Bağcılar Güneşlispor’dan sert açıklama: “TFF’yi göreve çağırıyoruz!”

Bağcılar Güneşli Spor Kulübü, U17 Ligi’nde yaşanan tehdit ve hakaretlerle ilgili, TFF İstanbul İl Temsilciliği’ni göreve davet ederek, ‘6222 Sporda Şiddet Yasası’nın uygulanmasını istedi.

Bağcılar Güneşlispor’dan sert açıklama: “TFF’yi göreve çağırıyoruz!”

Bağcılar Güneşli Spor Kulübü, U17 Ligi’nde yaşanan tehdit ve hakaretlerle ilgili, TFF İstanbul İl Temsilciliği’ni göreve davet ederek, ‘6222 Sporda Şiddet Yasası’nın uygulanmasını istedi.

Bağcılar Güneşlispor’dan sert açıklama: “TFF’yi göreve çağırıyoruz!”
01 Şubat 2020 - 17:50
Reklam

Bağcılar Güneşli Spor Kulübü, U17 Ligi’nde yaşanan olaylar sonrası yazılı bir açıklama yaptı. Yönetim kurulu imzasını taşıyan sert açıklamada; Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) İstanbul İl Temsilciliği ve Cumhuriyet savcıları göreve davet edildi. 

Yapılan tehdit ve hakaretlerle ilgili yasal işlemler için gerekli mercilere başvuracaklarını belirten Bağcılar Güneşli Spor Kulübü, ‘6222 Sporda Şiddet Yasası’nın uygulanması noktasında çağrıda bulundu. >365/Haber Merkezi

İşte o açıklamanın tamamı;
KAMUOYUNA DUYURULUR 
2018-2019 Futbol sezonunda U17 yaş gurubunda Kaçak Oyuncu tabir ettiğimiz bir başka oyuncunun lisansı ile yerine bir başka oyuncuyu oynatılmasını Bağcılar Güneşli Spor Kulübü olarak tespit etmiştik. Konuyla ilgili ulusal basın dahil tüm kamuoyunun dikkatini çekmiştik. Ve bunu belgeleyerek ispatlamış TFF İstanbul İl Temsilciliğine başvurmuş ve bunu yapanlar hakkında cezai işlem uygulanmıştı.

2019-2020 Futbol sezonu ve yine U17 yaş kategorisinde aynı şüpheleri taşıdığımız durumlar söz konusudur. Bunlarla da sınırlı değildir.   12 Ocak 2020 Pazar günü  Mahmutbey Stadyumunda U17 yaş gurubunda Esenyurt Örnektepe İdman Yurdu Spor ile karşı karşıya geldik. Karşılaşma 2-1 galibiyetimizle tamamlandı. Maçın bitiş düdüğü ile birlikte Esenyurt Önektepe İdman Yurdu Spor Hocası Tekin Cengiz ve futbolcuları hakeme saldırmışlardır. Mahmutbey Stadında cam, çerçeve kırmışlardır. Tutanaklarla sabittir.

Peki hakeme saldıran ve cam, çerçeve kıran vfutbolcular ve olayları tahrik eden hoca ne ceza aldı? Hoca 15 gün hak mahrumiyeti alırken 5 oyuncu da 3 maç ceza aldılar. Bu hoca ve oyuncuların yaptıkları bunlarla sınırlı mı? Tabi ki de değil!

Bağcılar Güneşli Spor Kulübü sosyal medya hesaplarına "Bunun deplasmanı da var", "Esenyurt'a gelmeyecek misiniz?" gibi tehdit içeren onlarca yorumlar yazdılar. Kaldı ki Esenyurt Örnektepe İdman Yurdu Spor deplasmanına giden kulüplerin hocaları ve futbolcuları can güvenliklerinin tehlikede olduklarını belirtiyorlar. Ne hikmetse hocası cezalı 5 oyuncusu cezalı Esenyurt Örnektepe İdman Yurdu Spor bu kadar eksiğe rağmen kafaya oynayan takımları yenmeyi başardı! Bu bize inandırıcı gelmiyor. İki seçenek var. Biri tehdit, şiddet ile maçı kazanmak. Diğeri de kaçak oyuncu oynatmak. Ve yine gördüğümüz kadarıyla her kazandığı maçı sosyal medya hesaplarından paylaşan Esenyurt Örnektepe İdman Yurdu Spor son üç maçını sosyal medya hesaplarından paylaşmadılar.

Şimdi gelelim Bağcılar Güneşli Spor Kulübünün sosyal medya hesaplarına tehdit yazan hoca ve futbolcularına TFF İstanbul İl Temsilciliği ne ceza verecek? Esenyurt Örnektepe İdman Yurdu Spor ile Esenyurt'da karışılacağımız karşılaşma da çıkabilecek herhangi bir olayın sorumluluğunu kim taşıyacak? Bu konuyla ilgili gerekli girişimleri yaparak maçın Esenyurt dışındaki bir saha da oynanmasını talep edeceğiz. Ve bu talebimiz reddedilirse çıkacak herhangi bir olaydan kim veya kimler sorumlu olacak?

İki konuya dikkat çekmek istedik. Birincisi bu kadar cezalı oyuncu ile nasıl maç kazanabiliyorlar. İkincisi ise her Esenyurt'a gidecek takımı tehdit ederek mi yeniyorlar. 
Konunun sonuna kadar takipçisi olduğumuzu ilan ediyoruz. Bir evladımızın burnunun kanamasına müsaade etmeyeceğiz.

6222'nin sosyal medya hesapları üzerinden sürdürenler hakkında işlem yapılmasını bekliyoruz. 

Saygılarımızla 
Bağcılar Güneşli Spor Kulübü Yönetim Kurulu


 

YORUMLAR

  • 0 Yorum