Bağcılar’da ‘Rumeli, Trakya, Balkan Buluşması’ gerçekleşti

Bağcılar’da düzenlenen ‘Rumeli, Trakya, Balkan Buluşması’na ilçe protokolünün ve vatandaşların ilgisi yoğun oldu. Program konuşan Bağcılar Belediye Başkanı Abdullah Özdemir, “İzmir’e Balkanlardan gelen bir ailenin ferdi olan eşim ile evlenince ben de Rumelili, Trakyalı, Balkanlı oldum” dedi.

Bağcılar’da ‘Rumeli, Trakya, Balkan Buluşması’ gerçekleşti

Bağcılar’da düzenlenen ‘Rumeli, Trakya, Balkan Buluşması’na ilçe protokolünün ve vatandaşların ilgisi yoğun oldu. Program konuşan Bağcılar Belediye Başkanı Abdullah Özdemir, “İzmir’e Balkanlardan gelen bir ailenin ferdi olan eşim ile evlenince ben de Rumelili, Trakyalı, Balkanlı oldum” dedi.

Bağcılar’da ‘Rumeli, Trakya, Balkan Buluşması’ gerçekleşti
18 Aralık 2022 - 22:49
Reklam

Bağcılar’da bulunan Rumeli, Trakya, Balkan Türkleri sivil toplum kuruluşları, Bağcılar Belediyesi ile ortaklaşa ‘Rumeli, Trakya, Balkan Buluşması’ adı ile bir program gerçekleştirdi. Programda; halaylar çekildi, oyunlar oynandı, davetliler gönüllerince eğlendiler.  Sinevizyon gösterimi ile başlayan programda; Gazi Mustafa Kemal Atatürk gösterimde çıkınca alkış tufanına sahne oldu. Programın açılış konuşmasını, Bağcılar Rumeli Balkan Trakya Platformu Genel Başkanı Kemal Cesur yaptı. Başkan Kemal Cesur, programa katılan ve emeği geçen herkese teşekkür ederek, “İlçemize yeni atanan Bağcılar Kaymakamı Abdullah Uçgun beye ve yeni göreve gelen Bağcılar Belediye Başkanı Abdullah Özdemir’e başarılar diliyorum, iyi eğlenceler” şeklinde sözlerini tamamladı.

Bağcılar Kaymakamı Abdullah Uçgun da “Kendimi en rahat hissettiğim toplum Balkan coğrafyasından gelen vatandaşlarımız. En rahat, huzurlu kendimi hissettiğim mahalle ise Mahmutbey mahallesidir” ifadelerini kullandı.

ÖZDEMİR: BEN DE BALKAN TÜRKLERİ’NİN DAMADIYIM
Bağcılar Belediye Başkanı Abdullah Özdemir de “İlçemizin kurucu unsurları olan mübadele ile 1900’lü yılların başlarında ilçemize gelen Rumeli, Trakya ve Balkan Türkleri ilçemizde yoğun bir nüsufu oluşturuyor. Mahmutbey’de Selanik Evimizi, Güneşli, Hürriyet Mahallesinde Trakya Balkan Türkleri Kültür Merkezi’ni inşa edeceğiz. Proje çalışmalarımız başladı” diye konuştu.

Başkan Özdemir çalışmaları hakkında bilgi verirken kendisinin de Balkan Türklerinin bir damadı olduğunu söyledi. Başkan Özdemir “Bir erkeğe nerelisin diye sormuşlar, daha evlenmedim demiş. İzmir’e Balkanlardan gelen bir ailenin ferdi olan eşim ile evlenince ben de Rumelili, Trakyalı, Balkanlı oldum” şeklinde konuştu.

RUMELİ EKREM SAHNE ALDI
Bağcılar Rumeli Balkan Trakya Platformu Genel Başkanı Kemal Cesur hem Bağcılar Belediye Başkanı Abdullah Özdemir’e hem de Bağcılar Kaymakamı Abdullah Uçgun’a Osmanlı arşivlerinden özel temin edilen Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün portelerini hediye etti. Bağcılar Belediye Başkanı Abdullah Özdemir’in eşi ve Bağcılar Kaymakamı Abdullah Uçgun’un eşlerine de çiçek takdim edildi.
‘Rumeli, Trakya, Balkan Buluşması’nda ünlü sanatçı Rumeli Ekrem sahne aldı. Rumeli Ekrem’in sahneye çıkması ile oyun alanı halay çekenlerle dolu. Halaya Bağcılar Belediye Başkanı Abdullah Özdemir ve Bağcılar Kaymakamı Abdullah Uçgun da eşlik etti. Unutulmaz bir güne sahne olan buluşmada; Rumeli, Trakya ve Balkan Türkleri gönüllerince eğlendiler. 

YOĞUN KATILIM
Sunuculuğunu eğitimci öğretmen Fikret Çalışkan’ın yaptığı buluşmaya; Bağcılar Rumeli Balkan Trakya Platformu Genel Başkanı Kemal Cesur, Bağcılar Kaymakamı Avdullah Uçgun, Bağcılar Belediye Başkanı Abdullah Özdemir, İBB ve Bağcılar Belediye Meclis Üyesi Erdal Yılmaz, Bağcılar Belediyesi Meclis Üyesi Erdem Berkcan, Serkan Küçük, Fatma Kıratlı, Mahmutbey Selanikliler Derneği Başkanı Fuat Sarp, Bağcılar Belediye Başkanı Başdanışmanı Muharrem Erdal , Bağcılar Spor Kulübü Başkanı Sait Yılmaz, Bağcılar Rumeli Balkan Türkleri Derneği Başkanvekili Mustafa Tekin, Mustafa Hacıoğlu, Bağcılar Rumeli Balkan Trakya Platformu Genel Sekreteri Cengiz Kara, Bağcılar Bosna Sancak Dernek Başkanı Erol Sevim, Güneşli Trakyalılar Dernek Başkanı Günay Bozkurt, Edirne Uzunköprü Sipahiköyü Derneği Başkanı Ferdi Tekin, Güneşli Balkan Türkleri Derneği Başkanı Kazım Köroğlu, Balkanlara Vefa Derneği Başkanı ve Bağlar Mahallesi Muhtarı Şaban Hocaoğlu, Çınar Mahallesi Muhtarı Hakan Delice, Bağcılar Evren Spor Kulübü Başkanvekili Hakan Günay, Yeşil Trakyalılar Derneği Başkanı Serkan Küçük, Bağcılar Trakyalılar ve Balkan Türkleri Kültür Derneği Başkanyardımcısı Üzeyir Dalgıç, İstanbul Trakyalılar Dernek Başkanı Okan Özcan, Bilke Güreşi Dünya Şampiyonu Erkan Damaar, Çanakkale ve Trakya Eğitim Kültür Konfederasyonu Genel Başkanı sanatçı Yüksel Arslan, Güneşli Haber Gazetesi İmtiyaz Sahibi Mithat Sayar ve yüzlerce Trakyalı,Balkan Türkü katıldı. 
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum