Bahçelievler –Yeşilyurt maçında olaylar çıktı

Bahçelievler Voleybol Kulübü ve Yeşilyurt Spor Kulübü’nün maçında olaylar çıktı. Olaylar sırasında tribünde yer alan Bahçelievler Voleybol Kulübü Başkanı kendisini sahada bulurken, kadın yönetici ise aldığı darbeyle yaralandı.

Bahçelievler –Yeşilyurt maçında olaylar çıktı

Bahçelievler Voleybol Kulübü ve Yeşilyurt Spor Kulübü’nün maçında olaylar çıktı. Olaylar sırasında tribünde yer alan Bahçelievler Voleybol Kulübü Başkanı kendisini sahada bulurken, kadın yönetici ise aldığı darbeyle yaralandı.

Bahçelievler –Yeşilyurt maçında olaylar çıktı
13 Kasım 2017 - 19:24 - Güncelleme: 13 Kasım 2017 - 19:31
Reklam

Türkiye Kadınlar Voleybol 1’inci Ligi’nin 7’nci haftasına, Bahçelievler Voleybol Kulübü ve Yeşilyurt Spor Kulübü’nün maçı damga vurdu. Bakırköy Yeşilyurt’ta gerçekleşen karşılaşmanın 3’üncü setinde sahada yaşanan gerginlik sonrası, sporcu velileri arasında ve protokol tribününde kargaşa yaşandı. 

Güvenlik güçlerinin müdahale ettiği olaylarda; Bahçelievler Voleybol Kulübü’nün yöneticileri yaralandı. Bahçelievler Voleybol Kulübü’nün önde olduğu dakikalarda yaşanan olay iddiaya göre şöyle gelişti: Bahçelievler Voleybol Kulübü İdari Menajeri ve Başkanvekili Büşra Nur Yalçın ile Yeşilyurt Spor Kulübü Başkanı Necmettin Karabacak arasında sözlü tartışma başladı. Tartışmanın büyümesinin ardından yaşanan kargaşada, Yeşilyurt Spor Kulübü Başkanının koruması Büşra Nur Yalçın’a yumruk attı. Yerden kalktıktan sonra tekrar düşen Büşra Nur Yalçın, bu kez de yerde tekmelere maruz kaldı.

Öte yandan cep telefonları çekilen ve net olmayan görüntülerde tribünden sahaya düşen kişinin ise Bahçelievler Voleybol Kulübü Başkanı Fatih Alper Tuncal olduğunu öğrenildi. Başkan Tuncal, kendisinin bilinçli olarak aşağı atıldığını söyledi. Olay sonrası karşılıklı açıklamalar yapan taraflar ise birbirlerini suçladı. Büşra Nur Yalçın, Yeşilyurt Spor Kulübü Başkanı ve korumasından şikâyetçi oldu. Kulüp ise yayınlandığı yazılı açıklamayla; provokasyonla karşı karşıya kaldıklarını ileri sürdü.

BAŞKAN BİZE KÜFRETTİ, HAKARET ETTİ 
Bahçelievler Voleybol Kulübü’nün deplasmanda Yeşilyurt’u 26-24, 25-21, 25-20’lik setlerle 3-0 mağlup ettiği sırada alevlenen olayları Gazete 365’e anlatan Büşra Nur Yalçın, “Bu takımda 2 yıldır idari menajerlik ve başkanvekilliği görevini üstleniyorum. Bu görevle protokol tribününde yerimi aldım. Maçta 2-0 öndeyken, küçük çocuklar takımlarına destek olarak tezahürat yapmaya başladı. Daha sonra maçta yaşanan bir olaydan dolayı ortam gerildi, tatsızlıklar yaşandı. Yeşilyurt Başkanı, bize yönelik küfür etmeye başladı. Daha sonra küçük kızlara bağırdı. Güvenlikler, benim velilerime ve çocuklarıma doğru koştu. Ben de yerimden kalktım ve devreye girdim. ’Ne yapıyorsunuz siz’ dedim. Daha sonra Yeşilyurt taraftarları ve başkanı bana yumruk attılar. Güvenlikler beni ittirdi. Çocuklar çok korktu. Ben de bağırdım, can havliyle etrafımda kim varsa vurdum. Beni protokole almamaya çalıştılar, ben girdim. Başkan bana küfür etti, hakaret etti. Güvenlikler beni kolumdan tutmaya çalıştı. Ardından maç durdu. Başkanları bana küfür etmeye devam etti” diye konuştu.

KORUMASI YUMRUK ATTI, YERDE TEKMELENDİM
Kulüp başkanının koruması tarafından da ciddi bir şiddete maruz kaldığı söyleyen Büşra Nur Yalçın, “Başkanın koruması denilen kişi, burnuma yumruk attı. Burnum kanamaya başladı. Yere düştüm, bana tekmeyle vurmaya başladılar. Bu durumu gören antrenör arkadaşlar tribüne fırladılar, ortalık karıştı. Ben ayağa kalktım, kadın bir arkadaş ayağa kaldırdı. Sonra ben tekrar yere düştüm. Olaylar sonrasında karakola gidildi. Darp raporu alındı. Kendilerinden şikâyetçi oldum” şeklinde konuştu.

BAYANIN AGRESİFLİKLERİ OLAYI ALEVLENDİRDİ
Yaşanan sonrası Yeşilyurt Spor Kulübü’nden de yazılı bir açıklama yapıldı. “Yeşilyurt Spor Kulübünden Voleybol Kamuoyuna Açıklama” başlığıyla yayınlanan yazıda; “Bayanlar 1. Liginde 12.11.2017 tarihinde Bahçelievler Voleybol Takımı ile sahamızda oynadığımız müsabakada meydana gelen olayların voleybol camiasına yansıma şeklinden duymuş olduğumuz rahatsızlık nedeniyle bu açıklamayı yapma ihtiyacı hasıl olmuştur. Müsabaka, her iki kulüp taraftarının tribünde yer aldığı bir ortamda sakin bir şekilde sürerken 3. Setin son sayılarında Bahçelievler Voleybol Takımının 18 numaralı sporcusunun kazandırdığı sayı sonrası yapmış olduğu hareket ve hakemden görmüş olduğu kırmızı kart neticesinde sporcu velilerinin sözlü atışmaları ve birbirlerine doğru hareketlenmeleri üzerine hakem ve gözlemci tarafından durdurulmuştur. Salonun tamamen boşaltılarak devam edileceği talimatı üzerine gerekli çalışmalara başlamak üzereyken Şeref Tribününde oturan Bahçelievler Voleybol Takımının Takım Menajeri olduğunu belirten bayan agresif bir şekilde kimsenin kendisini dışarı çıkaramayacağını ifade edip bulunduğu tribünde kendisini sakinleştirip dışarı davet eden görevlilere hakaret ve küfürler ederek karşılık vermesi üzerine alevlenmiştir” ifadeleri kullanıldı.

PROVOKASYONLA KARŞI KARŞIYA KALDIK, ÜZGÜNÜZ
Olayın provokasyon olduğunu ileri süren Yeşilyurt Spor Kulübü’nün açıklamasının devamında ise; “Bu bayanın provokasyonu ile saha içinden Bahçelievler Voleybol Takımının sorumlu teknik kişileri de tribüne tırmanarak meydana gelen kargaşaya dahil olmuşlardır. Güvenlik güçlerinin de yardımıyla olay bastırılmış ancak sonrasında voleybol camiasına yansıtılan görüntüler en çok kulübümüzü rahatsız etmiştir. Yeşilyurt Spor Kulübü tüm voleybol severler tarafından Türkiye'nin en rahat ve en huzurlu maç seyredilen salonlarından biri olarak bilinir. Yıllardır oynadığımız Türkiye Liglerinde yaptığımız en kritik maçlarda bile herhangi bir olay yaşanmadığı gibi, hakemler tarafından durdurulan bir maçta olmamıştır. Bu nedenle dün bir provokasyon sonucu yaşadığımız ve bir daha hiç yaşanmamasını temenni ettiğimiz görüntülere yol açan bu maç ile ilgili üzüntülerimizi çok değerli voleybol camiası ile paylaşırız” sözlerine yer verildi. >365/Haber Merkezi

2017/11/6639833.jpg


YORUMLAR

  • 0 Yorum