Bahçelievler'de Hayvan Tedavi Merkezi ve Pati Park'ın açılışı yapıldı

4 Ekim Sokak Hayvanlarını Koruma Günü’nde Bahçelievler Belediyesi tarafından iki açılış yapıldı. Hayvan Tedavi Merkezi ve Pati Park açılışında; sokak hayvanları için fosforlu tasma, mama ve atık poşeti dağıtımı yapıldı.

Bahçelievler'de Hayvan Tedavi Merkezi ve Pati Park'ın açılışı yapıldı

4 Ekim Sokak Hayvanlarını Koruma Günü’nde Bahçelievler Belediyesi tarafından iki açılış yapıldı. Hayvan Tedavi Merkezi ve Pati Park açılışında; sokak hayvanları için fosforlu tasma, mama ve atık poşeti dağıtımı yapıldı.

Bahçelievler'de Hayvan Tedavi Merkezi ve Pati Park'ın açılışı yapıldı
05 Ekim 2019 - 09:04 - Güncelleme: 12 Ekim 2019 - 19:18
Reklam

Bahçelievler Belediyesi, 4 Ekim Sokak Hayvanlarını Koruma Günü’nü bir dizi etkinlikle kutladı. İlk olarak Bahçelievler Naci Kasım Caddesi üzerinde sokak canlarımız için yaptırılan; “Sokak Hayvanları Tedavi Merkezi’ hayvan sever vatandaşlar ve Belediye Başkanı Dr. Hakan Bahadır’ın katılımıyla hizmete açıldı. Aynı yerde ayrıca Türkiye’de ilk kez uygulanacak proje ile Bahçelievler’in sokaklarını süsleyen kedi ve köpeklere takılacak fosforlu tasmaların tanıtımı gerçekleşti.

Hayvan Tedavi Merkezi’nin açılışına AK Parti İstanbul İl Başkanı Bayram Şenocak, Bahçelievler Belediye Başkanı Dr. Hakan Bahadır, Bahçelievler Kadın Meclisi Başkanı Nilgün Demirkol Yavuz ve çok sayıda hayvan sever katıldı. Açılışta konuşan Bahçelievler Belediye Başkanı Dr. Hakan Bahadır; “Bugün 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü. Tabi bazı günler farkındalık olması için ve konuya daha fazla dikkat çekmesi için yılda bir gün kutlanır. Ancak bizim için yılın her günü hayvanları koruma günüdür. Bahçelievler Belediyesi olarak engelli dostu, yaşlı dostu, genç dostu, çevre dostu, doğa dostu, olduğumuz gibi, hayvan dostu bir belediyeyiz ve olmaya da devam edeceğiz. Çobançeşme’de bulunan birimimize ek olarak bugün burada hizmete sunacağımız Hayvan Tedavi Merkezimizi, buraya yakın diğer mahallelerimizde yaşayan can dostlarımıza daha hızlı ulaşabilmek amacıyla oluşturduk. Tedavi Merkezinde, kedi-köpek gibi sokak hayvanlarının ilk basamak tedavi ve aşıları ile güvercin, karga ve martı gibi kanatlı hayvanların da tedavileri yapılacak. Merkezimizde ayrıca Beyaz Masa İletişim Noktamız da komşularımıza daha yakın olabilmemiz için hizmet verecek” dedi. 

BİR İLK: SOKAK HAYVANLARINA FOSFORLU TASMA
Başkan Bahadır ayrıca yerel yönetimlerde ilk kez uygulanacak bir projeyi hayata geçireceklerini belirterek, Bahçelievler’in sokaklarını süsleyen tüm kedi ve köpeklerin gece karanlığında daha görünür olabilmeleri ve araçlarıyla seyreden sürücüler tarafından daha kolay fark edilebilmeleri için hepsine “Fosforlu Tasma” takılacağını söyledi.

Açılışın ardından kedi ve köpeklere ilk fosforlu tasmalar AK Parti İstanbul İl Başkanı Bayram Şenocak, Belediye Başkanı Dr. Hakan Bahadır ve hayvan sever vatandaşlar tarafından takıldı. Etkinlikte ayrıca hayvan severlere kedi ve köpek maması ile atık poşeti hediye edildi.

KEDİLER DE ARTIK TAKİP EDİLECEK
Tedavi Merkezinde, kedi-köpek gibi sokak hayvanlarının ilk basamak tedavi ve aşıları ile güvercin, karga ve martı gibi kanatlı hayvanların da tedavileri yapılacak.

Belediyeler tarafından ilk olma özelliği taşıyan proje ile de Bahçelievler’in sokaklarını süsleyen sokak hayvanlarımızın gece karanlığında daha görünür olabilmeleri ve araçlarıyla seyreden sürücüler tarafından daha kolay fark edilebilmeleri için “Fosforlu Tasma” takılacak. Gece karanlığında fark edilemediği için meydana gelen kazalar sonucunda birçok sokak hayvanı ya hayatını kaybediyor, ya da sakat kalabiliyor. Fosforlu tasma ile bu olumsuzlukların önüne geçilmesi hedefleniyor. Kedilerin kulak yapılarından dolayı, köpeklerdeki gibi takip küpesi takılamıyor. Fosforlu tasmalarımızın başka bir işlevi de üzerindeki seri numaralarından, kedilerimizin aşı ve diğer tedavi süreçlerinin takip edilebilecek olması.

YENİBOSNA’DA PATİ PARK AÇILDI
4 Ekim Sokak Hayvanları Koruma Günü kapsamındaki ikinci açılış ise; Kuleli Parkı içerisinde yer alan; ‘Pati Park’ın açılışı oldu. AK Parti İlçe Başkanı Ramazan Açıkgöz ve Belediye Başkanı Hakan Bahadır’ın açılışını gerçekleştiği, sahipli köpekler için yaptırılan Pati Park’ta; köpekler için 10 ayrı oyun ve eğitim aleti ile hayvan sever vatandaşlarımız için dinlenme alanı, tasmasız alan ve atık istasyonu yer alıyor.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum