Bahçelievler Müftülüğü kitap okuma yarışması düzenliyor

Bahçelievler Müftülüğü tarafından ilçedeki tüm lise öğrencilerine yönelik bu yıl 4’ncüsü gerçekleştirilecek kitap okuma ve bilgi yarışması başlıyor. Kitaplar dağıtıldı, sınavlar 5 Nisan’da yapılacak, ödüller ise 21 Nisan’da gerçekleştirilecek törende verilecek.

Bahçelievler Müftülüğü kitap okuma yarışması düzenliyor

Bahçelievler Müftülüğü tarafından ilçedeki tüm lise öğrencilerine yönelik bu yıl 4’ncüsü gerçekleştirilecek kitap okuma ve bilgi yarışması başlıyor. Kitaplar dağıtıldı, sınavlar 5 Nisan’da yapılacak, ödüller ise 21 Nisan’da gerçekleştirilecek törende verilecek.

Bahçelievler Müftülüğü kitap okuma yarışması düzenliyor
14 Ocak 2017 - 15:25 - Güncelleme: 14 Ocak 2017 - 15:29
Reklam

Bahçelievler Kaymakamlığı, Bahçelievler Belediyesi, İlçe Milli Eğitim Müftülüğü ve Müftülük işbirliği ile “Kutlu Doğum 2017 Kitap Okuma Yarışması”na start verildi, kitaplar dağıtıldı. Gerçekleştirilecek yarışma kapsamında öğrenciler, kendilerine hediye edilen Diyanet İşleri Başkanlığı’nca yayımlanan ‘Dinim İslam’ kitabını okuyarak diledikleri takdirde 5 Nisan’da yapılacak sınava katılabilecekler. Sınavda kitap içerisinden kendilerine sorulacak 100 sorudan 70 ve daha fazlasını doğru yanıtlayanlar dereceye girecek.

Kitap okuma ve bilgi yarışmasında okunacak kitaplar İlçe Kaymakamı Mehmet Ali Özyiğit, Belediye Başkanı Osman Develioğlu, İlçe Müftüsü Ömer Faruk Bilgili ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Çıkrıkçı tarafından Bahçelievler Anadolu Lisesi, Kemal Hasoğlu İmam Hatip Lisesi ve Siyavuşpaşa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde öğrencilere dağıtıldı. 

SİZİ ÇOK SEVEN BİR BELEDİYE BAŞKANINIZ VAR
Kitap dağıtım töreninde konuşan İlçe Kaymakamı Mehmet Ali Özyiğit; “Sizi çok seven çok değer veren bir belediye başkanımız var. Kendi insanının, kendi gençlerinin kişilikli, ahlaklı, dürüst ve namuslu olması için gayret eden çaba sarf eden değerli belediye başkanımız, bu kitapların bedelini her sene karşılıyor bizlere veriyor, bizlerde her sene sizlere ulaştırıyoruz. Kendisine şahsım ve sizler adına çok teşekkür ediyorum” dedi.

BİZİM GÖREVİMİZ; SİZİN ÖNÜNÜZÜAÇMAK
Belediye Başkanı Osman Develioğlu da konuşmasında, hayatı boyunca okuduğu kitapların çoğunu lise çağlarına kadar okuduğunu belirterek; “Bir insan hayatında en çok lazım olan en çok lazım olacak olan şeydir kitaplar. İnşallah kendinizi iyi yetiştirirsiniz. Bizlere düşen görev önünüzü açmak, yolunuzu açmaktır. Bunu hakkıyla yerine getirmek için gayret sarf ediyoruz ama sizde kendinizi iyi yetiştirin. Kendiniz için değil çevreniz için anneniz babanız vatan ve millet için kendinizi iyi yetiştirin. Diyanet işleri başkanlığımızın çıkardığı bir başucu kitabı da bizler için bir rehber kitabıdır. Dini de doğru yerlerden öğrenmek gerekir. Şayet yanlış yerlerden öğrenilirse o zaman hurafeler ortaya çıkar, yanlış öğrenmiş oluruz. Doğru bir din bilgisine sahip olmamış oluruz. Yarışmaya girecek tüm öğrencilerimize şimdiden başarılar diliyorum’ dedi.

AMAÇ; KARDEŞLİK, SEVGİ, HOŞGÖRÜ…
İlçe Müftüsü Ömer Faruk Bilgili ise konuşmasında; ‘Öğrencilere kitap okuma alışkanlığı kazandırmak ve kelime dağarcıklarını zenginleştirmelerinin yanı sıra; milli, manevi ve evrensel değerlere olan duyarlığını arttırmak, değerler eğitimi kapsamında sevgi, hoşgörü, kardeşlik, doğruluk, dürüstlük ve erdemlilik duygularını pekiştirmek amacıyla bu yarışmayı düzenlediklerini’ söyledi. 
İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Çıkrıkçı’da yarışma hakkında bilgi verdi. Müdür Çıkrıkçı, ilçedeki tüm resmi ortaöğretim kurumlarının hazırlık, 9.10,11 ve 12. sınıflarını kapsadığını ve dağıtılan kitabı okuyan öğrencilerin diledikleri takdirde 3 Mart-1 Nisan tarihleri arasında yarışmaya müracaat edebileceklerini söyledi. 

ÖDÜLLER DÜZENLENEN TÖRENLE VERİLECEK
Yarışmaya katılmak isteyen öğrenciler, okudukları okullara göre, sosyal bilimler, imam hatip, kız meslek, endüstri meslek ve ticaret meslek liseleri olarak kategorilere ayrılacak ve her kategoride dereceye giren ilk on öğrenciye ödül verilecek. Ödüller: birincilere umre seyahati, ikincilere dizüstü bilgisayar, üçüncülere tablet bilgisayar, dördüncülere yarım altın, beşincilere çeyrek altın ve diğer beş kişiye de çeşitli mansiyon ödülleri şeklinde sıralanacak.

 5 Nisan tarihinde yapılacak sınavın sonuçları 15 Nisan tarihinde açıklanacak ve kazananların ödülleri ise 21 Nisan’da gerçekleştirilecek törende kendilerine verilecek.  
 


YORUMLAR

  • 0 Yorum