Başkan Metin Türk'ten Bahçelievler Belediyesi'ne otopark çağrısı

Yazılı bir açıklama yapan Yeniden Refah Partisi Bahçelievler İlçe Başkanı Metin Türk, ilçedeki trafik sorununa dikkat çekti, yenilenen çocuk parklarının altının otopark yapılması gerektiği yönünde çağrıda bulundu.

Başkan Metin Türk'ten Bahçelievler Belediyesi'ne otopark çağrısı

Yazılı bir açıklama yapan Yeniden Refah Partisi Bahçelievler İlçe Başkanı Metin Türk, ilçedeki trafik sorununa dikkat çekti, yenilenen çocuk parklarının altının otopark yapılması gerektiği yönünde çağrıda bulundu.

Başkan Metin Türk'ten Bahçelievler Belediyesi'ne otopark çağrısı
27 Mayıs 2022 - 00:20 - Güncelleme: 27 Mayıs 2022 - 00:37
Reklam

Yeniden Refah Partisi Bahçelievler İlçe Başkanı Metin Türk, Yenibosna Kuleli Parkı’nın yenilenmesi üzerinden bir çağrı yaptı. Bu gibi çalışmaları desteklediklerini ancak otopark konusunun ciddi bir eksik olduğunu kaydeden Başkan Metin Türk, Bahçelievler Belediyesi’ne seslendi. 

Yazılı bir basın açıklaması yayınlayan Başkan Türk, ilçedeki trafik sorununun vatandaşları çileden çıkardığını ifade etti. Tek tek trafik sorunun nedenlerini sıralayan Türk, ilçedeki yenilenen çocuk parklarının altının otopark yapılarak, çözüm için adım atılabileceğini belirtti, “Son bir ay içinde tadilata girip açılışı yapılan iki park oldu. Bu parklar için düşünülseydi, Bahçelievler iki otopark kazanacaktı. Bildiğiniz gibi araç park yeri bulmanın kayıpları saymakla bitmez en önemlisi zaman, boş yere dolaşırken harcanan yakıt, uygunsuz parkın sonucu olarak para cezası ve araç çekici işlemleri, kaza riski gibi say say bitmez bunları okumak bile insanı ne kadar rahatsız ediyor. Elimizde bir şans var şu anda Fevzi Çakmak Mahallesi’nde bulunan Kuleli Parkı’nın yenilenme çalışması devam ederken alt katına otopark yapılarak Bahçelievler halkını biraz olsun rahatlatabilir. Bu fırsat da kaçarsa tekrardan otopark yapmak için umarım sil baştan olmaz” ifadelerini kullandı. >365/Haber Merkezi 

Yeniden Refah Partisi Bahçelievler İlçe Başkanı Metin Türk’ün yazılı açıklamasının tamamı:
İstanbul’un ana halterlerinde bitmeyen trafik çilesi olduğu gibi Bahçelievler ilçesinin de trafik çilesi bitmemektedir. Bahçelievler’in çeşitli semtlerinde halkı illallah ettirecek seviyeye getirmiş durumda. Özellikle Şirinevler bağlantı yolu, Mahmutbey bağlantı yolu, Çalışlar Caddesi’nden başlayıp Soğanlı meydanından devam edip Bağcılar yoluna kadar trafik çeşitli noktalarda sürmektedir. Bunun nedenlerini sıralayacak olursak; otopark yetersizliğinden uygun olmayan noktalara sağlı sollu araçların park edilmesi, çöp arabalarını uygunsuz saatlerde çöp toplama çalışmasıyla altüst olan trafik, market zincirlerinin caddeyi kapatacak şekilde ürün sevkiyatı, pazar alanlarının kurulmasıyla sokak başlarının uygunsuz şekilde trafiğe kapatılması gibi problemler değerli Bahçelievler halkını çileden çıkartmış durumda.

Bahçelievler Belediyesi’nin halkın yaşadığı trafik sorunlarını çözme adına aksiyon almadığı, otopark projesi olan bir çalışmasının olmaması, park olacak şekilde çalışmaların düşünülmemesinden anlaşılıyor. Hâlbuki parkların altı otopark üstü park olarak yapılmış olsaydı sağlı sollu park edilmiş araçlar olmayacak, aynı zamanda otopark içi de pazar yeri olarak kullanılacak trafik rahatlamış olacak ve değerli Bahçelievler halkımızda rahatlamış olacaktı. Fakat son bir ay içinde tadilata girip açılışı yapılan iki park oldu. Bu parklar için düşünülseydi, Bahçelievler iki otopark kazanacaktı. Bildiğiniz gibi araç park yeri bulmanın kayıpları saymakla bitmez en önemlisi zaman, boş yere dolaşırken harcanan yakıt, uygunsuz parkın sonucu olarak para cezası ve araç çekici işlemleri, kaza riski gibi say say bitmez bunları okumak bile insanı ne kadar rahatsız ediyor. Elimizde bir şans var şu anda Fevzi Çakmak Mahallesi’nde bulunan Kuleli Parkı’nın yenilenme çalışması devam ederken alt katına otopark yapılarak Bahçelievler halkını biraz olsun rahatlatabilir. Bu fırsat da kaçarsa tekrardan otopark yapmak için umarım sil baştan olmaz. 
                                                                                                                     
Metin TÜRK
Yeniden Refah Partisi 
Bahçelievler İlçe Başkanı

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum