Bahçelievler'de İETT otobüsü durağa girdi: 2 ölü, 4 yaralı

Bahçelievler'de bir otobüs durağına İETT otobüsü daldı, 2 kişi öldü, 4 kişi ise yaralandı. Adliyeye sevk edilen şoför Sefer B., çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Bahçelievler'de İETT otobüsü durağa girdi: 2 ölü, 4 yaralı

Bahçelievler'de bir otobüs durağına İETT otobüsü daldı, 2 kişi öldü, 4 kişi ise yaralandı. Adliyeye sevk edilen şoför Sefer B., çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Bahçelievler'de İETT otobüsü durağa girdi: 2 ölü, 4 yaralı
02 Şubat 2023 - 20:06 - Güncelleme: 04 Şubat 2023 - 03:40
Reklam

Bahçelievler D-100 karayolu üzerinde, AVM önündeki bir otobüs durağına İETT otobüsü daldı. İHA'ya göre; olayda, durakta bekleyen yolculardan 2 kişinin hayatını kaybettiği, 4 kişinin ise yaralandığı belirtildi. Yaralılar ambulanslarla çevredeki hastanelere kaldırıldı.

Kazada; 51 yaşındaki engelli kadın Hikmet Kaya olay yerinde, Azerbaycan uyruklu Ahmad Rzayev (52) ise ertesi gün hastanede hayatını kaybetti. Cezayir uyruklu Messaouda Mariche, Fatma Oruç, Fehim Aydın ve Yeter Baygın ise yaralandı.

BAŞKAN BAHADIR'DAN DİKKAT ÇEKEN AÇIKLAMA
Kazanın ardından hızla olay yerine gelen ve konuyla ilgili açıklama yapan Bahçelievler Belediye Başkanı Dr. Hakan Bahadır, şoförün uyuduğu bilgisini aldıklarını söyledi. Bahadır, "Şoförün yavaş geldiği ama içerideki arkadaşların deyimiyle şoförün uyuduğu söyleniyor. Tabii bunlar, yolcu ve minibüsçü arkadaşların dedikleri. Yavaş yavaş geliyor, kaldırıma vuruyor, kaldırımdan sonra da köşedeki minibüse vuruyor ve öyle duruyor.Bu sırada kaldırımda bekleyen vatandaşlarımızdan birkaç tanesi otobüsün altında kalıyor. Buradaki minibüsçü esnafımız çıkarıyor. Hastane yakın olduğu için götürüyorlar. Bir ölü 5 yaralı var. Ama bunlar çok net değil. Hastaneyle görüşüp bilgi alacağız" dedi.

OTOBÜS ŞOFÖRÜ TUTUKLANDI 
Kazadan sonra polis ekiplerince gözaltına alınan İETT otobüsü şoförü Sefer B. emniyetteki işlemlerinin ardından Bakırköy Adalet Sarayı'na sevk edildi. Burada ilk olarak savcıya ifade veren şüpheli Sefer B., "Araç benim değil, ben şoför olarak çalışıyorum. Biz ilk yolcuyu sabah 05.50'de alıyoruz. Saat 21.30'da mesaim bitiyor. Bir gün çalışıp 1 gün izin yapıyoruz. Ben tansiyon hastasıyım dün de ilaç almamıştım. Kaza anını hatırlamıyorum, olay öncesinde gözlerim karardı, olay yaşandıktan sonra kendime geldim. Kesinlikle uyumadım, yolcunun beyanını kesinlikle kabul etmiyorum" diye konuştu. Ayrıca otobüsteki bir yolcu tanık olarak dinlendi. Tanığın ifadesinde, "Ben şoför ney uyuyor musun? diye sordum. O cevap vermedi, esnedi. Ben arkaya geçtiğimde kaza gerçekleşti" ifadelerini kullandı.

Otobüsün çarptığı minibüs şoförü de şüpheli Sefer B.'den şikâyetçi oldu. Savcı, şüpheliyi 'Taksirle birden fazla kişinin ölümüne veya yaralanmasına neden olma' suçundan tutuklanması talebiyle sulh ceza hakimliğine sevk etti. Ortaya çıkan araç içi kamere görüntülerinde de uyukladığı görülen şöfor, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.
 


 

YORUMLAR

  • 0 Yorum