Bağcılar'da '7 Bölge 7 Renk Kültür ve Sanat Festivali' coşkuyla başladı

Bağcılar Belediyesi tarafından düzenlenen ‘7 Bölge 7 Renk Kültür ve Sanat Festivali’, yöresel sanatçıların seslendirdiği türküler ve halk oyunlarıyla, coşkuyla başladı.

Bağcılar'da '7 Bölge 7 Renk Kültür ve Sanat Festivali' coşkuyla başladı

Bağcılar Belediyesi tarafından düzenlenen ‘7 Bölge 7 Renk Kültür ve Sanat Festivali’, yöresel sanatçıların seslendirdiği türküler ve halk oyunlarıyla, coşkuyla başladı.

Bağcılar'da '7 Bölge 7 Renk Kültür ve Sanat Festivali' coşkuyla başladı
22 Haziran 2018 - 20:46 - Güncelleme: 27 Haziran 2018 - 23:04
Reklam

Balkanların ve Anadolu’nun rengini, desenini ve tarihi değerlerini bünyesinde barındıran Bağcılar, “7 Bölge 7 Renk Kültür ve Sanat Festivali’ne ev sahipliği yapıyor. İlçe sakinleri Bağcılar Belediyesi Etkinlik Alanı’nda düzenlenen Festival’in ilk gününde yöresel sanatçıların seslendirdiği türküleri dinlerken, halk oyunları gösterilerine de eşlik etti. 

Bağcılar Belediyesi tarafından geleneksel olarak düzenlenen 7 Bölge 7 Renk Kültür ve Sanat Festivali coşkuyla başladı. Kirazlı Metro İstasyonu Etkinlik Alanı’nda düzenlenen Festival, Giresun, Bolu, Karaman ve Ardahan derneklerinin halk oyunları gösterileriyle başladı. Program daha sonra yöresel sanatçıların mini konserleriyle devam etti.  Programda bir konuşma yapan AK Parti İstanbul Milletvekili Erkan Kandemir, Başbakan Binali Yıldırım’ın yaptığı miting sırasında Bağcılarlıların enerjisinden etkilendiğini kaydetti. Kandemir, “Burada andımızı tazeledik. Ezana, bayrağa, bağlılığımızı güçlendirdik” şeklinde konuştu. 

2018/06/2018-06-22-20-48-48.jpg

BAĞCILAR’IN BAŞARILARINA GIPTA İLE BAKILIYOR
AK Parti İstanbul Milletvekili Hasan Turan da, Bağcılar’ın 350’ye yakın Sivil Toplum Kuruluşu’na ev sahipliği yaptığını ifade etti. Turan, “Bağcılar’ın başarılarına gıpta ile bakılıyor” dedi. 24 Haziran Seçimlerine de değinen Turan, “Bağcılar her zaman Cumhurbaşkanımızın ve AK Partinin yanında oldu. Yine Başbakanımızı da coşkuyla ağırladı. 24 Haziran’da Bağcılar’ın İstanbul’da en yüksek oyla anılması bizleri mutlu edecektir” diye konuştu.  Daha sonra konuşan İlçe Kaymakamı Mustafa Eldivan da ilçede Ramazan ayının dolu dolu geçtiğini belirtti. İftarda 100 bini aşkın ilçe sakiniyle iftar yaptıklarını ve sahurda bir araya geldiklerini, etkinliklere katıldıklarını kaydeden Eldivan, “Ramazan Bayramı da keyifli geçti. Memleketimiz için dua yaptık, bayramlaştık” diye konuştu. 

2018/06/2018-06-22-20-48-48_1.jpg

Ramazan ayını hemşehrileriyle en iyi şekilde değerlendirdiklerini kaydeden Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı ise Etkinlik Alanı’ndaki stantlarda da Sivil Toplum Kuruluşları ile birlikte yeni komşuluklara kapı araladıklarını ifade etti. 24 Haziran seçimleri ile ilgili de konuşan Çağırıcı, “Bir tarafta eski Türkiye özlemi içinde olanlar bir tarafta da dünya mazlumlarının lideri olan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan var. İnşallah 24 Haziran’da mazlumlar gülecek” dedi.  

2018/06/2018-06-22-20-48-49.jpg

TÜRK BAYRAĞI ALKIŞLANDI
Festivalin son bölümünde ise Giresunlular Derneği Başkanı Ziya Yılmaz, Karamanlılar Derneği Başkanı Rafet Aktaş ve Ardahan Aşık Şenlik Derneği Başkanı Halil Sayak da yaptıkları konuşmalarda birlik, kardeşlik ve dayanışma içerisinde faaliyet göstermelerine katkıda bulunan Başkan Çağırıcı’ya teşekkür ettiler. 

Festivalin en renkli anları ise Ardahan Aşık Şenlik Dernek Başkanı Halil Sayak’ın yöresel halk oyunu sergilemesi sırasında yaşandı. Sayak, ‘papağından’ çıkardığı Türk bayrağını Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı’ya hediye etti. Davetliler hep birlikte Çağırıcı ile Sayak’ı alkışladı.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum