Bahçelievler'de deprem konuşuldu: "Evim, Güvenli Evim…

Uluslararası Afetlerin Azaltılması Günü nedeniyle AFAD işbirliğiyle Bahçelievler’de anlamlı bir etkinlik düzenlendi. Programın sonunda ise davetliler ve öğrenciler, belediye binası önünde kurulan ‘Deprem Simülasyon Tırı’nda verilen kısa eğitimi izlediler.

Bahçelievler'de deprem konuşuldu: "Evim, Güvenli Evim…

Uluslararası Afetlerin Azaltılması Günü nedeniyle AFAD işbirliğiyle Bahçelievler’de anlamlı bir etkinlik düzenlendi. Programın sonunda ise davetliler ve öğrenciler, belediye binası önünde kurulan ‘Deprem Simülasyon Tırı’nda verilen kısa eğitimi izlediler.

Bahçelievler'de deprem konuşuldu: "Evim, Güvenli Evim…
15 Ekim 2017 - 16:53 - Güncelleme: 15 Ekim 2017 - 16:57
Reklam

13 Ekim Uluslararası Afetlerin Azaltılması Günü nedeniyle, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD)  ve Bahçelievler Belediyesi’nin ortaklaşa düzenlediği etkinlikte evlerdeki afet risklerinin azaltılması anlatıldı.

Bu yılın teması olan “Evim, Güvenli Evim” sloganıyla düzenlenen etkinlik Bahçelievler Belediyesi Nurettin Topçu Kültür Merkezinde gerçekleşti. Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu’nun ev sahipliğinde gerçekleşen etkinliğe; İstanbul Vali Yardımcısı Halil Serdar Cevheroğlu, İlçe Kaymakamı İlker Arıkan, İl Afet Acil Durum Müdürü İbrahim Tarı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Çıkrıkçı, Belediye Arama-Kurtarma Ekibi (BAKUT) ve öğrenciler ile çok sayıda vatandaş katıldı.  

2017/10/9096710.jpg

Etkinlikte konuşan İstanbul Vali Yardımcısı Halil Serdar Cevheroğlu beklenen İstanbul depreminin kaçınılmaz olduğunu, amaçlarının ise bunun zararlarını en aza indirebilmek olduğunu söyledi. Deprem konusuna en yoğun mesai harcayan ilçenin Bahçelievler olduğunu ifade eden Cevheroğlu, “Bizim, bu etkinlik için Bahçelievler’i seçmemizin nedeni, hem yakinen de tanıdığım mesai arkadaşım Bahçelievler’in Mülki amiri İlker Bey’in başarıları, hem de 39 ilçe içinde bu işe yoğun mesai harcayan, kendini arama kurtarma ekibini yıllar önce kuran ve AFAD’a destek verme konusunda çok ciddi desteğini gördüğümüz Belediye Başkanımız Osman Develioğlu’dur. Bu nedenle bu iki değerli yöneticiyle beraber muhtemel bir İstanbul depreminde en az zararla atlatacak ilçelerden bir tanesi Bahçelievler olduğuna emin ve kefilim, hepinize depremsiz afetsiz su baskınlarının olmadığı sağlıklı ve mutlu günler diliyor saygılar sunuyorum” diye konuştu.

ÖNCELİĞİMİZ ÇOCUKLARIMIZ OLMALI
İlçe Kaymakamı İlker Arıkan da konuşmasında, afet bilincinin oluşmasında öncelikli hedef kitlenin çocuklar olması gerektiğini belirtti. Kaymakam Arıkan, “Biz bu toplantıya özellikle öğrencilerimizin de katılmasını istedik. Buradaki bilgiler, vurgular çok çok önemli. Ama her konuda olduğu gibi bu konuda da Belediye Başkanımıza hakkını teslim etmemiz gerekiyor. Ben geçtiğimiz günlerde deprem ve trafik eğitim parkına gittim. Orada belediye ekipleri tarafından, öğrencilerimize trafik dersleri verilmekle birlikte, afetlerle ilgili bilgiler de veriliyor. Belediyemizin de bu konuda çok etkin bir ekibi var. Yine bildiğim kadarıyla belediyemizin su altı ekibi de var. Bu konuda Belediye başkanımızın şahsında, ekibine teşekkür ediyorum” dedi.

2017/10/4860000.jpg

AFETLERE HAZIRLIKLI OLMALIYIZ
Belediye Başkanı Osman Develioğlu ise afet bilincinin sürekli hafızalarda tutulması gerektiğine dikkat çektiği konuşmasında; “Afete mutlak süratte dikkat çekmemiz gerekiyor. Ama tabi bunu bir günde tutmamak gerekiyor. Bahçelievler Belediyesi olarak bugüne kadar, her an bir afetle karşı karşıya kalabilir mantığı içinde hareket ettik, bundan sonra da böyle hareket edeceğiz. İnşallah başımıza böyle bir olaylar gelmez. Tabi bununla alakalı arkadaşlarımız çalışmalarını yaptılar ve yapmaya da devam ediyorlar. Bahçelievler Belediyesinin ekipleri Van’da çalışmalara gittiler. Hatırlarsanız yüz iki saat sonra bir vatandaşımız kurtarılmıştı, onu kurtaran ekip Bahçelievler Belediyesinin ekibidir. Afeti mutlak süratte insanlar akıllarında tutmalı. Biz ilden aldığımız destekle yaklaşık 11 bin kişiye Bahçelievler’in eğitim alanlarında eğitim verdik” ifadelerini kullandı.

2017/10/2560596.jpg

Yapılan konuşmalar sonrası AFAD’ın afet risklerini azaltmaya yönelik çalışmaların içeren film gösteriminin ardından davetliler ve öğrenciler, belediye binası önünde kurulan “Deprem Simülasyon Tırı”nda verilen kısa eğitimi izlediler.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum