Bakırköy İlçe Kaymakamı Abdullah Köklü kimdir?

Bakırköy İlçe Kaymakamlığı’na atanan Abdullah Köklü kimdir? İşte detaylar…

Bakırköy İlçe Kaymakamı Abdullah Köklü kimdir?

Bakırköy İlçe Kaymakamlığı’na atanan Abdullah Köklü kimdir? İşte detaylar…

Bakırköy İlçe Kaymakamı Abdullah Köklü kimdir?
12 Ağustos 2022 - 12:03 - Güncelleme: 12 Ağustos 2022 - 15:10
Reklam

Resmi Gazete'de yayımlanan Mülki İdare Amirleri Atama Kararnamesi ile 422 mülki idare amirinin görev yerleri değiştirildi. İstanbul’da da 12 kaymakamın görev yeri değiştirildi. Bu kapsamda, Gazete 365’in yayın bölgesindeki; Bakırköy’de İlçe Kaymakamı Nazmi Günlü Tekirdağ Çerkezköy Kaymakamlığı’na atanırken yerine Çanakkale Vali Yardımcısı Abdullah Köklü atandı.

Peki, Bakırköy’ün yeni İlçe Kaymakamı Abdullah Köklü kimdir? İşte detaylar…

ABDULLAH KÖKLÜ KİMDİR?
Bilecik- Bozüyük doğumlu olan Abdullah Köklü aslen Ankara-Nallıhanlıdır. İlköğrenimini Balıkesir ve Kocaeli ortaöğrenimini ise İstanbul illerinde tamamladı.2003 yılında İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi bölümünden mezun oldu. Açılan sınavları kazanarak Kocaeli Kaymakam Adayı olarak mesleğe başladı.

Vilayet stajını Kocaeli Valiliğinde, Teftiş stajını Rize'de, Kaymakam Refikligi stajını ise Sakarya- Akyazı'da tamamladı. Daha sonra sırasıyla Bursa ili Büyükorhan, Harmancık ve Keles ilçelerinde Kaymakam vekilliği görevinde bulundu. 2007 yılında bilgisini artırmak ve yabancı dilini geliştirmek üzere bir yıl süre ile İçişleri Bakanlığı tarafından İngiltere-Leicester Üniversitesine gönderildi. Yurda döndükten sonra Ankara 'da kamu diplomasisi ve 93. Dönem Kaymakamlık kursunu üstün başarıyla bitirdi.

2009-2011 yıllarında Afyonkarahisar- Hocalar Kaymakamlığı, 2011-2013 yıllarında Artvin- Şavşat Kaymakamlığı, 2013-2016 yıllarında ise Bingöl- Genç Kaymakamlığı görevlerinde bulundu. 2016 yılı Aralık ayındaki Kararname ile içişleri bakanlığı dış ilişkiler başkan yardımcısı olarak atanan Abdullah Köklü, geçici görevle Mahalli İdareler Genel Müdürlüğünde köydes ve özel İdareler biriminde görev aldı. 2017-2022 yılları arasında Çanakkale İli Vali Yardımcılığı ve İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği görevini yaptı. 12 Ağustos 2022’de yayımlanan Resmî Gazete’deki kararla da İstanbul Bakırköy İlçe Kaymakamlığı görevine atanmıştır. Öğretmen Yasemin Hanım ile evli olan Abdullah Köklü iki çocuk babasıdır.

>365/Haber Merkezi
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum