Berke Merter: "İBB ve TRT haksız rekabet ortamı oluşturuyor"

CHP’li Belediye Meclis Üyesi Berke Merter, 24 Haziran seçimlerine haksız rekabet ortamında gidildiğini öne sürdü, İBB meclisine tepki dolu bir soru önergesi sundu.

Berke Merter: "İBB ve TRT haksız rekabet ortamı oluşturuyor"

CHP’li Belediye Meclis Üyesi Berke Merter, 24 Haziran seçimlerine haksız rekabet ortamında gidildiğini öne sürdü, İBB meclisine tepki dolu bir soru önergesi sundu.

Berke Merter: "İBB ve TRT haksız rekabet ortamı oluşturuyor"
11 Haziran 2018 - 01:21 - Güncelleme: 20 Haziran 2018 - 21:14
Reklam

Verdiği önergelerle dikkatleri üzerine çeken Bahçelievler Belediyesi ve İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi Üyesi CHP’li Mehmet Berke Merter, bu kez 24 Haziran'da yapılack seçimleri İBB meclisine taşıdı. Siyasi partilerin seçim çalışmalarını hızlandırdığı bugünlere dikkat çeken CHP’li Meclis Üyesi M.Berke Merter, devletin haksız rekabete zemin sağladığını savundu. Devlet kurumlarının, özellikle de İBB ve TRT'nin hükümeti desteklediğini ve tüm olanaklarını hükümet partisi AK Parti için kullandığını söyleyen Berke Merter, başkanlık makamına 4 soru sundu.

İBB Başkanı Mevlüt Uysal'ın Twitter paylaşımlarına da tepki gösteren Merter, fotoğraflarla verdiği önergesinde; "Seçim; insanların kendilerini yönetecek kişileri seçmesidir ve bu seçimde seçilecek olan kişiler eşit şartlarda yarıştığı zaman seçimin bir anlamı, seçimde kazanılan sonucun bir önemi vardır. Ama maalesef görüyoruz ki; ülkemizde demokrasinin en önemli kuralarından bir tanesi olan 'eşit şartlarda seçimler için yarışma' hakkı ayaklar altına alınmış vaziyette.  Bu tür yaptırımların ve yardımların talimatını kim/kimler tarafından verilmektedir? Demokrasiye aykırı olan bu haksız yaptırımların ve yardımları yapmaktan vazgeçmeyi düşünüyor musunuz? Haksız seçim yardımlarının maddi boyutu nedir? Sayın Cumhurbaşkanımız aynı zamanda bir siyasi parti genel başkanı ve önümüzdeki seçimlerde aday. Bu durumda aday olan Sayın Cumhurbaşkanımızı seçim süreci başlamışken İBB'mizin dergisinde kapağa taşımak etik midir? Diğer adaylara da seçim sürecinde derginin kapağında yer verecek misiniz?" ifadelerini kullandı. >365/Haber Merkezi

2018/06/2018-06-11-01-24-28.jpg

Bahçelievler Belediyesi ve İBB Meclisi Üyesi Cumhuriyet Halk Partili Berke Merter’in son verdiği önerge şöyle:

İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ MECLİS BAŞKANLIĞI’NA, 
4982 sayılı bilgi edinme kanunu ve 3071 sayılı dilekçe kanunu uyarınca; Aşağıdaki konunun ve sorularımızın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nca yazılı olarak cevaplandırılması için, gereğini arz ederiz.  

Konusu: Kamu kurumu olan İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin nüfusuyla ve imkanlarıyla seçimlere haksız rekabet koşulları oluşturmak. 

Seçim; insanların kendilerini yönetecek kişileri seçmesidir ve bu seçimde seçilecek olan kişiler eşit şartlarda yarıştığı zaman seçimin bir anlamı, seçimde kazanılan sonucun bir önemi vardır. Ama maalesef görüyoruz ki; ülkemizde demokrasinin en önemli kuralarından bir tanesi olan "eşit şartlarda seçimler için yarışma" hakkı ayaklar altına alınmış vaziyette. Devletin tarafsız olması gereken kurumları adeta hükümetin seçim propagandasını yapıyor ve bizler bunu hergün TRT ekraklarından izliyoruz.
Daha önceki seçimlerde ve AKP mitinglerinde de gördüğümüz Kamu kurumu olan İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin de tavrı da bu doğrultudaydı. Belediye otobüsülerinin bedava hizmet etmesinin yanında, AKP seçim afişlerinin İBB araçlarının ve çalışanlarının yardımıyla astırıyor bu da yetmiyor,  bünyesinde çalışan çalışanlarına  mitinglerde katılım sayısını fazla göstermek için mesajlar aracılığı ile miting meydanlarına çağırarak psikolojik baskı yapılıyor. 

Şimdi de teknolojinin öneminin büyük olduğu günümüzde; sosyal paylaşım sitelerinden de ekde sunduğumuz fotoğraflardan da görüldüğü üzere Devlet kurumu olan İBB'nin muhtelif Twiter hesaplarından AKP'nin bildirimleri ve paylaşımları sürekli retweetlenerek seçim propagandasına tüm hızla hükümete destek vermeye devam ediyor. Resmi yayın organı olan derginizin kapaklarında da yine adayların sadece birtanesine yer verilmesi etik değildir. Bu eşitlik hiç değildir.

2018/06/2018-06-11-01-24-29.jpg

Konuyla ilgili sorularımız:
1. Bu tür yaptırımların ve yardımların talimatını kim/kimler tarafından verilmektedir?
2. Demokrasiye aykırı olan bu haksız yaptırımların ve yardımları yapmaktan vazgeçmeyi düşünüyormusunuz?
3. Haksız seçim yardımlarının maddi boyutu nedir?
4. Sayın Cumhurbaşkanımız aynı zamanda bir siyasi parti genel başkanı ve önümüzdeki seçimlerde aday. Bu durumda aday olan Sayın Cumhurbaşkanımızı seçim süreci başlamışken İBB'mizin dergisinde kapağa taşımak etik midir? Diğer adaylara da seçim sürecinde derginin kapağında yer verecek misiniz?
Önergemizin başkanlık makamına havalesini arz ederiz.
 
İBB Meclis Üyesi
Mehmet Berke Merter

2018/06/2018-06-11-01-24-30.jpg


YORUMLAR

  • 0 Yorum