Berke Merter'den İBB meclisinde 'Atatürk Bahçesi' çıkışı...

CHP’li Belediye Meclis Üyesi Berke Merter’in Atatürk Havalimanı’nın şehir parkı olması yönünde uzun zamandır verdiği mücadele, AK Parti’nin seçim beyannamesine girdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'Millet Bahçesi' müjdesinin ardından Berke Merter, meclise bir önerge daha sundu.

Berke Merter'den İBB meclisinde 'Atatürk Bahçesi' çıkışı...

CHP’li Belediye Meclis Üyesi Berke Merter’in Atatürk Havalimanı’nın şehir parkı olması yönünde uzun zamandır verdiği mücadele, AK Parti’nin seçim beyannamesine girdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'Millet Bahçesi' müjdesinin ardından Berke Merter, meclise bir önerge daha sundu.

Berke Merter'den İBB meclisinde 'Atatürk Bahçesi' çıkışı...
20 Haziran 2018 - 20:14 - Güncelleme: 20 Haziran 2018 - 20:21
Reklam

Bahçelievler Belediyesi ve İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi Üyesi CHP’li Mehmet Berke Merter, Atatürk Havalimanı'nın yerine yapılması planlanan şehir parkı için isim önerisinde bulundu, İBB meclisine 4 soruluk önerge sundu.

Atatürk Havalimanı yerine yapılacak şehir parkının adının Cumhurbaşkanı ERdoğan'ın dediği gibi 'Millet Bahçesi' değil, 'Atatürk Bahçesi' veya 'Atatürk Şehir Parkı' olması gerektiğini savunan Berke Merter, yurt dışından fotoğraflı örneklerle bazı önerilerde de bulundu. İBB'den projele ilgili detaylı bilgi de talep eden Merter, önergesinde; "İBB bu alana; “Atatürk” isminin konulması için girişimde bulunucak mı?Yeşil alan yapılacağı duyrulan projeye tüm alan dahilmidir? Alan için her hangi bir ön çalışma var mı? Nasıl bir park yapılacak? Alanda alışveriş merkezi gibi ranta yönelik başka yapılar olacak mı? Projesi halka ne zaman duyrulacak? İBB’nin yapılacağı söylenen bu VİP Havalimanı ile ilgili düşünceleri nelerdir?" sorularını yöneltti. >365/Haber Merkezi

2018/06/2018-06-20-20-20-06.jpg

Bahçelievler Belediyesi ve İBB Meclisi Üyesi Cumhuriyet Halk Partili Berke Merter’in son verdiği önerge şöyle:
İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ MECLİS BAŞKANLIĞI’NA,
4982 sayılı bilgi edinme kanunu ve 3071 sayılı dilekçe kanunu uyarınca; Aşağıdaki konunun ve sorularımızın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nca yazılı olarak cevaplandırılması için, gereğini arz ederiz. 

Konu: Atatürk Havalimanı taşındıktan sonra ki düzenlenmesi ve ismi hakkında
Ekim ayında 3. Havalimanına taşınarak boşaltılacak olan Atatürk havalimanının, geniş bir alana sahip mevcut yerinin alışveriş merkezleri gibi rant içeren projeler yerine, adeta betonlar içinde kalan İstanbullular için yeşil alan yapılması konusunda daha önce iki kere gündem dışı konuşma yaparak bu güzel fikrimizi duyurmaya çalıştık.  Bu çabalarımız güzel sonuçlar verdi ve konuyla ilgili Sayın AKP ve CHP Cumhurbaşkanı adayları alanın yeşil alan olarak kalacağının, hatta Sayın Muharrem İnce alanın hepsine yeşil alan yapılması gerektiğini ve alışveriş merkezleri gibi rant objelerin oraya yapılmayacağını geçtiğimiz günlerde tüm halkımıza duyurdu. Şehrimiz için böylesi büyük bir alanın yeşil alana dönecek olması ve bunu gündeme taşıyarak böyle bir güzel projeye vesile olmak çok sevindirici.

Malum alan büyük böyle büyük bir alanı değerlendirirken mevcut olan pistleri değerlendirmek hem ekonomik açıdan faydalı olabilir hemde bu pistlerde bisiklet, kay-kay ve paten sporlarını yapmak için gençlere olanak sağlayabilir, üstelik de Havalimanı görünümlü farklı bir yeşil alanımız olmuş olur. Dünyada da bunun örnekleri mevcut. Önergemizin ekinde Fotoğrafları yer alan Berlin’de atıl duruma alınan Tempelhof havameydanını çok fazla müdahale etmeden mevcut alanı parka dönüştürmüşler ve pistlerini hiç sökmeden kullanmaya devam etmişler.

AKP’nin seçim beyannamesinde de yer alan; yapılacak bu projeden bahsederken Sayın Erdoğan; “millet bahçesi” olarak adlandırıyor. Güzel bir deyimimiz var “İsmi ile müsemma”diye. Atatürk Havalimanının yapılacak olan bu değerli projenin isminin de milletine çok hizmeti olan, milletini her daim ön planda tutan ulu önder Atatürk’ün isminin bu alanda yaşatılmasına devam edilerek, projenin isminin ATATÜRK BAHÇESİ ya da ATATÜRK Şehir Parkı olmasını, Bu bölgenin yine ATATÜRK ismi ile anılmaya devam etmesini istiyoruz. 

Daha önce ki açıklamalara da baktığımızda;  Atatürk Havalimanı'nın yeni havameydanının açılışından sonra kapanmayıp bir kaç yıl geçici olarak VİP havalimanı olarak hizmet vermeye devam edeceğini, hükümet çevreleri tarafından açıklamıştı. Burada maksat nedir? Yeni havameydanına bu şekilde Atatürk isminin verilmesini engellemek olabilir mi, çünkü aynı şehirde aynı isimde iki havalimanı olmaz herhalde? Üstelik bir tarafına söz verilen bahçeyi yapıp yanına sadece zenginlere ya da devlet yetkililerine hizmet edecek havalimanı yapamazsınız. Bu istediğimiz gibi şehrin akciğeri olacak olan bir yeşil alan olmaktan çıkıp amacından da sapar. Buraya yapılacak olan yeşil alana tüm alanın dahil olmasını istiyoruz. 

2018/06/2018-06-20-20-20-19.jpg

Konuyla ilgi sorularımız:
1. İBB bu alana; “Atatürk” isminin konulması için girişimde bulunucak mı?
2. Yeşil alan yapılacağı duyrulan projeye tüm alan dahilmidir?
3. Alan için her hangi bir ön çalışma var mı? Nasıl bir park yapılacak? Alanda alışveriş merkezi gibi ranta yönelik başka yapılar olacak mı? Projesi halka ne zaman duyrulacak?
4.İBB’nin yapılacağı söylenen bu VİP Havalimanı ile ilgili düşünceleri nelerdir?

İBB Meclis Üyesi
Mehmet Berke Merter

 


YORUMLAR

  • 0 Yorum