Bağcılar'da 25 çift 'Toplu Düğün Şöleni'nde "Evet" dedi

Bağcılar’da geleneksel hale getirilen Toplu Düğün Şöleni’nin 22’ncisi coşkuyla gerçekleştirildi. Renkli görüntülere sahne olan törende Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı’nın kıydığı nikâhla 25 çift dünya evine girdi. 

Bağcılar'da 25 çift 'Toplu Düğün Şöleni'nde "Evet" dedi

Bağcılar’da geleneksel hale getirilen Toplu Düğün Şöleni’nin 22’ncisi coşkuyla gerçekleştirildi. Renkli görüntülere sahne olan törende Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı’nın kıydığı nikâhla 25 çift dünya evine girdi. 

Bağcılar'da 25 çift 'Toplu Düğün Şöleni'nde "Evet" dedi
29 Ekim 2017 - 21:32 - Güncelleme: 29 Ekim 2017 - 21:36
Reklam

Bağcılar Belediyesi tarafından ihtiyaç sahiplerine yönelik sosyal bir proje olarak hizmete sunulan Toplu Düğün Şöleni 22’nci yılına girdi. Bağcılar Belediyesi Halk Sarayı’ndaki tören gelin ve damatların konfeti yağmuru altında salona girmesiyle başladı. Davetliler, 25 çifti yoğun bir sevgi gösterisi altında alkışlayarak karşıladı. Şölen hem duygulu hem de neşeli anlara sahne oldu. 

Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı’nın kıydığı bu nikâh töreniyle beraber 22 yılda yuva kuran çift sayısı 952 oldu. Törenin dikkat çeken çifti ise aynı anda mutluluğa adım atan Abdullah ve Mehmet Taşçı kardeşler oldu.

Birbirinize ‘Seni seviyorum’ deyin bunu sakın ihmal etmeyin
Kuran-ı Kerim okunmasıyla başlayan program protokol konuşmalarıyla devam etti. AK Parti İstanbul Milletvekili Feyzullah Kıyıklık “Bu evlilik programı sizlere danışarak sizlerin fikirleriyle ortaya çıktı. Evlenmek isteyip de imkanı olmayanları evlendirelim. Evlenen yavrularımıza Allah huzur ve bereketli bir ömür versin. Nasıl halk sizle her şeyi paylaşıyorsa siz de imkanlarınızı, mekanlarınızı ve fikirlerinizi paylaşın. Paylaşmak mutluluktur. İnşallah sizde bu mutluluğu tattırın ve geleneği yürütün. Birbirinize ‘Seni seviyorum karıcığım’ ‘Seni seviyorum kocacığım’ diye hitap edin. Bunu ihmal etmeyin bol bol söyleyin” şeklinde konuştu.

Milletvekili Nurettin Nebati düşüncelerini şöyle dile getirdi: “Bağcılar Belediyemiz önemli bir işe imza atıyor. Allah çiftlerimize hayırlı ömürler versin. Bu dünyada bir yastıkta kocamayı öbür dünyada beraber olmayı nasip etsin. Bir sıkıntıyla karşılaştığınızda anne baba ve büyüklerinize danışın”

2017/10/5805873.jpg

Bağcılar’da hepimiz bir aileyiz, bu düşünceyle çalışıyoruz
Çiftelere bir ömür mutluluk dileyen Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, “Mutlu yuva huzurlu toplum diye çıktığımız yolda geleneksel toplu evlendirme şöleninde yine birlikteyiz. Bağcılar ailesi olarak birlikte birçok güzelliklere imza attık. Bunlardan biri de kurucu belediye başkanımız Feyzullah Kıyıklık abimizin başlattığı toplu evlendirme şölenimizdir. Yıllardır yuva kuramayan çiftlerimiz vardı. İmkansızlıklardan dolayı mutlu yuvalarına ulaşamıyorlardı. Şimdi hayırsever iş adamlarımızın da desteğiyle mutlu yuvalara bizler de şahitlik ediyoruz. Bugüne kadar evlendirdiğimiz çiftimizin sayısı 952’ye ulaştı. Bağcılar’da hepimiz bir aileyiz. Bu düşünceyle çalışıyoruz” dedi.

Nikahın ardından evlilik cüzdanları gelinlere verildi
AK Parti İlçe Başkanı İsmet Öztürk ise “Bağcılar’ın güzel bir geleneğine şahitlik ediyoruz. Kardeşlerimizin yuva kurmasına sebep olan bu programların üzerinden 22 yıl geçti. Başkanlarımızı tebrik ediyoruz. Bugün anlamlı bir program. Genç kardeşlerimiz güzel bir ömür için birbirlerine söz verdiler. Herkese teşekkürler. Mutluluklar diliyorum” diye konuştu.

Lokman Çağırıcı’nın kıydığı Edip Yeniad ve Besna Vesek çiftinin şahitliğini; İstanbul Milletvekili Feyzullah Kıyıklık, AK Parti İlçe Başkanı İsmet Öztürk, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yılmaz, iş adamı Suat Sancak, Sami Gökalı yaptı. Soner Çetinkaya ve Ümmühan Şahin çiftinin şahitliğini ise İstanbul Milletvekili Nurettin Nebati, İstanbul Milletvekili Feyzullah Kıyıklık, iş adamı Zühtü Cerit, İlçe Müftüsü Musa Uzun yaptı. 

Nikah sonunda evlilik cüzdanları gelinlere verildi. Nikah kıyma işleminin ardından ilçe müftüsü Musa Uzun’un yaptığı duaya bütün davetliler hep birlikte Amin dedi. Törenin en dikkat çeken çiftleri ise Abdullah Taşçı ve kardeşi Mehmet Taşçı oldu. Aralarında 2 yaş farkı bulunan Taşçı kardeşler aynı anda ‘Evet’ diyerek dünya evine girdi. Çiftlerin mutlulukları gözlerinden okunuyordu. 

2017/10/3590092.jpg

Çeyiz ihtiyaçları hayırseverler tarafından karşılandı
Bağcılar Belediyesi tarafından yapılan araştırma sonucu maddi durumu iyi olmayan çiftler belirleniyor. Ardından çiftlerin gelinlik, damatlık dahil çeyiz ihtiyaçları da hayırseverler tarafından karşılanıyor. Çiftlere çeyiz olarak iki çekyat, iki halı, çamaşır makinesi, buzdolabı, ütü, porselen yemek ve çatal kaşık takımı, elektrikli süpürge, fırın, bardak, tencere ve çaydanlık seti hediye edildi. 

Toplu Düğün Şöleni’ne; AK Parti İstanbul milletvekili Feyzullah Kıyıklık, AK Parti milletvekili Nurettin Nebati, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, AK Parti İlçe Başkanı İsmet Öztürk, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yılmaz, İlçe Müftüsü Musa Uzun, hayırsever işadamları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, mahalle muhtarları ve çiftlerin yakınları katıldı.
 
 


YORUMLAR

  • 0 Yorum