Bahçelievler İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Çıkrıkçı çalışmalarıyla dikkat çekiyor

Bahçelievler İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Çıkrıkçı, 7 yıllık görevi boyunca ilçede yaptığı çalışmalarla takdir topladı. Çıkrıkçı, eğitime yaptığı dokunuşların karşılığını son yıllarda almaya başladıklarını söyledi.

Bahçelievler İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Çıkrıkçı çalışmalarıyla dikkat çekiyor

Bahçelievler İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Çıkrıkçı, 7 yıllık görevi boyunca ilçede yaptığı çalışmalarla takdir topladı. Çıkrıkçı, eğitime yaptığı dokunuşların karşılığını son yıllarda almaya başladıklarını söyledi.

Bahçelievler İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Çıkrıkçı çalışmalarıyla dikkat çekiyor
18 Şubat 2022 - 08:57
Reklam

2014 yılından bu yana Bahçelievler İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yapan Emin Çıkrıkçı, yaptığı çalışmalarla dikkatleri üzerine çekmeye devam ediyor. Sosyal, kültürel ve bilimsel anlamda Bahçelievler’i zirveye taşıyan Çıkrıkçı, başarıyla geçen 7 yılın özetini Gazete 365’e anlattı. Çıkrıkçı, AK Parti hükümetinin eğitime verdiği desteklerle devlet okullarının donatım ihtiyaçlarının (atölye, spor salonu, etkinlik alanları, altyapı) büyük ölçüde tamamlandığını vurguladı.
 
Bahçelievler ilçesinde 95 Resmi, 121 özel eğitim kurumun bulunduğunu ifade eden Emin Çıkrıkçı, 2002-2021 yılı içerisinde geçen zaman diliminde eğitimdeki dönüşümün büyük ölçüde tamamlandığını belirterek şunları söyledi:
 

‘SINIF SAYILARIMIZI 30’LARA DÜŞÜRDÜK’
“2002 yılında ilçemizdeki okullarda sınıf sayıları 81’li rakamlardayken, bugün 30’la rakamlara düşürdük. İkili eğitimde de (sabahçı-öğlenci) 12’ye kadar indirdik. Yani 95 resmi eğitim kurumundan sadece 12’sinde ikili eğitim yapılıyor. Tüm okullarda tam gün eğitime geçmeyi hedefliyoruz.  Son 18 yıl içerisinde ilçemizde 35 yeni, 27 okul ise yıkılarak yeniden yapılmıştır. 23 okul da olası bir depreme nedeniyle güçlendirilmiştir. Okullarımıza 24 Z Kütüphane (Zenginleştirilmiş Kütüphane), 27 Kapalı Spor Salonu, Mescit, 5 Halı Saha, Özel Yetenekli çocuklarımız için de 25 İlkokulumuzda Eğitim Destek Sınıfları kurulmuştur.”

‘BİLİMDE, SANATTA ÖNCÜ BİR İLÇEYİZ’
“Meraklı, hayal gücü yüksek ve becerilerini geliştirmek isteyen öğrencilerimiz için, okullarımızda 89 adet farklı alanlarda tasarım ve beceri atölyeleri oluşturulmuştur. (Yazılım-Kodlama, Astronomi, Yazarlık, Robot, Ahşap-Metal, Drama-Tiyatro, Fen-Teknoloji, Görsel Sanatlar, Müzik, Salon Sporları, Açık Hava Sporları, Yaşam Becerileri, Bahçe Bitkileri-Tarım, Tabiat-Hayvan Bakımı, Sera, Tasarım vb)”

 ‘EVDE EĞİTİM HİZMETİ SUNUYORUZ’
“Özel eğitime tabi (hafif, orta ve ağır engelli) çocuklarımız için iki yeni özel eğitim okulu, 48 farklı okulumuzda da 48 özel eğitim sınıfı açtık. İlçe genelinde tespit ettiğimiz yaklaşık 980 özel eğitime tabi çocuğumuzun eğitimle buluşmasını sağladık. Servis ve yemek hizmetini de ücretsiz vermekteyiz. Evlerinden çıkamayan Bedensel Engelli çocuklarımız için de ‘Evde Eğitim Hizmeti’ sunuyoruz.”



 ‘OKULLARIMIZA HARCANAN PARA 566 MİLYON’
“Son 19 yıl içerisinde okullarımıza yatırım için 466 milyon lira, donatım malzemeleri için de 100 milyon lira olmak üzere toplamda 566 milyon lira harcanmıştır.”
 
‘YENİ YILDA YENİ OKULLAR GELİYOR’
 “2021-2022 Eğitim Öğretim dönemi içerisinde 32 Derslikli 1 Adet Fen Lisesi, 200 kişilik yurt binası, Kapalı Spor Salonu yapılacak. Bunun yanı sıra, 2 Adet Ortaokul, 1 Adet İlkokul, 3 Adet Ana Okulu’nun projeleri çizilmiş, ihale aşamasındadır. Rehberlik Araştırma Merkezi ve Hürriyet İlkokulu da depreme dayanıksız oldukları için yıkılıp yeniden yapılacaktır.”
 
‘TEKNOLOJİ ÇAĞINA AYAK UYDURUYORUZ’
“Eğitimde yaptığımız yatırımların karşılığını almaya başladık. Son 6-7 yıl içerisinde yaşanılan iletişim ve teknoloji çağına entegre olarak projeler üretiyoruz. Bu kapsamda Bahçelievler, İstanbul’da öncü bir ilçe olmuştur. İstanbul Kalkınma Ajansı, AB Erasmus, TEKNOFEST ve TÜBİTAK projelerinde adımızdan söz ettirdik. Bahçelievler’de eğitim gören binlerce öğrenci bu projelere dâhil edilmiştir. 2021 yılında TÜBİTAK’a sunduğu 35 projeyle Türkiye genelinde projeleri desteklenen birinci ilçe olmuştur.”

 

‘BİLİM ŞENLİĞİMİZE 15 BİN KİŞİ KATILDI’
Her sene farklı farklı okullarımızda organize ettiğimiz bilim şenliklerine yaklaşık 35 bin öğrencimiz katılmaktadır. Bu şenliklerimize, başta Milli Eğitim Bakanlığı olmak üzere, TÜBİTAK, İstanbul Kalkınma Ajansı, T3 Vakfı, Bahçelievler Belediyesi, Kızılay, İHH, Yeşilay, İlçe Sağlık Müdürlüğü vb. kurum ve kuruluşlar destek vermektedir.
 
 ‘MODEL UÇAK TASARIMINDA SÖZ SAHİBİYİZ’
Bahçelievler ilçesi, sosyal, kültürel ve sportif etkinliklerde de öne çıkan bir ilçedir. En son Türkiye geneli yapılan yarışmalarda, Prof. Dr. Osman Öztürk İmam Hatip Ortaokulu Model uçak Takımımız, Ankara’da yapılan yarışmalardan şampiyonlukla dönmüştür. Yine Gençlik ve Spor Bakanlığının yaptığı Folklor yarışmalarında Emlak Konut İlkokulu Folklor ekibimiz Türkiye birincisi olmuştur.”


 
‘ÜRETİM ÜSSÜ MESLEK LİSELERİMİZ’
“Mesleki ve Teknik Anadolu Liselerimizde, Okul Donatım Malzemeleri, Temizlik Ürünleri üretimleri yapılıyordu. Pandemiyle beraber okullarımızdaki ürettiğimiz ürünlere talep arttı. Bu kategoride Türkiye’de ses getiren üretimler yaptık. Okullarımızda döner sermaye sistemleri kuruldu. Dolayısıyla üretime katkıda bulunan öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz buradan pay sahibi oluyorlar. Öğrenciler asgari ücret tutarında bir ücret alarak ailelerine katkıda bulunuyorlar. Döner sermayede toplanan paranın diğer kısmı ise Milli Eğitim Bakanlığı’na kalıyor. Okullarımızda yapılan üretimler sonrası yaklaşık 7 milyon ciro yapılmıştır.
 

Üretim yaptığımız okullar:
Kocasinan Şehit Samet Kırbaş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi: Temizlik Ürünleri, Yüzey Temizleyicileri, Dezenfektan, Kolonya, Tüm Temizlik Maddeleri, Kütüphane ekipmanları ve mobilya (Okul donatım malzemeleri)
Necip Fazıl Kısakürek Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi: Dezenfektan, Yüzey Temizleyicileri ve Temizlik Ürünleri.
Siyavuşpaşa Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi, Bilim ve Sanat Merkezi: Maske- Yüz Siperlikleri, Kemer, Cüzdan ve gıda ürünleri.
Şehit Erol Olçok Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi: Yenilenebilir Enerji Sistemleri, Ledli Elektrik Lambaları, El Havlusu ve Rulo Kağıt makinası.
Türk Telekom Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi: Güvenlik Kamera Sistemleri, Elektrik Kompanzasyon Panoları. Ledli Elektrik lambaları.
İMMİB Erkan Avcı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi: Öğrenci Sıra ve Masası, Mobilya Üretimleri. (Okul donatım malzemeleri) sanayi makine parçaları, kütüphane ekipmanları.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum