Bahçelievler İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Çıkrıkçı'dan yıl sonu değerlendirmesi…

“2022-2023 Eğitim Öğretim Dönemi Dönem Sonu Değerlendirme Mesajı” başlıklı bir yazı kaleme alan Bahçelievler İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Çıkrıkçı, öğrencilere, velilere, okul idarecilerine ve öğretmenlere seslenendi.

Bahçelievler İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Çıkrıkçı'dan yıl sonu değerlendirmesi…

“2022-2023 Eğitim Öğretim Dönemi Dönem Sonu Değerlendirme Mesajı” başlıklı bir yazı kaleme alan Bahçelievler İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Çıkrıkçı, öğrencilere, velilere, okul idarecilerine ve öğretmenlere seslenendi.

Bahçelievler İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Çıkrıkçı'dan yıl sonu değerlendirmesi…
18 Haziran 2023 - 10:01 - Güncelleme: 18 Haziran 2023 - 18:17
Reklam

Bahçelievler İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Çıkrıkçı, okulların kapanması sebebiyle yazılı bir açıklama yaptı. “2022-2023 Eğitim Öğretim Dönemi Dönem Sonu Değerlendirme Mesajı” başlıklı yazısında öğrencilere, velilere, okul idarecilerine ve öğretmenlere seslenen İlçe Milli Eğitim Müdürü Çıkrıkçı’nın yazısının bir kısmı şöyle:
 
Bir eğitim öğretim döneminin daha sonuna geldik. Toprağa atılan bir tohum misali, kök salan, filiz veren ve büyüyüp meyve veren fidanlar gibi yavrularımızı 5-6 yaşlarından itibaren okullarımıza alıyor, öğretmenlerimiz ve velilerimiz ile birlikte okullarımızda yetiştiriyor ve onları bu ülkenin geleceğine sunuyoruz. Şükürler olsun ki, dünyanın en güzel şehri olan İstanbul’da, İstanbul’un da en güzel ilçesi olan Bahçelievler ilçemizde çocuklarımıza hizmet ediyor ve onları geleceğe hazırlıyoruz.
 
“Kendine iyi bak ki, alemin özü sensin
Sen varlığın gözbebeği olan ADEMSİN”
diyor, ünlü mutasavvıf Şeyh Galip…
 
Eğitim ve öğretimin de amacı alemin gözbebeği olan insanı en güzel şekilde yetiştirmek, ona bilgiyi ve ahlakı öğretmektir.
 
2022-2023 eğitim- öğretim yılı boyunca çocuklarımıza, çağın gereklerine göre, onların her yönüne dokunacak şekilde her şeyin en iyisini ve en güzelini yaparak, ilçemizde eğitim-öğretim faaliyetleri olabildiğince sorunsuz bir şekilde yürütülmüştür.
 
Eğitim-Öğretim dönemi süresince, Milli Eğitim Müdürlüğümüz ve resmi devlet okullarımızdaki 5029 idareci, öğretmen ve personelimiz ile 123 resmi devlet okulu ve kurumu, 2050 öğretmen ve idareci ile 120 özel eğitim kurumunda 115.563 öğrencimize hizmet sunduk. Öğrencilerimizin hayatlarına bir pencere açarak, köklerine bir damla su, ufuklarına bir tutam ışık olmaya çalıştık.
 
Ve çocuklarımız için her şeyin en iyisini yaparak imkanların en iyisini onlara sunarak onları hayata hazırladık. Onlarla birlikte ilçemizi hep en önlere taşıdık. Bütün sosyal, kültürel, sportif ve akademik çalışma ve yarışmalarda yer alarak 39 ilçe içerisinde hep en önlerde olduk. Binlerce öğrencimizi, ulusal ve uluslararası teknolojik, kültürel, sportif, sanatsal ve akademik yarışma ve çalışmalara katılımlarını sağladık. Öğrenci ve öğretmenlerimizin elde etmiş olduğu başarı dereceleriyle hem sevindik hem de gurur duyduk. Her yıl olduğu gibi bu eğitim öğretim döneminde de, 5000 (beş bin)’nin üzerinde öğrencimizin Teknofast yarışmalarına, binlerce öğrencimizin Tübitak yarışmalarına katılımlarını sağladık. Hem Teknofast yarışmalarında hem de Tübitak yarışmalarında öğrencilerimizin Türkiye birinciliklerine şahit olduk. Hepsini tebrik ediyor, kutluyorum.
 
SEVGİLİ ÖĞRENCİLERİM
Biz yöneticiler ve öğretmenler olarak sizleri çok seviyoruz. Sizler geleceğimizin teminatısınız. Sizler okullarımızın sesi, okul bahçelerimizin çiçeği ve sınıflarımızın neşesisiniz. Bizler sizlerle mutluyuz. Sizlere çok güveniyoruz. Sizlere en güzel hizmeti vermek için elimizden gelen bütün gayreti ve çabayı gösteriyoruz. Karnelerinde kırık notları olan öğrencilerimiz asla üzülmesinler, çünkü sadece karne notu geleceğiniz için bir sonuç değildir. Gösterdiğiniz hem akademik, hem sportif, hem kültürel ve sanatsal başarılarınız geleceğiniz için belirleyici olacaktır.
 
Sevgili öğrenciler, ülkemizi bulunduğu durumdan daha ilerilere götürebilmek sizlerin elinde olacaktır. Bu vatan topraklarını düşmanlara çiğnetmeyerek koruyan ve kanları pahasına şehit olarak bizlere emanet eden yüz binlerce şehidimizin emanetine sahip çıkmak en büyük görevimiz olmalıdır. Dünyanın avuçların içine sığacak kadar küçüldüğü, mesafelerin kısaldığı, sınırların kalktığı bir çağda, üstünlüklerin sayısal insan gücünde değil, teknolojik güçte ve bilimde olduğu bir dönemde yaşıyoruz. Dünya ile yarışmak için ve dünyanın süper liginde oynamak ve yer almak için daha çok çalışmamız, daha üretken olmamız gerekiyor. Yıl boyu bu gayreti gösterdiğiniz için sizlere çok teşekkür ediyorum. Bir adım sonrası için daha çok çalışacağınızı biliyor ve hepinize çok güveniyorum.
 
Tatil süresince bol bol dinlenmenizi, gezmenizi, yaz kurslarına katılmanızı, spor yapmanızı, arkadaş ve aile çevrenizle zaman geçirmenizi ve kitap okumanızı öneriyoruz. Kısaca söylemek gerekirse, dinlenin, gezin ve kafa dinleyin.
 
SEVGİLİ OKUL YÖNETİCİLERİM VE ÖĞRETMENLERİM
Bizler "İlim Çin'de de olsa gidip alınız, beşikten mezara kadar ilim öğreniniz, bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum" diyen bir kökten ve eğitim anlayışından geliyoruz. Yıl boyu okullarımızda gösterdiğiniz üstün gayret ve çabaya çok teşekkür ediyorum.
 
Sizler sevginin, sadakatin, vefakarlığın, şefkatin ve merhametin timsallerisiniz. Öğrencilerimize karşı yüreklerinizde taşıdığınız sevginin, zaman kavramı gözetmeksizin bu vatan için gösterdiğiniz üstün gayret ve çabaların farkındayız. Sizler bu ülkenin geleceğini dokuyan ve şekillendiren sanatkarlarsınız. Sizlerin emeğinin karşılığı asla yoktur. Sizler saygının ve değerlerin en büyüğüne layıksınız.
 
Siz okul yöneticileri ve öğretmenlerimiz sayesinde, okullarımızda bulunan 34 adet kapalı spor salonu ve 4 halı sahamızda, sporun her kademesinde çocuklarımıza imkanlar sunarak, çocuklarımızın hem fiziksel, hem zihinsel, hem de yeteneklerinin ortaya çıkarılmasına ve gelişmesine katkılar sunduk. Ayrıca İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü ve Bahçelievler Belediye Başkanlığı ile 9 yıldır birlikte yürüttüğümüz yüzme bilmeyen kalmasın projesiyle binlerce öğrencimizin yüzme öğrenmesini sağladık.
 
Çocuk yazarlar projeleri, akıl ve zeka oyunları projeleri gibi onlarca projeyle çocuklarımıza farklı farklı imkanlar sunarak her alanda gelişmelerini sağladık.
 
Tüm çalışmalar için gösterdiğiniz üstün gayret ve performansa çok teşekkür ediyorum. Kendinden emin, kararlı, azimli ve bir hedefi olan yeni Türkiye’nin gelecek yarınları sizlerin sayesinde daha da gelişerek yoluna devam edecektir.
 
KIYMETLİ VELİLERİMİZ
Sizlerin emek ve gayretleri asla gözardı edilemez. Biz çocuklarımızı sizlerle birlikte yetiştiriyoruz. Birlikte onların geleceğini tayin ediyoruz. Okul, öğretmen ve veli üçlüsüne çok önem veriyoruz. Sağlıklı bir birlikteliğin çocuklarımıza katkısı çok büyük olmaktadır. Sizler hep bizlerin yanında oldunuz. Hem çocuklarımıza hem de okullarımıza çok destek oldunuz, bunun için çok ama çok teşekkür ediyorum. Sizlerden öncelikli isteğimiz çocuklarınıza gerekli ve ihtiyaçları olan sevginin gösterilmesidir. Çünkü “Eğitim çocuğu sevmekle başlıyor”. Okul dışı çevresel etmenler ve olumsuzluklar çocuklarımıza çok zarar verebiliyor. Onun için tatil süresince çocuklarımızı sokaklardaki olumsuzluklardan, kötü arkadaş çevrelerinden ve kötü alışkanlıklardan koruma hususunda daha dikkatli olmamız gerekiyor. Bunu yapacağınızı biliyor tekrar çok teşekkür ediyorum.
 
Yaşanan deprem nedeniyle Kahramanmaraş Pazarcık ilçesinde 3 ay boyunca Milli Eğitim Müdürlüğü olarak, gönüllü okul yöneticilerimiz ve öğretmenlerimizle birlikte deprem mağduru vatandaşlarımıza hizmetler sunduk. Binlerce vatandaşımıza her öğün binlerce adet yemek ikramında bulunduk. Velilerimizin yardımlarını hem bizler ulaştırdık, hem de Bahçelievler Belediyesi hasan Doğan Spor kompleksine ulaştırarak Bahçelievler Kaymakamlığı adına depremzedelere ulaştırılmasına katkılar sunduk. Depremzede çocuklarımız için çadırkentlerde sınıflar oluşturarak onlara destek olduk. Hem Bakanlığımız tarafından depo olarak belirlenen İmmib Erkan Avcı Mesleki ve Teknik Anadolu lisemizde çalışarak destek olan, hem de gönüllü olarak deprem bölgesine giderek destek olan bütün yönetici, öğretmen, veli, öğrenci ve diğer çalışanlarımıza çok teşekkür ediyorum.
  
“Gelecek adına hedefleriniz ve hayalleriniz varsa güçlüsünüz” demektir.
Ülkemizin ve çocuklarımızın geleceği için bütün imkanları seferber ederek adeta bütün okullarımızı birer koleje dönüştüren, teknolojik alt yapılar ve atölyeler kurulmasını sağlayan, hem ulusal hem de uluslararası imkanlara ulaşmak için önümüzü açan ve bizlere her türlü imkanı sunan, başta Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip ERDOĞAN olmak üzere, Milli Eğitim Bakanlarımız ve diğer bakanlarımıza, İstanbul Valimize, il Milli Eğitim Müdürümüze, İstanbul Kalkınma Ajansına, Tübitak başkanına, Teknofast organizasyonu komite başkanı Selçuk BAYRAKTAR’a, Üniversitelerimize, İlçe Kaymakamımız sayın Dr. Mehmet BOZTEPE’ye, Belediye başkanı ve ekibine, Meclis üyelerimize, ilçemizin bütün daire müdürlerine, ilçe milli eğitim şube müdürlerimiz ve milli eğitim çalışanlarımıza, resmi ve özel bütün okul yöneticilerimize, gecesini gündüzüne katarak çocuklarımızın yanında yer alıp onları yetiştiren bütün öğretmenlerimize, her mahallede ve her çalışmamızda yanımızda olan bütün mahalle muhtarlarımıza, öğretmenlerimiz ve okullarımıza her zaman destek olan bütün velilerimize, okullarımızın güvenliğini sağlayan bütün güvenlik görevlilerimize, okullarımızın memurluğunu yapan bütün memurlarımıza, okullarımızın temizliğini yapan bütün temizlik görevlilerimize, okullarımızın servis hizmetini yapan bütün servis firma sahipleri ve şoförlerimize, çocuklarımıza ve okullarımıza destek olan STK ve diğer gönüllülere çok ama çok teşekkür ediyor iyi tatiller diliyorum.

Emin ÇIKRIKÇI
İlçe Milli Eğitim Müdürü

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum