Bahçelievler'in ilk 'Bisiklet Yolu'nun açılışı coşkuyla geçekleşti 

Bahçelievler halkı, düzenlenen açılış töreniyle ilk ‘Bisiklet Yolu’na kavuştu. Muhteşem şovlara ve yoğun katılıma sahne olan açılışta; onlarca kişiye bisiklet hediye eden Bahçelievler Belediye Başkanı Dr. Hakan Bahadır, ikinci ‘Bisiklet Yolu’ için de çalışmalara başlandığının müjdesini verdi.

Bahçelievler'in ilk 'Bisiklet Yolu'nun açılışı coşkuyla geçekleşti 

Bahçelievler halkı, düzenlenen açılış töreniyle ilk ‘Bisiklet Yolu’na kavuştu. Muhteşem şovlara ve yoğun katılıma sahne olan açılışta; onlarca kişiye bisiklet hediye eden Bahçelievler Belediye Başkanı Dr. Hakan Bahadır, ikinci ‘Bisiklet Yolu’ için de çalışmalara başlandığının müjdesini verdi.

Bahçelievler'in ilk 'Bisiklet Yolu'nun açılışı coşkuyla geçekleşti 
18 Eylül 2020 - 20:39 - Güncelleme: 06 Ekim 2020 - 18:52
Reklam

Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında; “Herkes için Sıfır Emisyonlu Hareketlilik” teması ile gerçekleştirilen etkinlikte, Bahçelievler Belediyesi’nce yaptırılan ‘Bisiklet Yolu’nun ilk etabı açıldı. Pandemi kurallarına uyularak yapılan açılış törenine; AK Parti 21. Dönem Milletvekili Şamil Ayrım, Bahçelievler Belediye Başkanı Dr. Hakan Bahadır, AK Parti Bahçelievler İlçe Başkanı Av. Ramazan Açıkgöz, AK Parti İstanbul Gençlik Kolları Başkanı Osman Tomakin, İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Çıkrıkçı, Bahçelievler Mahallesi Muhtarı Memduh Tüzün, belediye meclis üyeleri ve ilçe sakini bisiklet severlerin katılımıyla gerçekleşti.

Törende konuşan Bahçelievler Belediye Başkanı Dr. Hakan Bahadır; “Bisiklet yollarını yapmaktaki amacımız, sağlıklı nesiller yetiştirmek ve mahalle içerisinde trafik yükünü azaltarak erişilebilirliği arttırmak ve çocuklarımızın güvenle bisiklet kullanabilmeleri sağlamaktır” dedi.

BAHÇELİEVLER BELEDİYESİ’NDEN ONLARCA KİŞİYE HEDİYE BİSİKLET
Tamamı 4360 metreden oluşan projenin Talatpaşa Caddesi üzerinde yapımı tamamlanan gidiş-geliş 1160 metrelik ilk etabı vatandaşların kullanımına sunuldu. Etkinlikte, 3200 metrelik ikinci bisiklet yolu etabının yapım startının yanı sıra ilçenin çeşitli noktalarına yerleştirilecek bisiklet park alanlarının da tanıtımı yapıldı. Bisiklet tamir ve bakım standı ve bisiklet aksesuar standının yer aldığı açılışta bisiklet akrobasi gösterisi yapıldı. Bisiklet tutkunları açılışın ardından, araç trafiğine kapatılan Talatpaşa Caddesi üzerinde doyasıya pedal çevirdi.  

Etkinlikte ayrıca, bisiklet yolunun açılışı sebebiyle belediyenin sosyal medya hesapları üzerinden yapılan çekilişle belirlenen kişilere Bahçelievler Belediye Başkanı Dr. Hakan Bahadır tarafından bisiklet hediye edildi.

Belediyeden verilen bilgiye göre; ana arterlerde yapılan Bisiklet Yolu çalışmaları şöyle:
1.Talatpaşa Bisiklet Yolu: (Açıldı)
Talatpaşa Caddesi’nin Adnan Kahveci Bulvarı ile kesişiminden başlayarak ve Talatpaşa Caddesi- Deli Hüseyin Paşa Caddesi kesişimine kadar devam etmektedir. Bisiklet yolu belirtilen güzergahta gidiş ve dönüş şeklinde tasarlanmış olup bisiklet yolu uzunluğu gidiş dönüş olmak üzere 1160 metredir.

2. Kemal Sunal Caddesi- Kerim Çavuş caddesi Bisiklet Yolu: (Yapımına başlandı)
Soğanlı Mahallesi, Kemal Sunal Caddesi Kocasinan Karakolu önünden başlayacak olup;  Kerim Çavuş Caddesinin Saray Caddesi kesişiminde sonlanacaktır. Bisiklet yolu belirtilen güzergahta gidiş ve dönüş şeklinde tasarlanmış olup bisiklet yolu uzunluğu 3200 metredir.

Yapım Kriterleri
Ana arterlerde yer alan bisiklet yolları; bisiklet yolu yönetmeliğinde belirlenen yapım kriterleri standartlarına uygun olarak tasarlanmıştır. Söz konusu bisiklet yolu akslarının bir kısmı bisiklet yolu, bir kısmı da paylaşımlı bisiklet yolu olarak hizmet vermektedir. Taşıt yolu ile bisiklet yolu arasında gerekli emniyet şeridi bırakılmış olup, delinatörlerle gerekli güvenlik sağlanmış, bisiklet yolu boyaması yapılarak bisiklet yolu işaretlemeleri ve levha çalışmaları yapılmıştır.

Bisiklet Park İstasyonları
Belediyemizce hizmete giren bisiklet yolları etrafında ve ilçe genelindeki kamu-kurumları ve merkezi noktalara; bisiklet kullanıcılarının bisikletlerini güvenle park edebilmeleri için bisiklet park istasyonları yapılmıştır. 

Amaç:
İlçe genelinde gerekli kriterleri sağlayan ulaşım yollarında bisiklet yolu ağının arttırılması, yapılan bisiklet yollarının, ulaşım amaçlı hale getirilebilmesi toplu taşıma ağlarına entegre hale getirilmesi, bisiklet park istasyonlarının ilçe genelinde yaygın hale getirilmesi ve sosyal donatı alanlarında çocuklarımızın güvenle bisiklet sürebileceği alanların arttırılmasıdır.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum