Bağcılar'da 34 çift, toplu düğün şöleniyle dünya evine girdi

Siyaset ve iş dünyasının önemli isimlerinin katıldığı 24. Toplu Düğün Şöleni’nde Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı’nın kıydığı nikahla 34 çift dünya evine girdi. 

Bağcılar'da 34 çift, toplu düğün şöleniyle dünya evine girdi

Siyaset ve iş dünyasının önemli isimlerinin katıldığı 24. Toplu Düğün Şöleni’nde Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı’nın kıydığı nikahla 34 çift dünya evine girdi. 

Bağcılar'da 34 çift, toplu düğün şöleniyle dünya evine girdi
29 Ekim 2019 - 12:37 - Güncelleme: 29 Ekim 2019 - 18:09
Reklam

Bağcılar Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen Toplu Düğün Şöleni’nin 24.’sü görkemli bir törenle yapıldı. Şölenin gerçekleştiği Halk Sarayı, saatler öncesinde evlenecek çiftlerin yakınlarıyla doldu. Saat 14.00’te başlayan programa siyaset ve iş dünyasından önemli isimler de iştirak etti. Volkan gösterisi ile müzik eşliğinde alana giren gelin ve damatlar, yoğun bir sevgi gösterisiyle karşılandı.

Programın açılış konuşmasını yapan eski Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, “Hayra vesile olan bu düşüncenin Bağcılar’da bir gelenek olarak devam etmesini ve İslam alemine de yayılmasını niyaz ediyorum. Bu yola çıkan birbirlerine olan muhabbetlerini nikahla taçlandıran çiftlerimize de teşekkür ediyorum. Ancak bizim adetimiz olmayan bir şeyi de lütfen nikahta yapmayın. Gelinin damadın ayığına basma gibi bur durumu ortaya koyan ve bunu gelenekmiş gibi lanse edilmesini sizler yapmayın. Ne birbirinizin ayağına ne de birbirinizin damarına basın. Muhabbetle inşallah geleneklerimiz içerisinde ailenizi geleceğe taşıyın. Çünkü nikah akdi hem sünnet hem Allah’ın bir emridir. Sizler bir arada olduğunuz, birbirinize muhabbetle bağlandığınızda her zaman her zorluğu aşarsınız” dedi.

Sevdiğini söylemek kadar güzel bir şey yok
Damat ve gelinlere seslenen AK Parti eski Milletvekili Feyzullah Kıyıklık ise “Birbirinize sevgi ve saygı duyun. Birbirilerinizin akrabalarına da sevgi saygı duyun. Birbirinize teşekkür etmeyi unutmayın. Özür dileyin. Birbirinize sevdiğinizi mutlaka söyleyin. Bu andan itibaren ‘Karıcığım seni çok seviyorum’, ‘Kocacığım, arkadaşım, akrabam seni çok seviyorum’ diye mutlaka deyin. Sevdiğini söylemek kadar güzel bir şey yok. Sevdiğini söyleyen güzel insandır” şeklinde konuştu.

Ev sahibi Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı ise şunları söyledi: “24 yıldır aralıksız olarak devam ettirmiş olduğumuz toplu evlendirme şöleninde yine bir aradayız. Rabbimize hamd ve senalar olsun. ‘Mutlu Yuva Huzurlu Toplum’ diyerek bir sosyal proje daha başlatmıştık. O projemizle birlikte mutlu ve sağlam aile temellerinin oluşturulmasına yönelik çalışmalarımızı devam ettirdik. Bu projenin içerisinde toplu evlendirme şölenlerimiz de bir tanesiydi. Bugüne kadar gerek sosyal gerek yapısal anlamdaki projelerimizin paydaşları Bağcılarımızın güzel insanları ve hayırseverleri oldu. Bizlerle mesai arkadaşlığı yapan hem maddi hem manevi desteklerini esirgemeyen hayırseverlerimize şükranlarımızı sunuyorum. Bu vesileyle çiftlerimize mutluluklar diliyorum.”

İlçe Kaymakamı Mustafa Eldivan, AK Parti Bağcılar İlçe Başkanı İsmet Öztürk ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yılmaz da evlilik hayatına ilk adımı atan çiftleri ve ailelerini tebrik etti.

Protokol konuşmalarının ardından Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, temsili olarak Medine İnce ve Şahin Korkmaz’ın nikahını kıydı. Evlilik cüzdanlarının çiftlere verilmesinin ardından Bağcılar Müftü Vekili Yunus Bıçakçı da dua etti.

Çeyiz setleri hayırseverlerden
Program sonunda çiftlere çeyiz olarak iki çekyat, halı, çamaşır makinesi, buzdolabı, ütü, porselen yemek ve çatal kaşık takımı, elektrikli süpürge, fırın, bardak, tencere, ütü, ütü masası ve çaydanlık seti hediye edildi.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum