Bahçelievler, Bakırköy, Bağcılar ve Güngören'de esnaf Gazete365'e konuştu

Gazete365 bu kez esnafa kulak verdi. Muhabirlerimizden Aykut Kaya, yayın bölgemiz olan Bahçelievler, Bakırköy, Bağcılar ve Güngören’deki esnaflarla röportaj yaptı. Kimi esnaf şikâyetlerini anlatırken, kimi esnaf ise memnuniyetini paylaştı.

Bahçelievler, Bakırköy, Bağcılar ve Güngören'de esnaf Gazete365'e konuştu

Gazete365 bu kez esnafa kulak verdi. Muhabirlerimizden Aykut Kaya, yayın bölgemiz olan Bahçelievler, Bakırköy, Bağcılar ve Güngören’deki esnaflarla röportaj yaptı. Kimi esnaf şikâyetlerini anlatırken, kimi esnaf ise memnuniyetini paylaştı.

Bahçelievler, Bakırköy, Bağcılar ve Güngören'de esnaf Gazete365'e konuştu
22 Nisan 2016 - 12:00 - Güncelleme: 12 Ekim 2019 - 15:12
Reklam

13 yıldır yayın hayatını sürdüren Gazete365, yayın bölgesi olan Bahçelievler, Bakırköy, Bağcılar ve Güngören’de “Esnaf ne diyor?” başlığıyla esnaf röportajları başlattı. Halkın tarafı olan ve yıllardır siyaset, asayiş, spor, sağlık, dernek, magazin gibi birçok kategoride haberlerle ve yetkililerle yapılan röportajlarla karşınıza çıkan Gazete365, bu kez de esnafa kulak verdi. 
Gazete365 muhabirlerinden Aykut Kaya, yayın bölgemiz olan 4 ilçede görüştüğü 4 esnafa, “Kendiniz, mesleğiniz ve çevreniz için neler söylemek istersiniz? Gazete365 okurlarına ve yetkililere ulaştırmak istediğiniz bir konu var mı?” şeklinde soru yöneltti. Artan AVM’ler, yaşanan terör olayları, hırsızlık vakaları, uyuşturucu ve araç çekicileri ile esnafın dünü ve bugünü gibi konuların öne çıktığı röportajda; kimi esnaf şikâyetlerini anlatırken, kimi esnaf ise memnuniyetini paylaştı.

ESNAF NE DİYOR? 

Bahçelievler, Bakırköy, Bağcılar ve Güngören’de esnaf Gazete365'e konuştu
Mahsuni Bülent Alkan (İkizler Ayakkabı) Bahçelievler / Siyavuşpaşa Mahallesi
KENTSEL DÖNÜŞÜMDE DENETİM ARTMALI

23 yıldır esnaflık yapıyorum. İşlerimiz dönem dönem iyi dönem dönem kötü gider normal olarak. Ama son zamanlarda ciddi sıkıntılarımız var. Maliyetlerin çok yüksek olması sonucu vatandaşa yansıyan yüksek fiyat, haliyle müşterilerini gözünü korkmasına, işlerimizin de azalmasına neden oluyor. Kaliteyi uygun fiyata bulup, müşteriye sunmak imkansız. Ayrıca haksız rekabet koşulları ve AVM’lerin artması işlerimizi baltaladı. Bu noktada yerel yönetime ve biz esnaflara eşit derecede görevler düşüyor. Belediye çevremizi, bölgeyi daha da canlandıracak, güzelleştirecek işlere imza atar, esnaflar da bol çeşit, kalite sunar, müşterilerle doğru iletişime geçerse, işlerimiz bir nebze de olsa daha iyi ye gider. Gazete okurlarından ve vatandaşlardan ricam; mahallelerindeki esnafla iletişim kursunlar. Onların bize bizim de onlara daima faydamız dokunacaktır.  
Yetkililere ileteceklerimize gelince; Kentsel Dönüşüm noktasında şikayetçi olduğumuz durumlar söz konusu. Yıkımlar esnasında yeteri kadar önlem alınmıyor, yayalar ve sürücüler tehlikeye atılıyor. Ayrıca inşaat sırasında ve sonrasında da yollar delik deşik oluyor. Belediyemizden bu konuda daha sıkı denetçi olmasını istiyoruz. Ayrıca mahallemizde son 2-3 ayda hırsızlıklar arttı. Bir de arabasını park edip dükkana giren müşterilerimizin adımını atar atmaz arabasının çekilmesi bizi mağdur ediyor. Yetkililerden bu sorunlarımıza çözüm bulmasını rica ediyor, esnaf olarak sesimizi duyurduğu için Gazete365 ailesine de teşekkür ediyoruz.

Bahçelievler, Bakırköy, Bağcılar ve Güngören’de esnaf Gazete365'e konuştu
Mehmet Ali Acar (Er Acarlar Elektrik-İnşaat) Bahçelievler / Soğanlı Mahallesi
TOPLUMUN VURDUMDUYMAZLIĞINI AKLIM ALMIYOR

Ekonomi bozuk, artarak istikrarsızlığa giden bir ortam söz konusu. Ülke şu anda bir kaos ortamına sürükleniyor. Ülkeyi yönetenler siyasi hırsları yüzünden insanların geleceğiyle oynuyorlar. İktidarın savaş politikası nedeniyle her gün onlarca askerin şehit oluyor ve toplum buna duyarsız davranıyor. Bu kadar şehit haberinin geldiği bir ülkede toplum nasıl bu kadar vurdumduymaz olur aklım almıyor. 
Ülkenin durumu böyle olunca haliyle ilçenin de bir farkı kalkmıyor. Mahallemizde yeşil alanımız yok, çocuklarımızın oynayacağı adam akıllı parkımız yok, yürüyüş alanlarımız yok. Zaten çevre bilinci olmayan bir mahallemiz var. Ayrıca çekicilerden artık illallah ettik. Kaymakamlık araç çekilecek caddeleri, sokakları neye göre ayarlıyor, bu işin kıstasları nelerdir sormak isterim. Bazı caddelerde yolun bir tarafından çekiliyor, bir tarafından çekilmiyor. Mustafa Kemal Paşa Caddesi’nde bu noktada çok şikayetçiyiz. Zaten en büyük sıkıntımız; yöneticilerimiz görevini makamdan yürütüyor. Sokağa, halkın içine inmeyen, ilçeyi tanımayan, koltukta görev yapan yöneticilerimiz var bizim. 

Bahçelievler, Bakırköy, Bağcılar ve Güngören’de esnaf Gazete365'e konuştu
Mehmet Yılmaz (Derya Lokantası) Bahçelievler / Şirinevler Mahallesi
AŞIRI TRAFİK VE GÜRÜLTÜDEN ŞİKAYETÇİYİZ

Her sektörde, her kesimde bir ekonomik sıkıntı söz konusu. Bu da haliyle bize de yansıyor. 1997’den beri Şirinevler’de bu işi yapıyorum. Yıllardır bu işi yapıyorum. Zor bir mesleği icra ediyoruz. Sosyal hayatı olmayan, uzun çalışma saatleri olan bir mesleğimiz var. Bin bir çeşit insanla muhatap oluyor, birçok sorun yaşıyoruz. Kimseyi memnun etmek mümkün olmuyor. Bu sebeplerden ötürü çalışacak elaman bile bulmak da zorlanıyoruz. Zaten yeni nesil bizden çok farkı düşünüyor, emek, zorluk, saygı, sevgi nedir bilmiyor. İnsanlara önerim; bizlere biraz daha saygılı davransınlar. Herkes birbirine sevgiyle, saygıyla bakmayı öğrensin. Gençler ise; kendini geliştirecek şekilde hayatına yön vermeli ve eğitimlerine önem vermelidirler.
Yetkililerden ise isteğimiz; öncelikle bu Fetih Caddesi’ne bir çözüm bulmalarıdır. Aşırı trafikten, gürültüden dolayı özellikle aile müşterilerimiz çok rahatsız oluyor. Burada kavga, olaylar eksik olmuyor. Kimse kimseye saygı göstermiyor, herkesin bir acelesi var, tahammülü kalmamış. Burada yeri geliyor, ambulansa bile yol vermeyen insanlar oluyor. Arabalı müşterilerimiz park sorunu nedeniyle sıkıntı yaşıyor ve müşteri kaybediyoruz.  Yetkililerden çözüm bekliyoruz.

Bahçelievler, Bakırköy, Bağcılar ve Güngören’de esnaf Gazete365'e konuştu
Murat Derviş (Moda Yaldır) Bakırköy / Kartaltepe Mahallesi
SÖYLEYECEK SÖZÜM KALMADI BENİM

Ne diyebilirim ki, ne söyleyebilirim? Kimi kime, neyi nereye şikâyet edebilirim? Artık sözün bittiği yerdeyiz. Bir yandan söyleyecek çok şeyim, bir yandan da hiçbir şeyim yok. Ben tek cümleyle, ‘Esnaflık öldü, bitti’ diyeyim, gerisini anlasınlar, gereğini yapsınlar. Yaklaşık 40 yıldır esnafım ve geldiğimiz durum ortada. Görüyorsunuz; koca dükkânda tezgâhlar bomboş duruyor ve ben burada tek başıma boş boş oturmuş, bekliyorum. Eskiden burada en az 4-5 kişi çalışırdık. Aralarında evli olup, ev geçindiren arkadaşlarımız da vardı. Kaç kişiye ekmek kapısıydı bu dükkân. Kaç hanede tencere kaynamasına, kaç kişinin boğazından lokma geçmesine vesile oluyordu. Şimdi ne oldu? Tek kaldım ve dükkan kendini zor döndürüyor. Yani o güzel günler mazide kaldı.
Okuyucularınıza ve tüm vatandaşlara iletmek isteğim; mahallelerindeki esnafa, komşusuna sahip çıksınlar. Mahalle, komşuluk, esnaflık kültürünü yok olmaktan kurtarmak için üzerlerine düşeni yapsınlar. Güvenip anahtarlarını bırakabildikleri, selam verip muhabbet ettikleri esnafları yaşatsınlar. Tabi bu konuda yetkililere de büyük sorumluluk düşüyor.

Bahçelievler, Bakırköy, Bağcılar ve Güngören’de esnaf Gazete365'e konuştu
Onur Eker (Elektronik Marketim) Bakırköy / Zuhuratbaba Mahallesi
ZATEN BİR AHMET BAHADIRLI’YI TANIDIK BİZ

Şu an aslında bir ekonomik kriz ortamındayız diyebilirim. Ayrıca yapılan vergi düzenlemeleri bizim gibi küçük esnafın benli büküyor. Çok daha büyük iş yapanlarla aynı oranda vergiler ödüyoruz. Dolayısıyla bu bizi sıkıntıya sokuyor. Ürünlerimizde mümkün olduğunca yerli firmalar tercih etmeye çalışsak da yerli üretici bulamadığımız için maalesef olan paramız da dışarı gidiyor, ülke ekonomisine katkı sağlayamıyoruz. AVM’lerin ve büyük marketlerin sayısı giderek arttı, esnaf mahvoldu. Buna bir çare bulunmalı. Nasıl ki, eczane ve döviz bürosu gibi bazı sektörlerde ruhsat verirlerken belirli mesafede benzer yer olup olmadığına bakılıyorsa, bu tüm sektörlerde olmalı. Mahalle esnafı ekonominin bel kemiğidir. Eğer senin esnafın kazanmıyorsa, sen de kalkınamazsın.
Ayrıca insanlar mutsuz, keyifsiz ve takım tutar gibi parti tutuyor, kutuplaşıyor. Ben hiçbir partiye mensup değilim. Ama tabii ki belirli siyasi partilere yakınlığım var. Bakırköy Belediyesi’nin de içinde bulunduğu siyasi partiye de yakınlığım söz konusu. Ama şu da bir gerçek; gönülden desteğimizin hiçbir zaman karşılığını bulamıyoruz. Muhtarımız Aykut beyden çok memnunuz ama ben belediyenin çalışmalarından memnun değilim açıkçası. Belediye seçimlerine bizi sadece MHP’nin adayı ziyaret etti, onun dışında kimse ziyaret etmedi. Be beklerdim CHP’li adayın bizi ziyaret etmesini ama etmedi. Ben MHP’yi tebrik ediyorum bu konuda. Ben Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu’nu tanımıyorum mesela, kimdir bilmem. Hatta daha önce de hiç adını duymadım bile. Babasından dolayı Oğul Aktuna’nın adını duyduk sadece. Zaten yıllardır bir Ahmet Bahadırlı’yı tanıdık biz, diğerlerinin adını bildik. Hatta halen de buralardan geçerse selam verir geçer Ahmet Bahadırlı.  

Bahçelievler, Bakırköy, Bağcılar ve Güngören’de esnaf Gazete365'e konuştu
Ahmet Özkan (Özkan Erkek Kuaförü) Bakırköy / Osmaniye Mahallesi
OSMANİYE’NİN HUZURUNU KAÇIRIYORLAR

Berberlik mesleği öldü diyebilirim. Artık yeni nesil bizim mesleğe fazla yönelmiyor. Yönelse bile çıraklık okullarına gidiyorlar sonra tecrübe edinmeden işin mutfağından geçmeden direk dükkan açmaya kalkıyorlar. Yanımıza gelseler de bu sefer de çıraklığı reddediyorlar, bir şey isteyemiyorsun bile. Açıkçası usta çırak ilişkisi diye bir şey kalmadı. Dolayısıyla da meslekte usta yetişmesi noktasında büyük sıkıntılar var. 
Belediyeden esnafa sahip çıkmasını ve ilgilenmesini istiyoruz. Özellikle muammaya dönüşen Pazar günleri berberlerin açık veya kapalı olması konusunda kararlılık bekliyoruz, bir düzene oturmalı. Ayrıca gerek esnaf gerekse Osmaniye halkı son zamanlarda mahallemize yansıyan olaylardan dolayı huzursuz. Adliyenin arkasında Cumartesi pazarı alanında kutlama ve konser etkinliklerine izin verilmemesini istiyoruz. Sonrasında polis ve gruplar arasından çıkan olaylarda mahallemize giriyorlar, dükkanlarımıza sığınıyorlar, taşlıyorlar. Sakinliğe alışkın mahalle halkı ve esnaf olarak bu noktada belediyemizin bu konuda izin vermemesini istiyoruz. Gazete365 okurlarına mesajım da; zor günlerden geçtiğimiz bugünlerde birlik ve beraberlik içinde, sağduyulu olalım. Ölenler de öldürülenler de kardeş. Türk, Kürt, Alevi, Laz, Çerkez hepimiz kardeşiz. Oyuna gelmeyelim. 

Bahçelievler, Bakırköy, Bağcılar ve Güngören’de esnaf Gazete365'e konuştu
Atanur Yenidoğan (Atayla Ev Yemeği) Bakırköy / Yeni mahalle
MAHALLEMİZİN ESNAFI CAN ÇEKİŞİYOR

Mahallemizdeki Doğumevi, Vergi Dairesi, Sigorta ve Adliye binaları bir bir buradan gittikten sonra esnaf zor duruma düştü. Artı bir de bunlara son zamanlarda yaşanan terör olayları eklenince, esnafın işleri çok kötü etkilendi. İnsanların sokağa çıkmamasıyla kazancımız azaldı. Ekonomik olarak sıkıntılara artınca, insanların giderleri arttıkça, harcamaları azaldı bu da bizim işlerimizi azalttı. Ayrıca esnafın üzerindeki vergi, stopaj, sigorta primleri de iyice belimizi büktü. Zaten emekli maaşıyla yetinemeyince bu işe sarılmıştık o da eskisi gibi tat vermiyor. Adeta mahallemizin esnafı can çekişiyor diyebilirim. Zaten Suriyeliler geldiğinde beri illallah ettik. Suriyeliler ekonomik düzenimizi bozdu. Kiralar arttı, haksız rekabetler başladı, hırsızlıklar türedi, huzurumuz kaçtı. Kendi ülkemizde mağdur konuma düştük.
Bunların dışında ben 18 yıldır burada esnaflıkla uğraşıyorum. Yıllardan beri mahallemiz kaldırım taşları, yolların yapımı gibi belediyecilik noktasından hiç iyi hizmet alamıyor. Ayrıca Taş Mektep isimli okulumuz atıl durumda. Böylesine önemli tarihi bir binanın yeniden aktif hale gelmesini istiyoruz. Yetkililerden Yeni Mahalle halkı ve esnafıyla yakından ilgilenmelerini rica ediyoruz.

Bahçelievler, Bakırköy, Bağcılar ve Güngören’de esnaf Gazete365'e konuştu
Muhammed Kaya (Saray Organizasyon) Bağcılar / Yeni Mahalle
LÜTFEN ARADA BİR ELEKTRİKLERİ KESSİNLER

Ben 7 yaşında su, limon satarak ticaret yapmaya başladım. 33 yıldır Bağcılarlıyım. Çocukluğum, gençliğim burada geçti, geçmeye de devam ediyor. Buranın değişimi gördük. Çocukluğum hep çalışmakla geçti. Kalabalık bir aile olduğumuz için bazı şeyleri yaşayamadık. Bizim çocukken hiç oyuncağımız olmadı mesela. Misketlerimiz ve bulursak plastik arabalar tesellimizdi. Böyle geçti yıllar ve lise hayatından sonra iyice ticaretin için atılıp hayatla daha bir yüzleştim.  Birçok alanda iş deneyim oldu. 1992 yılında müzikle tanışmamdan sonra kafamda organizasyon işi oluştu ve 2002 yılından sonra organizasyon işlerine başladık. Küçük esnaf şeklinde başladığımız bu işte, geçmişteki hayat tecrübelerimizi de ortaya koyarak önemli bir noktaya geldik. Dürüstlük, erdemlik ve söz tutmanın çok önemli olduğunu gördüm ticari hayatımda. Esnaflıkta bunlar çok önemlidir ve doğru bir insan olduğunuzda güzel bir konuma gelirsiniz. Esnaflar arasında kötü örnek teşkil edecek çok kişi var. İnsanların helal kazançlarını kullanarak haram kazançlar elde edenler var. Doğru esnaf az da olsa helalinden kazanadır.
Yetkililerden de farklı bir isteğim olacak. Arada bir elektrikleri kessinler istiyorum. İnsanların yeniden sobaların etrafında toplanmasını, sohbet etmelerini sağlamak için. Ayrıca tüm yetkililerden, devlet büyüklerimizden hak yolundan ayrılmamalarını ve Hz. Ömer’in adaletiyle hareket etmelerini rica ediyorum.

Bahçelievler, Bakırköy, Bağcılar ve Güngören’de esnaf Gazete365'e konuştu
Mehmet Kılıç (Gözde Kırtasiye) Bağcılar / Kazım Karabekir Mahallesi
BELEDİYEMİZ VAATLERİNİ YERİNE GETİRMELİ 

Eskiye göre esnaflık epey zorlaştı. Ekonomik sıkıntılar bayağı arttı. 26 yıllık esnafım. Eskiden umut vardı ama artık umut yok. Artık sadece günü kurtarma derdindeyiz. Giderek daha bir aza kanaat etmeye alışıyoruz. Yıllar insanlarla içi içeyim, ticaretle uğraşıyorum ve şunu da söyleyebilirim. Eskiden güven vardı, komşuluk vardı, samimiyet vardı. Şimdi ise hepsi tarihe karıştı. Eskiye hep bir özlem vardır gerçi ama kısacı eskiden her şey daha güzeldi, sorun azdı, kazançlarımız daha yerindeydi. Şimdi giderek insanların üzerindeki yükü, giderleri artıyor ama bunlarla mücadele edecek geliri ise tam tersi azalıyor. Uzatmaya da gerek yok esnaflık kalmadı, işler zorlaştı.
Esnaf olarak ise 1.Pazar Yolu Sokağı’ndaki semt pazarının kaldırılmasını istiyoruz. Yerel seçimler sürecinde bununla ilgili söz verilmişti. Hatta seçim beyannamesi olarak dağıtılan broşürlerde bununla ilgili vaatler vardı. Ama aradan geçen zamana rağmen belediye başkanımız henüz vaadini yerine getirmedi. Pazarın buradan kaldırılmasını ve daha güzel bir ortama taşınmasını, bazı ilçelerdeki kapalı semt pazarlarının yaygınlaşmasını istiyoruz. Ayrıca çocuk parkımız atıl bir durumda. İsmi, tabelası bile olmayan ve adeta kaderine terk edilmiş olan parkımız akşam belirli saatlerden sonra bonzai, bali kullanan gençlerin mekânı oluyor. Bunların bir an önce çözülmesini önemle rica ediyoruz. 

Bahçelievler, Bakırköy, Bağcılar ve Güngören’de esnaf Gazete365'e konuştu
Sedat Ceylan (İmer Çanta) Bağcılar / Çınar Mahallesi
ÇÖZÜM SÜRECİNİN BEDELİNİ ÖDÜYORUZ

Esnafın her zaman problemleri olmuştur ama bu 1-2 yıldan beri, özellikle de son bir yıldır, işler bayağı bir zorlaştı. İşlerin azalmasından, vergisine, asgari ücretin artmasına kadar bir sürü yük bindi omzumuza. Hükümet esnaf destekleme programları yaptı. Ama bu yeterli değil ve tam anlamıyla uygulanmıyor. Esnafa tam destek verilerek, belki 0 faiz ile belki 2 yıl geri ödemeksizin gibi önemli atılımlarla esnafın durumu düzeltilebilir. Bu aralar kapanan işletme sayısı oldukça arttı. Birçoğu da kendi çarkında dönerek işini sürdürüyor. Çözüm sürecinden dolayı yapılanların bedelini ödüyoruz. Şehitler arttı, bombalı saldırılar çoğaldı, ekonomi bozuldu. Hükümet çocuk gibi, normal bir vatandaş gibi yanıldık, inandık, kandırıldık diyemez. 4-5 sene öncesinde yapılması gerekenleri şimdi yapıyorlar. Yani onca yılımız çöpe gitti.
1981 yılından beri Bağcılarlıyım. Burada bir esnaf olarak bölgenin sorunlarını da yakından takip ediyoruz. Yetkililerden isteğimiz; yol ve kaldırımlardaki aksaklıkların giderilmesi ve yarım kalan aydınlatma kablolarının yer altına alınması işleminin tamamlanmasıdır. Ayrıca mahalle halkı ve esnaf olarak, İstanbul Caddesi’ndeki tramvay yoluyla çakışan dört yol ağzına ya trafik lambası ya da hız kesiciler konulmasını istiyoruz. Çünkü orada ciddi anlamda sık sık kazalar yaşanıyor veya kıl payı atlatılıyor. 

Bahçelievler, Bakırköy, Bağcılar ve Güngören’de esnaf Gazete365'e konuştu

Recep Çakır (Çakır Et) Bağcılar / Merkez Mahallesi
SAĞLIKLI YAŞAYAYIM DERKEN SAĞLIĞINIZDAN OLMAYIN

15 yaşında dükkan iletmeye başladım, 56 yaşındayım. Dede ve baba mesleği olan kasapçılıkla esnaf hayatımızı sürdürüyoruz. Milletin alım gücü iyi olduğu sürece işlerimiz iyi oluyor. Son zamanlar tabii artan et fiyatlarımızdan vatandaşlar çok şikayetçi. Alıca kadar satıcı olarak bizler de bu durumdan memnun değiliz ve fiyatların düşmesini istiyoruz. Bu durum işlerimizin azalmasına neden oluyor ve haksız rekabet de artıyor. Bazı kişiler hileli bir şekilde ucuza halkın sağlığını tehdit edecek ürünler satıyorlar. Evvelden bir söz ile iş yaparken,  günümüzde yazılı senetli iş yapmak bile zor oldu. İnsanlar güvenilmez, hileci oldu. Bu yüzden vatandaşlarımızı uyarmak istiyorum. Hazır kıyma almamalarını, fiyatı ucuz olan et ürünlerini kesinlikle tercih etmesinler. Piyasadakinden çok fiyat farkı varsa, illaki bir iş vardır onun içinde. Güvendikleri yerlerden, mahallelerindeki kasaplardan alışveriş yapmayı tercih etsinler. Sağlıklı yaşayayım derken sağlıklarından olmasınlar. 
80’li yılların başından beri Bağcılar’dayım ve çocuklarımı burada büyüttüm. Çoğu zaman çocuklarımızı dışarı salmaya korktuk ve bu halen böyle devam ediyor. Can sıkıcı bir şekilde giderek kozmopolit bir hal alan ilçemiz güvenlik noktasında da birçok sorunu doğuruyor. Uyuşturucu sorunu çok yaygın. Özellikle akşama doğru ortaya çıkıyorlar ve çok rahat satış yapıp, kullanabiliyorlar. Hırsızlıklar da aldı başını yürüdü. Ayrıca 8 yıl önce Ebubekir Cami ve Bağcılar Hastanesi arasına yürüyüş parkuru, havuzu v.s olan büyük bir park yapılacağının sözü verilmişti. Ama bu söz yerine getirilmedi. Başkanımızdan bunun bir an önce gerçekleştirilmesini istiyoruz.

Bahçelievler, Bakırköy, Bağcılar ve Güngören’de esnaf Gazete365'e konuştu
Emre Polat (Fetih Eczanesi) Güngören / Mareşal Çakmak Mahallesi
HÜKÜMET BAŞARILI İŞLERE İMZA ATIYOR

Şu an sağlık alanında herşey yolunda gidiyor. Eczacılık sektöründe hastaların ilaçlarını minimum mağduriyette temin etmeye çalışıyoruz. İlaç depolarında zaman zaman ilaç temininde problem yaşayabiliyoruz bu da ilaç firmaları ve SGK’nın anlaşamamasından kaynaklanıyor. Ama genel olarak özetlemek gerekirse; hastane ve eczanelerde işleyen ilaç ve randevu sistemini olumlu buluyorum. Hükümet sağlık noktasında önemli çalışmalara imza atıyor ve bu çalışmaların giderek daha da iyi olacağına inanıyorum. Eczacılar olarak tek sıkıntımız; muayene ücreti istediğimizde vatandaşla karşı karşıya kalmak. 
Çevreyle ilgili konuşacak olursak; Kentsel Dönüşüm alakalı olarak, dar sokaklarda tek tek binaların yıkılıp yenilenmesi değil de, ada bazında dönüşümler yapılmasını istiyoruz. Böylece yeşil alan ve otopark sorunu çözülür, ilçemiz hava koridoruna kavuşmuş olur.

Bahçelievler, Bakırköy, Bağcılar ve Güngören’de esnaf Gazete365'e konuştu
Fadime Demir (Fuşya Butik) Güngören / Güven Mahallesi 
GAZETE365’İN BAYAN OKUYUCULARINI ÇAYA BEKLİYORUM

Ne söyleyebilirim ki. Şu an işler kötü, piyasalar berbat, esnaf zor durumda. Yaşanan son olaylar, işleyen süreç, birbiri ardına olumsuzlukları beraberinde getiriyor. Ama tabi işimi çok seviyorum. İnsanların ihtiyaçlarını karşılamak, insanlarla iletişim halinde olmak, yeni insanlar tanımayı, insanlarla sohbeti seviyorum. Bu yüzden işime aşığım. Bir kadın girişimci olarak da Gazete365’in bayan okuyucularından destek bekliyorum. Gelip mağazamı gezip görmelerini, çayımı, kahvemi içmelerini isterim. 
Yetkilileri ise ulaştırmak istediğim; belediyeden esnafla daha yakından ilgilenmelerini istiyoruz. Bizlerle gelip sohbet etmelerini, halimizi hatırımızı, bir sorunumuz olup olmadığını sormalarını istiyoruz. Ayrıca özellikle kaldırım ve yollarla ilgili daha titiz çalışmalarını rica ediyoruz.

Bahçelievler, Bakırköy, Bağcılar ve Güngören’de esnaf Gazete365'e konuştu
Suat Güdük (Köşem Kırtasiye) Güngören / Haznedar Mahallesi
GELMİŞ GEÇMİŞ EN İYİ BELEDİYEYLE KARŞI KARŞIYAYIZ

36 yıldır burada esnafım. Bugün aç yarın kapat zihniyetindeki insanlar kayboldu, gitti. Ayakları yere sağlam basan, müşteri ilişkilerini iyi yürüten, örfümüzü, adetimizi bilen esnaf tutunabiliyor. Hesabını kitabını, ölçüsünü bilen insan ayakta kalabilir. Ben bu noktada çok titiz davrandım ve karşılığında çevredeki birçok esnaf arkadaşımız gibi yıllara meydan okuyabildim. Esnaf ahlakını, ahilik anlayışını yaşatan esnaflara ihtiyacımız var.
Yetkiler noktasında söyleyecek bir şeyim yok. Belediyemizden memnunum. Diyebilirim ki gelmiş geçmiş en iyi belediye ile karşı karşıyayız. Belediyemizin çalışmalarından çok memnunum. Yol olsun, alt yapı olsun, her şeyin yapıldığını düşünüyorum. Hep eleştirmek, hep beklemek doğru değil. Vatandaş olarak bizim de bir şeyler yapmamız, kendimizi sorgulamamız gerekiyor. 

Bahçelievler, Bakırköy, Bağcılar ve Güngören’de esnaf Gazete365'e konuştu
Ahmet Bulut (Foto Ahmet) Güngören / Kınalı Caddesi
SPORA VE GENÇLİĞE ÖNEM VERİLMELİ

30 yılı aşkındır bu işi yapıyorum ve 18 yıldır burada esnafım. Tabi eski tadımız yok. Dijital ortamlar çıktığından, teknoloji geliştiğinden beri haliyle bizim sektörde de bir düşme söz konusu. Herkes kendi kendisinin fotoğrafçısı olunca bizim işlerde doğal olarak sekteye uğradı. 
İlçemize değinecek olursak, ben gençlerimizin çok önemsenmesi gerektiğini düşünüyorum. İlçedeki gençliğin ciddi bir kesiminin vaziyeti ortada. Belediyenin gençleri topluma kazandıracak, gençlerin gelişimine katkı sunacak işler için kolları sıvaması gerekiyor. Sosyal aktiviteler ve özellikle spor salonları, sportif faaliyetler noktasında ciddi çalışmalar yapılması gerekiyor. Komşu ilçemiz Bahçelievler’de bunun örneklerini görebiliyoruz. Ama ilçemize son yapılan Güngören Parkı’nın projesinde gösterilen yürüyüş parkurları bile ortada yok. Ve o büyük park tam anlamıyla kullanılamıyor. Belediyenin daha fazla önem vermesini, çevre düzenlemelerini dikkat etmesini ve halkın içine girmesini istiyoruz. Sadece seçim dönemi değil her zaman halkın, esnafın dertleri dinlenmeli, yanında olunmalıdır.

FİRMA REHBERİNE SİZDE KATILIN tıklayın

 


YORUMLAR

  • 0 Yorum