Bakan Soylu Güngören’de konuştu: Yakında PKK lafını kimse ağzına alamayacak

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Güngören’deki Of Cumapazarı Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin açılışına katıldı, terörle mücadele noktasında çok sert açıklamalarda bulundu.

Bakan Soylu Güngören’de konuştu: Yakında PKK lafını kimse ağzına alamayacak

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Güngören’deki Of Cumapazarı Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin açılışına katıldı, terörle mücadele noktasında çok sert açıklamalarda bulundu.

Bakan Soylu Güngören’de konuştu: Yakında PKK lafını kimse ağzına alamayacak
14 Kasım 2016 - 14:19 - Güncelleme: 27 Kasım 2016 - 15:20
Reklam

Güngören’de faaliyet gösteren Trabzon Of Cumapazarı Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (CUMDER)’in yeni hizmet binasının açılış kurdelesini, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile beraberindeki üst düzey isimler kesti, açılışa yoğun katılım yaşandı. Açılışa Bakan Soylu'nun yanı sıra Trabzonspor Kulübü Başkanı Muharrem Usta, Ümraniye Kaymakamı Suat Dervişoğlu, Güngören Kaymakamı Zafer Orhan, Of Kaymakamı Eren Aslan, Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu, Güngören Belediye Başkanı Şakir Yücel Karman, Başkan Yardımcısı Fatih Özcicek, Ankara eski Emniyet Müdürü Cevdet Saral, Kanal T Yönetim Kurulu Başkanı İdris Kekinci, siyasetçiler, iş adamları ve çok sayıda sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Dernek lokalinin açılışı öncesinde Kur-an’ı Kerim okundu, dualar edildi. Ardından kürsüye çıkan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, çatışmaların yaşandığı bir dönemden geçildiğini, dünya ve insanlığın geleceğe iyi bir miras bırakmadığını, üretilen savaşların, çatışmaların karşısında insanoğlunun bunların panzehiri olan sanatı ve sporu da ürettiğini söyledi. Bakan Soylu, şehit edilen Derik Kaymakamı Muhammed Fatih Safitürk'ün cenaze törenine katıldıklarını ifade ederek, “Yetimin başını okşayan, çoluk çocuk mutlu olsun diye park yaptıran, terörden harap olan okulları onaran, yolları yaptıran Kaymakamı alçakça bir tuzakla şehit ettiler. Ömer Halisdemir, darbecilere karşı durdu, şehit oldu. Babasının ilk beyanatı, ‘Vatan için yetiştirdim, vatana da verdim’ oldu. Dün şehit olan Kaymakamımızın babası da mikrofonu cenazede eline aldı, söylediği cümle şu oldu: ‘Vatan, uğrunda ölen varsa vatandır. Ben oğlumu vatan için şehit verdim.’ Ömer Halisdemir'in babası da Muhammed Fatih'in babası da bu toprağın, bu ülkenin, bu vatanın, bu milletin ne olduğunu dosta da düşmana da çok net bir şekilde ifade etti” diye konuştu.

BİR TEK ÇAKIL TAŞI DAHİ KOPARAMAZLAR 
Ülkenin dört bir yanında şehit cenazelerine katıldığını ve metanetten başka bir şey görmediğini söyleyen Soylu, şöyle devam etti: “O alçaklar, o hainler dünyanın hangi devletinden destek görürlerse görsünler, hangi büyükelçiler yana yakıla koşup gelip o teröristlerin vekillerine sahip çıkarlarsa çıksınlar, bu milletin gücü bütün oyunları bozacak güçte ve bütün oyunları tarumar edecek güçtedir. Bilsinler ki ne vatanımızdan ne de yüreğimizden bir tek çakıl taşı dahi koparamazlar. Ben bu gücü şehit ailelerimizde gördüm. Bugün sınırlarımızın dışında da sınırlarımızın içinde de terörle mücadeleyi kararlı bir şekilde devam ettiriyoruz.” 

PKK LAFINI KİMSE AĞZINA ALAMAYACAK
Bakan Soylu, girilmemiş yerlere girdiklerini, el atılmamış yerlere operasyonlar yaptıklarını aktararak, teröristlerin üslenme bölgelerine bir daha üslenmemeleri için operasyon üstüne operasyon yaptıklarını belirtti. Bu kış teröristlere ülke topraklarını dar edeceklerini ifade eden Soylu, “Ocak ayında, Mart ayında bunlara öyle sürprizlerimiz var ki, dün cenazede de söyledim gibi, Allah şahidimiz olsun, PKK lafını bundan sonra kimse ağzına alabilecek cesareti ortaya koyamayacak. Sayın Cumhurbaşkanımızın da Sayın Başbakanımızın da talimatı açık ve nettir. Bundan sonra bu ayın sonuna doğru Aralık ayında, Ocak, Şubat, Mart ve ardından Nisan ayında İçişleri Bakanı olarak Diyarbakır'dan Hakkâri’ye, Van'dan Mardin'e kadar o toprakların her birinde bu ülkenin bir evladı olarak terörle mücadelede bir ve dik olacağımızı söylüyorum” ifadelerini kullandı. 

Konuşma ve plaket törenin ardından CUMDER Güngören Şubesi açılışını dualarla gerçekleştiren Bakan Soylu yeni dernek binasının hayırlı ve uğurlu olmasını temenni etti. 365/Sadullah Dervişoğlu
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum