Başkan Toy’dan Bakanlığa çağrı: “Gelin şiddeti el birliği ile çözelim”

Bahçelievler’de bir doktorun ölümüyle sonuçlanan acı olay sonrası Türk Sağlık-Sen İstanbul 5 No’lu Şube Başkanı Oğuz Toy’dan da tepki geldi. Başkan Toy, sağlıkta şiddetin son bulması için çağrı yaptı.

Başkan Toy’dan Bakanlığa çağrı: “Gelin şiddeti el birliği ile çözelim”

Bahçelievler’de bir doktorun ölümüyle sonuçlanan acı olay sonrası Türk Sağlık-Sen İstanbul 5 No’lu Şube Başkanı Oğuz Toy’dan da tepki geldi. Başkan Toy, sağlıkta şiddetin son bulması için çağrı yaptı.

Başkan Toy’dan Bakanlığa çağrı: “Gelin şiddeti el birliği ile çözelim”
03 Ekim 2018 - 16:30
Reklam

Bahçelievler’de bir doktorun eski hastası tarafından öldürülmesinin ardından bir tepki de Türk Sağlık-Sen İstanbul 5 No’lu Şube Başkanlığı’nda geldi. Yazılı bir açıklama yayınlayan de Türk Sağlık-Sen İstanbul 5 No’lu Şube Başkanı Oğuz Toy, yaşanan olayları kınadı, Sağlık Bakanlığı’na ve hükümete çağrıda bulundu.

Hayatını kaybeden Doktor Fikret Hacıosman’a Allah’tan rahmet, ailesine ve yakınlarına başsağlığı dileyerek sözlerine başlayan Başkan Oğuz Toy, “Türk Sağlık-Sen olarak defalarca önlemler acil olarak alınmalı, sağlıkta şiddet cinayete dönüştü diyerek, uyarılarda bulunmuştuk. Ne yazık ki uyarılarımız dikkate alınmadığı gibi geçmişte yaşanan vahşetler de birkaç gün kınama ve taziye mesajları ile geçiştirilip unutulanlar kervanına katıldı. Artık bir şeyler yapılsın. İyi dilekler, temenniler bir kenara bırakılsın. Çalışana sevgi içeren cümleler kurmak yerine onların sorunlarını çözen adımlar atılsın. Gelin şiddeti; el birliği ile çözelim, en aza indirelim. Biz buna hazırız. Bakanlık, STK’lar ve diğer tüm paydaşlar bir araya gelelim, Ne yapabilirizi tartışalım, karara bağlayalım” ifadelerini kullandı. >365/Haber Merkezi

Türk Sağlık-Sen İstanbul5 No’lu Şube Başkanı Oğuz Toy’un yazılı açıklamasının tamamı şöyle:
Sağlıkta Şiddet ve Cinayete Ne Zaman Önlem Alınacak?
Değerli Basın Mensupları;

Dün Doktor Fikret Hacıosman İstanbul’da hastanede odasında eski bir hastası tarafından katledilmiştir. Doktorumuza Allah'tan rahmet, ailesine sabır ve sağlık camiamıza baş sağlığı diliyorum.

Türk Sağlık-Sen olarak defalarca önlemler acil olarak alınmalı, sağlıkta şiddet cinayete dönüştü diyerek, uyarılarda bulunmuştuk. 

Ne yazık ki uyarılarımız dikkate alınmadığı gibi geçmişte yaşanan vahşetler de  birkaç gün kınama ve taziye mesajları ile geçiştirilip unutulanlar kervanına katıldı.

İnsanı yaşat ki, devlet yaşasın sözü siyasilerin işlerine geldikleri zaman kullandıkları bir cümle olmaktan çıkıp, gerekenler yapılsaydı bugün bunlar yaşanmayabilirdi.

Sağlık çalışanlarına uygulanan şiddet sadece televizyonlarda verildiği zaman saldırganların tutuklandığı tuhaf bir adalet anlayışı hakim olmasaydı bugün başka şeyleri konuşuyor olabilirdik.
Fakat bunların hiçbiri olmadı. Bir doktorumuz daha bir cinayete kurban verdik. İlk olmadı ne yazık ki böyle devam ederse sonda olmayacak. Bu vahşet düzeni gerekli önlemler ve ağır yaptırımlar olmaz ise sürüp gidecek.

Çözüm için geç kalınmıştır. Bu doğrudur fakat yanlışın neresinden olursa olsun dönmeyi bilmekte bir erdemdir. Yeni dönem diyoruz ama sürekli eski sorunlarla boğuşuyoruz. 

Artık bir şeyler yapılsın. İyi dilekler, temenniler bir kenara bırakılsın. Çalışana sevgi içeren cümleler kurmak yerine onların sorunlarını çözen adımlar atılsın.

Gelin şiddeti; el birliği ile çözelim, en aza indirelim. Biz buna hazırız. Bakanlık, STK’lar ve diğer tüm paydaşlar bir araya gelelim, Ne yapabilirizi tartışalım, karara bağlayalım.

Çünkü sağlık çalışanları sadece güvenli çalışmak ve akşam olunca sağ salim ailesine kavuşmak istiyor.  Hastanelerin savaş meydanlarını andırdığı, çalışanın her saniye şiddete uğrama endişesi ile yaşadığı bir ortam olarak kalmasını istemiyor.

Şifa veren eller kendi hayatlarından her gün endişe duymaktan yoruldular. Bunun düzeltilmesini istiyorlar.

Biz de onların sesi oluyor ve bu çağrıya kulak verin diyoruz. Bir kez daha bugün hayatını kaybeden doktorumuzu rahmetle anıyor, ailesine sabır sağlık camiamıza baş sağlığı diliyorum.

Oğuz TOY
Türk Sağlık-Sen 
İstanbul5 No’lu Şube Başkanı

 


YORUMLAR

  • 0 Yorum