Bağcılar'da 130 bin kişi iftar sofrasında ağırlanacak     

Bağcılar Belediyesi tarafından 11 ayın sultanı Ramazan Ayı’nda düzenlenecek etkinlikler nedeniyle tanıtım programı gerçekleştirdi. Programda konuşan Başkan Çağırıcı, “Gönlümüz bir soframız bir herkes ev sahibi ve herkes davetli sloganıyla başlıyoruz yolculuğumuza” dedi.

Bağcılar'da 130 bin kişi iftar sofrasında ağırlanacak     

Bağcılar Belediyesi tarafından 11 ayın sultanı Ramazan Ayı’nda düzenlenecek etkinlikler nedeniyle tanıtım programı gerçekleştirdi. Programda konuşan Başkan Çağırıcı, “Gönlümüz bir soframız bir herkes ev sahibi ve herkes davetli sloganıyla başlıyoruz yolculuğumuza” dedi.

Bağcılar'da 130 bin kişi iftar sofrasında ağırlanacak     
12 Mayıs 2018 - 15:55 - Güncelleme: 12 Mayıs 2018 - 16:00
Reklam

11 ayın sultanı Ramazan Ayı’na sayılı günler kala Bağcılar Belediyesi, tüm hazırlıklarını tamamladı. İhtiyaç sahiplerinin iftarlarını lokantalarda açabilecekleri iftar bileti uygulamasından sokak iftarlarına, alanında uzman isimlerin katıldığı kültür programına kadar birçok aktivitenin yer alacağı Ramazan Ayı etkinliklerine start verildi. Tanıtım programına katılan Başkan Lokman Çağırıcı, “Gönlümüz bir soframız bir herkes ev sahibi ve herkes davetli sloganıyla başlıyoruz yolculuğumuza” dedi.
                
Bağcılar Belediyesi tarafından 11 ayın sultanı Ramazan Ayı’nda düzenlenecek etkinlikler nedeniyle tanıtım programı düzenlendi. Kirazlı Metro İstasyonu Etkinlik Alanı’nda düzenlenen programda açılış konuşmasını yapan İlçe Kaymakamı Mustafa Eldivan, “Bağcılar bu manevi iklimin en yoğun ve en hızlı şekilde yaşandığı yerlerden biri olacağına inancım sonsuz. İçinde bulunduğumuz ortam, iftardan sahura kadar hem sosyal hem kültürel hem yöresel anlamda bir şenliğe de dönüşecek. Ramazan’ın belki de en güzel tarafı bu. İnşallah mutlulukla sevinç ve huzurla ibadet aşkıyla dolu bir Ramazan ayı geçirmemizi temenni ediyorum” dedi.

2018/05/2018-05-12-15-59-17_1.jpg

Gönlümüz bir, soframız bir, herkes ev sahibi ve herkes davetli
Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı ise “23 yıl önce Bağcılar meydanda başlayan bir yolculuktu bu. O zaman mevsim dolayısıyla kıl çadırlarla başlayan yolculuk klimalı çadırlarda devam etti. Daha sonra da açık alanlara dönüştü. İnşallah bu sene 130 bini aşkın Bağcılarlı hemşehrimizle beraber aynı gönül sofralında buluşmayı hedefliyoruz. Gönlümüz bir, soframız bir, herkes ev sahibi ve herkes davetli sloganıyla başlıyoruz yolculuğumuza. Her Ramazan ayında gökkubbede hoş bir seda bırakan dostlarla beraber olmanın huzurunu ve mutluluğunu yaşıyoruz. Bağcılarda Ramazan geleneğimiz başlarken Ramazan çadırı irfan sofrası diye başlatmıştık. İftar sofralarından sonra irfan sofralarını da kurarak farklı bir geleneği devam ettirdik. İnşallah bu yıl da irfan soframızı iftar sonrasında bu alanda hep birlikte icra edeceğiz” şeklinde konuştu.

AK Parti İlçe Başkanı İsmet Öztürk de şunları söyledi: Bağcılar’da Ramazan bir gelenek halinde yıllardır vatandaşlarımızın iştirakiyle kurulan irfan sofralarında bu mübarek iklimin ruhuna yaraşır şekilde yıllardır icra ediyoruz. Belediyemize de bu hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyoruz. İnşallah bu mübarek Ramazan ayı birliğimize beraberliğimize muhabbetine vesile olur”

130 bin kişi iftar sofrasında ağırlanacak
Protokol konuşmalarının ardından Çağırıcı, iftar bileti uygulaması, askıda ekmek çalışması ve iftar menüleri başta olmak üzere Ramazan ayında yapılacaklar konusunda bilgilendirmelerde bulundu.  

Buna göre mübarek ay boyunca her gün 22 mahallede kurulacak Bereket Sofralarında 130 bin ilçe sakini birlikte iftar yapma ayrıcalığını yaşayacak. Ayrıca Mardin, Bitlis ve Almanya’da kardeş şehir Hamm’da iftar sofraları kurulacak.

2018/05/2018-05-12-15-59-17.jpg

 10 bin aileye gıda paketi, 1500 kişiye iftar bileti                                     
 10 bin ihtiyaç sahibi aileye gıda paketi yardımında bulunulacak ve 1500 kişiye de İftar Bileti dağıtılacak. Bilet verilecek kişiler evlerine yakın lokantalarda iftarlarını yapabilecek. “Askıda ekmek” uygulamasıyla vatandaşlar, bir ekmek kendileri için bir ekmek de ihtiyaç sahipleri için alacaklar ve fırınlardaki sepetlere koyacaklar. Sivil Toplum Kuruluşları da Ramazan Etkinlik Alanında kurulacak 60 stantta yöresel ürünlerini tanıtacak.

Ünlü isimler vatandaşlarla bir araya gelecek
Ramazan Ayı akşamlarında dalında uzman isimler Bağcılar’a konuk olacak. Sohbet programına katılacak olan ünlü isimler sağlık, ilahiyat, tarih, edebiyat, sanat gibi birçok alanda bilgi, birikim ve deneyimlerini paylaşacak.  Çocuklar da gölge oyunları, yarışmalar ve çeşitli etkinlikleri izleyerek hoşça vakit geçirecek.  

2018/05/2018-05-12-15-59-18.jpg

Camilerimizin tamamının temizliğini yapıyoruz
Çağırıcı, “Geleneksel hale getirdiğimiz ve 12 ay boyunca devam ettiğimiz uygulamalarımızın başında camilerimizin temizliği geliyor. Her iki ayda bir camilerimizi ilaçlı sularla temizleyip, daha sonra da gül kokularıyla cemaatimizin hizmetine sunuyoruz. Bu Ramazan öncesinde de tüm camilerimizde aynı temizliği gerçekleştirdik “dedi

Ramazan etkinlikleri açılış programına İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yılmaz, İlçe Müftüsü Musa Uzun, Belediye Başkan Yardımcıları, meclis üyeleri ve muhtarlar katıldı.
 


YORUMLAR

  • 0 Yorum