan, “‘Ramazan ayı paylaşmaktır, paylaşmak güzeldir’ anlayışıyla hareket ederek, Kadın Kolları Başkanlığımız, İstanbul genelinde birçok aileye kumanya yardımı gerçekleştirdi. ‘Yetimler gülerse dünya güler’ sloganıyla da yine Ramazan Bayramı’nda yetimlerimizin bir nebze de olsa sevinmelerine vesile olduk. Ramazan bayramında İstanbul Darülaceze’de de huzur evindeki kıymetli büyüklerimizle bayramlaştık. Bayramlar; asırlardır olduğu gibi dini inanç, milli ve manevi kültürün yeniden tazelendiği ve güçlendiği dönemlerdir. Bu anlayışıyla hareket ederek İstanbul il merkezimizde düzenlenen Beyoğlu bademlik semtindeki 200 kişiye yakın düzenlediğimiz ihtiyaç sahiplerine ve Kur’an kursumuzdaki öğrencilerimize bayram hediyelerini verdik. Çocuklarımızın bu mutlu anlarına şahit olduk. Vakıf yönetimi olarak her sene olduğu gibi bu sene de kurban bayramında tespit ettiğimiz 300 kişiye yakın yetim ve ihtiyaç sahipleri ailelerimize kurbanlık hediyelerimizi teslim ettik” ifadelerini kullandı.

2018/09/2018-09-29-21-45-05.jpg

YETİŞKİN VE ÇOCUK SAĞLIĞI ADINA ÇALIŞMALAR YAPTIK
Aileler üzerine de önemli çalışmalara imza attıklarını kaydeden Fidan, “Ailelerin ve çocukların sağlığı ve psikolojine etki edecek çalışmalar yaptık. Beyoğlu İlçe Sağlık Müdürlüğü ile ortaklaşa düzenlediğimiz; ‘Sağlıklı beslenme ve obezite, sağlıklı yaşam’ projesiyle de uzman diyetisyenlerimizle ücretsiz hizmet vermekteyiz. Ayrıca ‘Uyuşturucu Kullanımı Ve Trafiği İle Mücadele Günü’nde de alanında doçent, akademisyen, uzman klinik psikolog hocalarımızın desteğiyle eğitim seminerini düzenledik. ‘Dünya Göçmen ve Mülteciler Günü’nde, göçmen ve mültecilerin kanaat önderleri ile ileri gelenlerini vakfımızda ağırlayıp, sorunlarını ve çözüm önerilerini ele aldık. Uzman Klinik Psikolog destekli hocalarımızla Aile terapi eğitimini ücretsiz başlamıştık. Yine alanında uzman hocalarımız ile ilk ve ortaokul öğrencilerimize yönelik ücretsiz matematik kursumuz devam etmekte. Çocuklarımıza yönelik ‘Nasrettin hocayı anma, çocuklara tanıtma ve çocuk şenlikleri’ adı altında da bir program yaptık. Onların güzel bir gün geçirmesine vesile olduk” açıklamalarında bulundu. >365/Haber Merkezi

2018/09/2018-09-29-21-45-04.jpg

2018/09/2018-09-29-21-45-06.jpg

YORUMLAR

  • 0 Yorum