Bahçelievler'de bir genç, kız arkadaşının evinde öldürüldü

Bahçelievler’de kız arkadaşının evinde cinayete kurban giden 26 yaşındaki Soner Alkış’ın sevgilisi M.G. ve ağabeyi T.G. tutuklanarak, cezaevine gönderildi. Yaşanan olay, çelişkili ifadeler, gencin yakınlarının ‘tuzak’ iddiası ve tam olarak aralanmayan sır perdesiyle akıllara kazandı.

Bahçelievler'de bir genç, kız arkadaşının evinde öldürüldü

Bahçelievler’de kız arkadaşının evinde cinayete kurban giden 26 yaşındaki Soner Alkış’ın sevgilisi M.G. ve ağabeyi T.G. tutuklanarak, cezaevine gönderildi. Yaşanan olay, çelişkili ifadeler, gencin yakınlarının ‘tuzak’ iddiası ve tam olarak aralanmayan sır perdesiyle akıllara kazandı.

Bahçelievler'de bir genç, kız arkadaşının evinde öldürüldü
27 Ocak 2018 - 00:35 - Güncelleme: 04 Şubat 2018 - 23:05
Reklam

Bahçelievler’de, 26 yaşındaki Soner Alkış, başına sıkılan kurşunla öldürüldü. Evde bulunan M.G, ayrılmak istediği Alkış'ın kendisine şiddet uygulaması üzerine öldürdüğünü söylerken, ağabeyi T.G. ise, eve geldiğinde Alkış'ın üstünde kıyafet olmadığını gördüğünü ve ateş açarak öldürdüğünü öne sürdü.

Bahçelievler Çobançeşme Mahallesi Çardak Sokak’taki bir daireden sabaha karşı 03.00 sıralarında peş peşe iki el silah sesi yükseldi. Silah sesleri üzerine polis eve geldi. 26 yaşındaki Soner Alkış kanlar içinde yerde yatıyordu. Kız arkadaşı olduğunu söyleyen M.G. ve ağabeyi T.G. şüpheli olarak sorgulanmak üzere emniyete götürüldü. Alkış'ın cesedi ise Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Evde tabanca, 1 mermi çekirdeği ve 2 kovan bulundu.

M.G. ‘DARP EDİLİNCE DAYANAMADIM VURDUM’  DEDİ
Hürriyet Gazetesi’nden Çetin Aydın’ın haberine göre; merhumun sevgilisi M.G. emniyetteki ifadesinde olayı şöyle anlattı: 26 yaşındaki Soner Alkış, 25 yaşındaki sevgilisi M.G.'nin kendisini aldattığından şüpheleniyordu. Bu konuda zaman zaman M.G.'ye baskı yapıyordu. Bu baskılar nedeniyle M.G. ayrılmak istedi. Alkış, ayrılmamakta ısrar etse de son kez kendisini görmek istediğini söyledi. M.G., teklifi kabul ederek, Alkış'ı, Bahçelievler Çobançeşme Mahallesindeki kendi dairelerinin karşısındaki ağabeyinin dairesine çağırdı. Ağabeyi arkadaşları ile dışarıda yemekte olduğundan evde değildi. Alkış ve M.G, dün gece evde buluştu. Alkış, M.G'ye, kendisini aldatmadığını ispatlaması için Kuran'a el basmasını istedi. M.G. bu isteği kabul etti ve Kuran'a el bastı. Ancak yine de sevgilisini ikna edemedi. Alkış, inanmadığı M.G.'yi darp etmeye başladı. Dayak sırasında Alkış'ın elinden kurtulan M.G, ağabeyinin şifresiz kasasından tabancayı alarak Alkış'a peş peşe iki el ateş etti. Alkış, yere düştü.

POLİS M.G. VE T.G.’NİN İFADELERİNİ ÇELİŞKİLİ BULDU
Kafe işleten ağabey T.G. ise emniyette, arkadaşları ile yemek için dışarı çıktıklarını, alkol aldıklarını, eve gelince banyodan üst kısmı çıplak bir kişiyi çıkarken gördüğünü, hırsız sandığını, tabancayla peş peşe ateş ettiğini, açtığı ateş sayısını hatırlamadığını söyledi.

Bahçelievler Araştırma Büro Amirliği'nde sorgulanan M.G. ve ağabeyi T.G ’nin ifadeleri bir birini tutmuyordu. Polis, Alkış'ın cesedi bulunduğunda üst kısmının çıplak olmadığını belirledi. Polis, M.G.'nin ifadesini destekler nitelikte evde bulgular bulunduğunu, cinayeti M.G.'nin işlemiş olabileceğini değerlendirdi. M.G. ve ağabeyi T.G., emniyetteki sorgularının ardından savcılığa sevk edildi.

MERHUMUN AİLESİ ‘SONER TUZAĞA DÜŞÜRÜLDÜ’ DİYOR
Bahçelievler’in yakından tanıdığı Gazeteci Bilal Can Karabulutoğlu’nun kuzeni olan merhum Soner Alkış’ın yakın çevresi de ağabey ve kız kardeşinin ifadelerini yalanladı. Gazete 365’e verilen bilgiye göre olay şöyle gelişti: Soner Alkış, kız arkadaşından ayrılmak istemesine rağmen kız, Soner’in peşini bırakmadı ve en sonunda abisiyle birlikte tuzak kurarak, gencin ölümüne sebebiyet verdiler. 

İKİSİ DE TUTUKLANDI
Devam eden sorgulama işlemlerinde genç kız ifadesini değiştirerek, cinayeti ağabeyinin işlediğini söyledi. İfade işlemlerinin tamamlanmasının ve barut testi gibi gerekli araştırmaların tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edilen ve cinayeti işlediği öğrenilen T. G. ve kız kardeşi çıkarıldıkları mahkemede tutuklandı ve cezaevine yollandı. >365/Haber Merkezi
 


YORUMLAR

  • 0 Yorum