Azerbaycan Dostluk Parkı ve 'Hocalı Katliamı Anıtı' dualarla açıldı

İBB tarafından Bağcılar’da yapılan Azerbaycan Dostluk Parkı ve Hocalı Katliamı Anıtı’nın açılışında konuşan Azerbaycan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Ali Hasanov, “ ‘Bağcılar’ bizde birbirine bağlamak anlamına geliyor. Bu dostluk parkı bizim halklarımızı birbirine bağlayacaktır” dedi.

Azerbaycan Dostluk Parkı ve 'Hocalı Katliamı Anıtı' dualarla açıldı

İBB tarafından Bağcılar’da yapılan Azerbaycan Dostluk Parkı ve Hocalı Katliamı Anıtı’nın açılışında konuşan Azerbaycan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Ali Hasanov, “ ‘Bağcılar’ bizde birbirine bağlamak anlamına geliyor. Bu dostluk parkı bizim halklarımızı birbirine bağlayacaktır” dedi.

Azerbaycan Dostluk Parkı ve 'Hocalı Katliamı Anıtı' dualarla açıldı
27 Şubat 2018 - 00:24 - Güncelleme: 27 Şubat 2018 - 00:28
Reklam

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından Bağcılar Fevzi Çakmak Mahallesi’nde yapımına 3 yıl önce başlanan Azerbaycan Dostluk Parkı ve Hocalı Katliamı Anıtı’nın inşaatı tamamlandı. Park ve anıtın açılışı Azerbaycan’da Ermeni kuvvetleri tarafından 613 kişinin öldürüldüğü Hocalı Katliamı’nın 26. Yıldönümünde gerçekleştirildi. 

Açılışa yüzlerce kişi ellerinde Azerbaycan ve Türk bayraklarıyla katıldı. Şehitler anısına saygı duruşunda bulunulmasıyla başlayan açılışta sırasıyla Azerbaycan ve Türkiye milli marşları okundu. Konuk Azerbaycan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Ali Hasanov, “Bugün bizim için ağır bir gün olsa da sizin aranızda olmaktan büyük bir mutluluk duyuyorum. Bu güzel parkın yapılmasında özellikle Hocalı Katliamı Anıtı’nın yapılmasından dolayı Azerbaycan Devleti adına herkese teşekkür ediyorum. Yapılan bu iş bizim manevi değerlerimize tarihimize verilen bir değerdir. Aramıza atılan bir köprüdür. Bağcılar Azerbaycan dilinde birbirine bağlamak anlamına geliyor. Bu dostluk parkı bizim halklarımızı birbirine bağlayacaktır.  Gelecek nesiller için büyük bir önem taşımaktadır” diye konuştu.

İstanbul Valisi Vasip Şahin ise, “Güzel ve anlamlı bir açılışta beraberiz. Öncelikle parkın hayırlı olmasını Rabbimden niyaz ediyorum. Böyle bir parkın ilimize kazandırılmasından dolayı tüm yetkililere teşekkür ediyorum. Bağcılar ilçemize yakışan güzel bir park oldu” şeklinde konuştu.

2018/02/2018-02-27-00-27-14_1.jpg

ANKARA BİZİM İÇİN NEYSE BAKÜ DE AYNIDIR
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal da şunları söyledi: “ Azerbaycan Türkiye’nin Asya’ya, Türkiye de Azerbaycan’ın Avrupa’ya açılan kapısı konumunda. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın da dediği gibi ‘Azerbaycan’la sözde değil özde kardeş iki milletiz. Ankara bizim için neyse Bakü de aynıdır.’ Dolayısıyla bizim dostluğumuz özde dostluktur. Son zamanlarda tek millet olduğumuzu daha iyi anladık. Bu birlikteliği taçlandırmak için kardeşliğimizin bir nişanı olarak Azerbaycan Dostluk Parkı’nın açılışını hep beraber yapıyoruz. Bu park çok önemli. Bir tarihi bilinci canlı tutmak ve unutturmamak için önemli bir park. 33 dönüm üzerine kurulan bu park, ilçemize hayırlı olsun.” 

Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı da “Büyükşehir Belediyemiz bu parkın inşaatına başladığında Azerbaycan İstanbul Başkonsolosumuz bizleri ziyaret etmişti. Bu ziyarette bir dostluk parkı yapalım diye fikir önermişti.  Daha sonra da bu parkın dostluk parkı olmasına karar verdik. Böylesine güzel ve anlamlı bir parkı da Bağcılarımıza kazandırmış olduk. Bu eserin hayata geçmesinde emek veren İstanbul Büyükşehir Belediyemizin şahsında herkese çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

2018/02/2018-02-27-00-27-11.jpg

KURAN-I KERİM OKUNARAK VE DUALAR EDİLEREK AÇILDI
Konuşmaların ardından Cumhurbaşkanı Yardımcısı Hasanov İstanbul Valisi Şahin’e, Diaspora Bakan Yardımcısı Valeh Hacıyev Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal’a, Azerbaycan İstanbul Başkonsolosu Mesim Hacıyev de Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı’ya plaket verdi.

Protokol tarafından sahnede hep birlikte kurdele kesilmesiyle parkın açılışı yapıldı. 33 dönümlük parkta çocuk oyun alanları, pergolalar, gölet, ahşap seyir terası, çim amfi, süs havuzları, piknik alanları, kafeler, aletli jimnastik alanı, futbol ve basketbol sahaları yanı sıra 417 araçlık 3 kat zemin altı otopark bulunuyor.

2018/02/2018-02-27-00-27-14.jpg

İkinci açılış ise Hocalı Katliamı Anıtı önünde gerçekleştirildi. Kuran-ı Kerim okunması ve dua edilmesinin ardından anıtın açılışı yapıldı.

AÇILIŞA KİMLER KATILDI?
Azerbaycan Dostluk Parkı ve Hocalı Katliamı Anıtı’nın açılış törenine AK Parti İstanbul İl Başkanı Bayram Şenocak, AK Parti milletvekilleri, Azerbaycan milletvekilleri, İlçe Kaymakamı Mustafa Eldivan, AK Parti Bağcılar İlçe Başkanı İsmet Öztürk, İlçe Müftüsü Musa Uzun, Bağcılar Belediyesi meclis üyeleri, mahalle muhtarları, Azeri ve Türk vatandaşlar katıldı.

2018/02/2018-02-27-00-27-10.jpg

YORUMLAR

  • 0 Yorum