Bakırköy Cumhuriyet Meydanı’nın adının değiştirilmesine tepki büyük!

Bakırköy Belediye Meclisi’nde; Cumhuriyet Meydanı’nın adının değiştirilmesine yönelik alınan karar sonrası aniden tepkiler gelmeye başladı. Halkın tepkisini dile getiren ilk parti ise; Vatan Partisi oldu.

Bakırköy Cumhuriyet Meydanı’nın adının değiştirilmesine tepki büyük!

Bakırköy Belediye Meclisi’nde; Cumhuriyet Meydanı’nın adının değiştirilmesine yönelik alınan karar sonrası aniden tepkiler gelmeye başladı. Halkın tepkisini dile getiren ilk parti ise; Vatan Partisi oldu.

Bakırköy Cumhuriyet Meydanı’nın adının değiştirilmesine tepki büyük!
10 Şubat 2020 - 17:27
Reklam

Eski adı Özgürlük Meydanı olan Bakırköy’deki; Cumhuriyet Meydanı’nın adı değişti. Belediye Meclisi Şubat ayı ikinci oturumunda alınan karar gereği; meydanın yeni adı; ‘Tarık Akan Meydanı’ oldu. Başkanlık teklifiyle gelen ve AK Parti Grubu ile MHP’li meclis üyelerinin ret oyuna karşılık, CHP’li meclis üyelerinin oy çokluğuyla kabul edilen önerge, halkın büyük tepkisini çekti.

Bazı Bakırköylülerin; “Bunların yaptığını AKP yapmaz” şeklinde tepki gösterdiği karar sonrası, Vatan Partisi Bakırköy İlçe Örgütü de meydanda protesto düzenledi. “Cumhuriyet’i silmek isteyenlere meydan bırakmayız” yazılı pankartla dikkat çeken partililer adına konuşan İlçe Başkanı Yüksel Kahraman, sorunun belediye başkanı ve meclis üyelerinin kişisel bakış açısı değil; CHP’nin izlediği siyasette olduğunu söyledi. 

TARIK AKAN’A SAYGIMIZ SONSUZDUR AMA…
Tarık Akan’ın isminin bir kültür merkezine verildiği hatırlatan Başkan Kahraman, “Bakırköy Belediyesi Meclisi, Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu’nun isteği, CHP ve İYİ Parti’nin kabul, AK Parti ve MHP’nin red oyuyla Bakırköy Cumhuriyet Meydanı’nın adından ‘Cumhuriyet’ sözcüğünü çıkarak bu basın açıklamasını yaptığımız meydanın adını Tarık Akan Meydanı olarak değiştirme kararı aldı. Tarık Akan, Bakırköy’ümüzün yetiştirdiği önemli bir Cumhuriyet aydını ve sanatçısıdır. 16 Eylül 2016’da aramızdan ayrılan değerli sanatçımızı, saygıyla anıyoruz. ‘Sanatsız kalan bir toplumun yaşam damarlarından biri kopmuş demektir’ diyen Atatürk’ün bu düşüncesi doğrultusunda tüm sanatçılarımıza saygımız ve sevgimiz sonsuzdur. Bakırköy’ümüz, büyük sanatçıların yetiştirdiği önemli bir kentimizdir. Tarık Akan’ın erken ölümü, tüm ulusumuzu ve Bakırköy’ümüzü üzüntüye boğmuştur.  Bu nedenle Tarık Akan’ın adını yaşatmak için Bakırköy Belediyesi, Ataköy’de yeni inşa ettiği kültür merkezine değerli sanatçımızın adını vermiştir ki bu doğrudur. Tarık Akan’ın adı, Ataköy’deki kültür merkezinde sonsuza dek yaşayacaktır” diye konuştu.

ALINAN BU KARAR HDP VE FETÖ’YÜ MUTLU EDİYOR
‘Alınan karar kimi mutlu edecektir?’ diyen Kahraman, “Sorulması gereken soru budur. Bakırköy esnafı mı? Sanatçılarımız mı? Tepkilerden anladığımız kimsenin bu kararı onaylamadığıdır. Tarık Akan yaşasa ilk O’nun itiraz edeceği bu karar, PKK’nın siyasal kanadı HDP ve Cumhuriyet düşmanı FETÖ dışında kimseyi mutlu etmiyor. Hal böyleyken bu ısrar nedendir? Halkımız, ‘Perşembe’nin gelişi, Çarşamba’dan bellidir’ der. Bakırköy Belediye Meclisi’nin aldığı bu karar, bizi şaşırtmamıştır. Çünkü CHP’nin izlediği genel siyasetin geleceği bu noktayı önceden öngördük, defalarca uyarılarda bulunduk. Rüzgâra kapılarak yanlışlar karşısında sessiz kalmadık. Bu siyasetlerde ısrar edilirse Türkiye genelinde de benzer uygulamaların yaşanacağını görmek artık kaçınılmazdır. Çünkü siyasi ittifak halinde oldukları kuvvetler vatan ve cumhuriyet düşmanıdır. Onların beklentisi elbette Cumhuriyet’in tasfiyesi olacaktır” ifadelerini kullandı.

UMARIZ İBB VEYA VALİLİK BU DURUMA KARŞI ÇIKACAKTIR
Halkın tepkisinin sonuç vereceğine inandıklarını ve gerekli yasal adımları atacaklarını kaydeden Kahraman, “İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nin bu kararı onaylamayacağını umut ediyoruz. Büyükşehir’den geçse bile İstanbul Valisi’nin duyarlı davranarak bu kararı imzalamamasını beklemekteyiz. Bu arada Cumhuriyet Meydanı’ndan ‘Cumhuriyet’in silinmesine karşı çıkan meclis üyelerine, gösterdikleri duyarlılıktan ötürü teşekkür ediyoruz. Bakırköy’ümüzden Cumhuriyet’in adını kaldırtmayacağız. Konuyla ilgili yasal başvurularımızı ilgili kurumlara yapacağız” diyerek sözlerini son verdi. >365/Haber Merkezi
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum