Bahçelievler Belediye Meclisi CHP Grubu’ndan ‘2023 Bütçesi’ açıklaması…

Meclisten geçen Bahçelievler Belediyesi 2023 yılı bütçesi ile ilgili yazılı açıklamada bulunan CHP Meclis Grubu, ret oyu verdikleri bütçede; ilçe halkı ve belediye personelinin yararına olan her konuda ‘Evet’ dediklerini duyurdu.

Bahçelievler Belediye Meclisi CHP Grubu’ndan ‘2023 Bütçesi’ açıklaması…

Meclisten geçen Bahçelievler Belediyesi 2023 yılı bütçesi ile ilgili yazılı açıklamada bulunan CHP Meclis Grubu, ret oyu verdikleri bütçede; ilçe halkı ve belediye personelinin yararına olan her konuda ‘Evet’ dediklerini duyurdu.

Bahçelievler Belediye Meclisi CHP Grubu’ndan ‘2023 Bütçesi’ açıklaması…
09 Ekim 2022 - 23:49
Reklam

Ekim ayı olağan belediye meclis toplantısında yapılan görüşmeler sonucunda; Bahçelievler Belediyesi’nin 2023 yılı tahmini bütçesi, 2 milyar 552 milyon 59 bin 895 TL olarak belirlendi. CHP’nin ret oyuna karşılık AK Parti ve MHP’nin oy çokluğuyla kabul edilen bütçe ile ilgili Bahçelievler Belediyesi CHP Meclis Grubu adına yazılı bir basın açıklaması yapıldı.

Belediye Meclisi CHP Grup Basın Sözcüsü Temel Polat tarafından paylaşılan açıklamada; “Bütçe planlamasının ortak, şeffaf, muhalefet ve ilçe paydaşlarından fikir alışverişinde bulunmadan ortak akılla yapılmaması sebebiyle ortak akılın Bahçelievler halkına daha faydalı olacağı görüşümüzü bildirilerek tek taraflı yapılmış Bahçelievler bütçesine CHP Grubu olarak ‘Hayır’ dedik. Bütçe içerisinde yapılacak personel harcamalarına, enflasyonun yüksek artışlarının dikkate alınarak personelimize yaşanabilecek yaşam standartlarının sağlanması ve bir an önce personellerimizin sıkıntılarının çözülmesi, toplu iş sözleşmelerinin refah içerisinde sonuçlanması talebi ve önerisiyle bütçe içerisinde yapılacak personel harcamalarına ‘Evet’ dedik. Genel bütçeden ilçemize yapılacak desteğe ve Bahçelievler halkına faydalı olacak maddelere ‘Evet’ dedik. Bahçelievler’in aslında olmayan arsa ve kamu malları satarak kendisine bütçe denkleştirme çabasına giren anlayışa ‘Hayır’ dedik” ifadelerine yer verildi. >365/Haber Merkezi

Bahçelievler Belediyesi CHP Meclis Grubu’ndan yapılan yazılı açıklamanın tamamı:
01.01.2023 Mali Yılı Tarihinde yürürlüğe girecek Bahçelievler Belediyesi tahmini bütçesi 2.552.059.895,00 TL Bahçelievler bütçesidir. Bütçe planlamasının ortak, şeffaf, muhalefet ve ilçe paydaşlarından fikir alışverişinde bulunmadan ortak akılla yapılmaması sebebiyle ortak akılın Bahçelievler halkına daha faydalı olacağı görüşümüzü bildirilerek tek taraflı yapılmış Bahçelievler bütçesine CHP Grubu olarak ‘Hayır’ dedik.

Bütçe içerisinde yapılacak personel harcamalarına, enflasyonun yüksek artışlarının dikkate alınarak personelimize yaşanabilecek yaşam standartlarının sağlanması ve bir an önce personellerimizin sıkıntılarının çözülmesi, toplu iş sözleşmelerinin refah içerisinde sonuçlanması talebi ve önerisiyle bütçe içerisinde yapılacak personel harcamalarına ‘Evet’ dedik.

Genel bütçeden ilçemize yapılacak desteğe ve Bahçelievler halkına faydalı olacak maddelere ‘Evet’ dedik. Bahçelievler’in aslında olmayan arsa ve kamu malları satarak kendisine bütçe denkleştirme çabasına giren anlayışa ‘Hayır’ dedik.

2023 yılı tahmini bütçesinde Bahçelievler Belediyemizi 160 milyon borçlandırmaya çalışarak bütçeyi denkleştirme çabasına ‘Hayır’ dedik. 

Bahçelievler’e faydası olmayacak abartılı kalem harcamalarına ‘Hayır’ diyerek belediyemizin yapmış olduğu promosyon belediyeciliğinden vazgeçmesi sabuna, açacağa, havluya, tek kullanımlık bardağa bile isminin yazılmasının israf olduğu düşüncelerini bildirerek bu israflardan vazgeçmesini önerip abartılı harcamaları için ‘Hayır’ dedik.

2023 Mali Yılı Tahmini Bahçelievler Belediye bütçesi, AK Parti ve MHP’nin oy çokluğu ile kabul edildi. Bütçenin ilçemize ve vatandaşlarımıza hizmet verecek güzel işlemler için kullanılmasını temenni ederek takibine devam edeceğiz. 
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum