Bağcılar'dan Bosna Hersek'e kültür köprüsü ...

Bağcılar Belediyesi tarafından yayımlanan Araştırmacı-Yazar Yıldırım Ağanoğlu’nun kaleme aldığı "Osmanlı Belgelerinde Bosna Hersek" kitabının tanıtımı Saraybosna’da yapıldı.

Bağcılar'dan Bosna Hersek'e kültür köprüsü ...

Bağcılar Belediyesi tarafından yayımlanan Araştırmacı-Yazar Yıldırım Ağanoğlu’nun kaleme aldığı "Osmanlı Belgelerinde Bosna Hersek" kitabının tanıtımı Saraybosna’da yapıldı.

Bağcılar'dan Bosna Hersek'e kültür köprüsü ...
04 Haziran 2017 - 19:07 - Güncelleme: 04 Haziran 2017 - 19:10
Reklam

Bağcılar Belediyesi tarafından yayımlanan Araştırmacı-Yazar Yıldırım Ağanoğlu’nun kaleme aldığı "Osmanlı Belgelerinde Bosna Hersek" kitabının tanıtımı yoğun katılımla yapıldı. Saraybosna’daki program kapsamında ayrıca Bağcılar Belediyesi’nin Türkçe sınıf yapılmasına destekte bulunduğu Travnik İlkokulu ziyaret edildi. Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı ve beraberindeki heyet program kapsamında ayrıca Saraybosna Yunus Emre Enstitüsü’nü ziyaret etti. 

Bağcılar Belediyesi, Yunus Emre Enstitüsü’nün de desteğiyle Bosna Hersek’te eğitim ve kültürel köprüler kuruyor. Saraybosna Yunus Emre Enstitüsü Kültür Sanat Evinde düzenlenen programda Bağcılar Belediyesi tarafından yayımlanan Araştırmacı-Yazar Yıldırım Ağanoğlu’nun kaleme aldığı "Osmanlı Belgelerinde Bosna Hersek" kitabının tanıtımı yapıldı. 

DİLERİM ESERİMİZ İLİM DÜNYASINA ZENGİNLİK KATAR
Programda bir konuşma yapan Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, Evlad-ı Fatihan Bosna’nın aynı zamanda Aliya’nın emaneti olduğunu söyledi.  Çağırıcı, “İki kardeş millet olarak tarihimizden ve ecdadımızdan günümüze kadar ulaşan derin bağlarımızı daha da güçlendirme adına önemli çalışmalara birlikte imza atıyoruz.  Bosna ile bağımızı kardeş belediyecilik alanında sürdürmeye başladık ve devam ettiriyoruz. Bugün ise bu bağımızı Yunus Emre Enstitüsü ile artırıyoruz. Bu anlamda Osmanlı Arşiv Belgelerinde Bosna- Hersek kitabı ayrı bir önem taşıyor. Dilerim eserimiz ilim dünyasına zenginlik katar. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi. 

BU ESER TARİHE IŞIK TUTACAK
Türkiye’nin Saraybosna Büyükelçisi Haldun Koç ise Osmanlının hoşgörüsünü sevgisini, farklı etnik grupları kucaklayan politikaları kitaplardan gururla okuduklarını belirterek, “Osmanlı Belgelerinde Bosna Hersek kitabı da Osmanlının hoşgörüsünü yansıtma noktasında önemli bir eser. Bir nebzede olsa tarihe ışık tutacaktır” diye konuştu. 

KÜLTÜR SANAT KURSLARIYLA 
BOSNA-HERSEKLİLERE ULAŞMAYA ÇALIŞIYORUZ

Saraybosna Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Mehmet Akif Yaman ise Enstitünün kurulduğu 2009 yılından itibaren Türkçe kurslarının yanında çeşitli kültür- sanat kurslarıyla Bosna-Herseklilere ulaşmaya çalıştığını belirtti.  Konuşmaların ardından Yıldırım Ağanoğlu, kitap hakkında bilgi verdi. Ağanoğlu, Eserde, Bosna-Hersek’e ait dini, eğitim, kültür, askeri vakıflarla ilgili konuları içeren 15 bin adet belge var. Bizler bunların içinden 41 tanesini seçtik. Evliya Çelebi’nin Bosna seyahatinden bölümler ve diğer Bosna ile ilgili eserlerden ilgi çeken kısımlar da yer alıyor” şeklinde konuştu.

2017/06/3494057.jpg

TÜRKÇE SINIFI ZİYARET EDİLDİ
Saraybosna’daki program kapsamında ayrıca Bağcılar Belediyesi’nin Tükrçe sınıf yapılmasına destekte bulunduğu Travnik İlkokulu da ziyaret edildi. Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı ve beraberindeki heyet bir ziyaret sırasında Okul Müdürü Dženan Aganović ve Türkçe öğretmeni Emina Peskić’ten bilgi aldı.  

AHİDNAME’NİN ÇAĞDAŞ BAĞLAMDAKİ MESAJLARI SEMPOZYUMU
Bu arada Yunus Emre Enstitüsü’nün desteğiyle Bosna Hersek’te Milodraj’da gerçekleştirilen Ahidnâme Günleri Programı kapsamında da konser, sempozyum, resim sergisi, kitap tanıtımı gibi çeşitli etkinlikler gerçekleştirildi. Sempozyum sonunda katılımcılara “Osmanlı Belgelerinde Bosna Hersek” kitabı hediye edildi.  Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, Bağcılar İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yılmaz ve beraberindeki heyet program kapsamında ayrıca Saraybosna Yunus Emre Enstitüsünü ziyaret etti.
 


YORUMLAR

  • 0 Yorum