Bağcılar Belediyesi gönül sofrasını Tekirdağ’da kurdu

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Bağcılar Belediyesi’nin Tekirdağ’da düzenlediği gönül sofrasına konuk oldu. Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı’nın da katıldığı iftarda hemşehrileriyle birlikte orucunu açan Şentop, ülkenin birlik ve beraberliği için dua etti. 

Bağcılar Belediyesi gönül sofrasını Tekirdağ’da kurdu

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Bağcılar Belediyesi’nin Tekirdağ’da düzenlediği gönül sofrasına konuk oldu. Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı’nın da katıldığı iftarda hemşehrileriyle birlikte orucunu açan Şentop, ülkenin birlik ve beraberliği için dua etti. 

Bağcılar Belediyesi gönül sofrasını Tekirdağ’da kurdu
02 Haziran 2019 - 04:25
Reklam

Bağcılar Belediyesi’nin geleneksel hale getirdiği ve bu yıl 24.’sünü düzenlediği gönül sofraları Tekirdağ’a uzandı. Bu amaçla Bağcılar Belediyesi ve Süleymanpaşa Belediyesi işbirliğiyle oluşturulan iftar sofrası, Barış ve Özgürlük Parkı içinde bulunan sahil dolgu alanına kuruldu. İftar programına çocuk, genç, yaşlı olmak üzere her yaştan ve kesimden binlerce insan yoğun ilgi gösterdi. Sahnede sanatçıların söylediği ilahiler eşliğinde iftar saatini bekleyen Tekirdağlılar, sohbetler ederek dostluk ve komşuluk ilişkilerini de pekiştirdi.

Kadir Gecesi olması sebebiyle de özel bir anlam taşıyan iftar programına TBMM Başkanı Mustafa Şentop, AK Parti Tekirdağ milletvekilleri Mustafa Yel, Çiğdem Koncagül, Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı da iştirak etti. Vatandaşlarla aynı masayı paylaşan Şentop ve beraberindeki protokol, ezanın okunmasıyla birlikte dua edip oruçlarını açtı.

Türkiye’nin temel meselelerinde, milli meselelerinde siyasi parti, siyasi görüş farkı olmaz
İftarın ardından sahneye çıkan Şentop, milli mücadelenin önemine dikkat çeken bir konuşma yaptı. 19 Mayıs Atatürk’ü anma Gençlik ve Spor Bayramı töreninde siyasi parti liderlerinin birlikte yer aldığı fotoğraf karesini hatırlatan Şentop “Bundan 12 gün kadar önce 19 Mayıs 1919’un yıldönümü Samsun’da Cumhurbaşkanımızın liderliğinde tüm siyasi partilerin genel başkanlarının da katıldığı bir törenle anıldı. Yani 19 Mayıs itibarıyla milli mücadelenin, istiklal mücadelesinin 100. Yıl kutlamalarını, anma törenlerini başlatmış olduk. Orada verilen görüntü çok güzel bir görüntüydü. Mesele şudur; Türkiye’nin temel meselelerinde, milli meselelerinde siyasi parti, siyasi görüş farkı olmaz. Orada birlikte hareket ederiz.  Bunun dışında kalan her meselede tartışabiliriz, farklı görüşlere sahip olabiliriz. Oradaki toplantıda bunu hep birlikte Türkiye’ye göstermiş olduk” dedi.

Kadir gecesine denk gelen bu gönül sofrasında olmaktan büyük bir mutluluk duyduğunu ifade eden Çağırıcı ise “Bu sofraları biz daha önce Diyarbakır’da, Ağrı’da, Almanya’da, Kazakistan’da, Kıbrıs’ta ve birçok yerde kurduk. Ama her birinin ayrı bir anlamı ve güzelliği oldu. Bu akşamın güzelliği de Süleymanpaşa belediye başkanımıza bir hayırlı olsun sofrası olmuş oldu. Gönül dostluğunun, gönül köprülerinin bu şekilde kurulmuş olması bizleri de ziyadesiyle memnun etmiştir” şeklinde konuştu.

Katkılarından dolayı Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı’ya teşekkür eden Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel ise şunları söyledi: “Bu Ramazan ayında biz gönül sofraları adı altında buluşalım, hemşehrilerimizin birlik ve beraberliklerini artıralım istedik. İş adamlarımızla tek tek konuştuk. Bize bu konuda katkı sağlar mısınız? diye sorduk. Onlarca isim geldi karşımıza. Hepsinden Allah razı olsun. Süleymanpaşa Belediyesi’nin kasasından bir kuruş çıkmadan bu güzel iftar organizasyonunu ve her biri birbirinden güzel insanları bir araya getirebilmeyi başarabilmişiz. Allah’ıma şükürler olsun.”

Konuşmaların ardından Ramazan ayı boyunca gerçekleşen programlara ve iftar yemeklerine katkı sağlayanlara teşekkür plaketi verildi. Lokman Çağırıcı, plaketini TBMM Başkanı Mustafa Şentop’un elinden aldı.

İftar programına kamu kurumu temsilcileri, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlar katıldı.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum