Bağcılar'a yeni yaşam merkezi: Karmar Sakura 

Bağcılar’da yapımına başlanan Karmar Sakura projesi, 80 bin nüfuslu 15 Temmuz Mahallesi’ni bir merkeze kavuşturacak. Basın Ekspres Yolu’nda aile sitesi açığını kapatacak olan yaşam projesi; Karmar Sakura, 4 bin metrekareyi bulan yeşil alanları ile mahallenin havasını değiştirecek.

Bağcılar'a yeni yaşam merkezi: Karmar Sakura 

Bağcılar’da yapımına başlanan Karmar Sakura projesi, 80 bin nüfuslu 15 Temmuz Mahallesi’ni bir merkeze kavuşturacak. Basın Ekspres Yolu’nda aile sitesi açığını kapatacak olan yaşam projesi; Karmar Sakura, 4 bin metrekareyi bulan yeşil alanları ile mahallenin havasını değiştirecek.

Bağcılar'a yeni yaşam merkezi: Karmar Sakura 
26 Ekim 2022 - 10:03 - Güncelleme: 26 Ekim 2022 - 10:32
Reklam

İstanbul’da gayrimenkul yatırımının yıldızlarından Basın Ekspres Yolu, bugünlerde yeni bir heyecan yaşıyor. 10 yılı aşkın zamandır dönüşüm geçiren ve ulaşım bağlantılarına yakınlığı ile birçok konut projesine ev sahipliği yapan Basın Ekspres Yolunda, ailelere özel bir yaşam alanı doğuyor.

Karmar A.Ş. tarafından Bağcılar’da inşaatına başlanan ‘Karmar Sakura’ projesi, 80 bin nüfuslu 15 Temmuz Mahallesi’nde merkez boşluğunu doldurmak üzere hayata geçirildi.  241 konut ve 57 adet teraslı ticari üniteden oluşan proje tamamlandığında, alışveriş dükkanları, yeşil alanları, bahçeleri, modern konutları ile mahallenin adres tarifinde önemli bir simgesi olacak.

4 ayrı blokta 2+1, 3+1, 4+1 daire tiplerinin sunulduğu projede, stüdyo ve 1+1 tipi daireler bulunmuyor. En küçük dairenin büyüklüğünün bile 117 metrekareden başladığı Karmar Sakura ailesiyle huzur içinde ve güvenli olarak merkezi lokasyonda yaşamak isteyenleri hedefliyor. 

Aile konsepti mimarinin her yerinde hâkim
Mimari konseptin her yerine hâkim olan aile mahremiyeti projede daire girişlerinde bile kendisini hissettiriyor. Giriş kapıları, komşuların birbirini rahatsız etmemesi için girintili olarak yapılırken, ses izolasyonlu çift duvar sistemi ile rahatsız edici hiçbir gürültüye izin verilmiyor. Ayrıca konutlarda bulunan yerden ısıtma sistemi ses izolasyonunun yatayda da gerçekleşmesini sağlıyor.  Evleri ailelerin birlikte zaman geçirdiği yaşam alanları olarak tanımlayan Karmar Sakura’da dairelerin büyüklüğü 192 metrekareye kadar çıkıyor.

Karmar Sakura’da aynı tip daireler aynı bloklarda yer alıyor. Böylece benzer aileler aynı bloklarda komşuluk yapabiliyor. Proje, 2 yıldan uzun süren pandemi tedbirleri nedeniyle 4 duvar arasına tıkılan ailelere artık nefes aldırmayı amaçlıyor. Bahçe katı dairelerin bulunduğu projede, her dairede geniş ve ferah balkonlar mevcut. 

Planlanan 4 bin metrekarelik yeşil alan, adeta mini bir Millet Bahçesi’ni site içine taşıyor. Bitki örtüsü ve ferahlığı ile sadece sitenin değil, mahallenin de havasını değiştirecek olan park alanı, site sakinlerinin ortak kullanımına sunuluyor.

Ulaşımın kalbinde yer alan Karmar Sakura, iş, alışveriş ve her türlü ihtiyaç için kentin her alanına rahatlıkla ulaşmayı sağlıyor. Bu yıl açılacak olan Metroya 5 dakika, popüler alışveriş merkezleri 212 Power Outlet AVM’ye 3 dakika, Mall of İstanbul’a ise 7 dakika mesafede bulunan proje, adını aldığı Çam ve Sakura Hastanesine ise yalnızca 15 dakika mesafede bulunuyor. Ayrıca Karmar Sakura evlerinden İstanbul Havalimanı’na farklı bir araca gerek kalmadan metro ile 25 dakika gibi kısa bir sürede ulaşmak da mümkün.

Alışveriş ve sosyalleşme için uzağa gitmeye gerek yok
Aslında dükkanlar ve sosyal imkanları ile Karmar Sakura’da alışveriş ve sosyalleşme için çok uzağa gitmeye de gerek kalmıyor.  Projedeki 57 adet teraslı ticari birim, mahallenin tüm alışveriş ihtiyacını kaliteli bir şekilde karşılamak üzere planlanıyor.

Bay-bayan sosyal tesisler ayrı bir şekilde kapalı havuzu, çift güvenlik kapısı, hamam, sauna ve fitness alanları ile sakinlerinin dinlenme ihtiyaçlarını karşılayan projedeki ticari üniteler mahallenin alışveriş alternatiflerini de çeşitlendirmeye hazırlanıyor.

Hem çevreye hem bütçeye dost
Dünyaya karşı sorumluluk bilinciyle tasarlanmış yeşil bina özellikleri sayesinde ailelerin bütçesine katkı sağlayan projede lavabolarda kullanılan gri sular arıtılarak yeniden klozetlerde kullanıma sunuluyor. Ayrıca yağmur suları toplanarak bahçe sulamasına yönlendiriliyor. Böylece Karmar Sakura sakinlerinin su faturaları en az yüzde 25 oranında azalıyor. Enerji kaynaklarını doğru kullanmayı hedefleyen projede yerden ısıtma sistemiyle %40 enerji tasarrufu sağlanıyor. İnşaat malzemesi seçiminden mimari tasarımına kadar her detayı, A sınıfı Enerji Kimlik Belgesine göre oluşturulan Karmar Sakura, İstanbul’un ilk gri su ruhsatlı konut projesi olarak dikkat çekiyor. 

Tüm detaylar www.karmar.com.tr 'de...

YORUMLAR

  • 0 Yorum