Av. Murat Yıldırım CHP'den Bahçelievler Belediye Başkan Aday Adayı oldu

Sivas Konfederasyonu Genel Başkanvekili Av. Murat Yıldırım, Bahçelievler Belediye Başkan Aday Adaylığı başvurusunu yaptı. CHP Bahçelievler’den başvuran ilk isim olan Av. Murat Yıldırım, “29 yıldır Bahçelievler’de iktidar olamıyoruz. Biz değişim meşalesini Sayın İl Başkanımız Özgür Çelik ile başlattık. Şimdi değişim Bahçelievler’le başlıyor” dedi.

Av. Murat Yıldırım CHP'den Bahçelievler Belediye Başkan Aday Adayı oldu

Sivas Konfederasyonu Genel Başkanvekili Av. Murat Yıldırım, Bahçelievler Belediye Başkan Aday Adaylığı başvurusunu yaptı. CHP Bahçelievler’den başvuran ilk isim olan Av. Murat Yıldırım, “29 yıldır Bahçelievler’de iktidar olamıyoruz. Biz değişim meşalesini Sayın İl Başkanımız Özgür Çelik ile başlattık. Şimdi değişim Bahçelievler’le başlıyor” dedi.

Av. Murat Yıldırım CHP'den Bahçelievler Belediye Başkan Aday Adayı oldu
27 Kasım 2023 - 23:51 - Güncelleme: 28 Kasım 2023 - 00:19
Reklam

Sivas Konfederasyonu Genel Başkanvekili Av. Murat Yıldırım, CHP’den Bahçelievler Belediye Başkan Aday Adaylığı müracaatında bulundu. CHP Bahçelievler’de ilk adaylık başvurusunu yapan isim olan Av. Murat Yıldırım’ın ilçe binasındaki adaylık açıklamasına, yoğun katılım yaşandı. 

CHP Bahçelievler İlçe Başkanı Av. Danış Akpolat’a evraklarını teslim eden Yıldırım’a destek olmak için gelen isimler arasında; Sivas Konfederasyonu Genel Başkanı Metin Yarım, Sivas İmranlı Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Özbey Pekşen, Zara Dernekler Federasyonu Başkanı Ali Doğan, Gürlevik Federasyonu Başkanı Abuzer Yerlikaya, Kangal Federasyonu Başkanı Abbas Yaşar, Ulaş Federasyonu Başkanı Cenan Can Erkus, Karabel Dernekler Federasyonu Başkanı Remzi Çelik, Maden Köyü Derneği Başkanı Raif Akgül, Esenyurt Sivaslılar Dernek Başkanı Ünsal Akkaya, Sivas Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcılarından; Yıldız Çelik, Hakan Gürbüz, Şener Solmaz, Serap Ergül, Ali Saçlı, Binali Dolu ve Cumaattin Kazan ile Sivaslı iş insanları; Yılmaz Özmen, Dursun Çağlar, Sedat Açıl ve parti üyeleri yer aldı.

ŞİMDİ DEĞİŞİM SIRASI BAHÇELİEVLER’DE
Hemşerilerinin büyük desteğini alan ve partili dostlarının yalnız bırakmadığı CHP Bahçelievler Belediye Başkan Aday Adayı Av. Murat Yıldırım, “Bahçelievler hayalimizi gerçekleştirmek için belediye başkanlığına adayım. 29 yıldır Bahçelievler’de iktidar olamıyoruz. Biz değişim meşalesini Sayın İl Başkanımız Özgür Çelik ile başlattık. Şimdi değişim Bahçelievler’le başlıyor. Bahçelievler benim evim, yaşadığım ilçe. Sokağını bildiğim Bahçelievler’in coğrafi yapısını iyi analiz ettiğimi buradan ifade etmek istiyorum. Cumhuriyet Halk Partisi bayrağını Bahçelievler’de dalgalandıracağız buna kimsenin şüphesi olmasın. Eğer adaylaşamazsak da aday olan arkadaşımız ile el ele kol kola çalışacağız. Buraya gelerek bana destek sunduğunuz için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum” diye konuştu. 

SİVASLI HEMŞERİLERİNDEN YILDIRIM’A TAM DESTEK
Sivaslılar olarak Murat Yıldırım’ın daima arkasında olduklarını söyleyen Sivas Konfederasyonu Genel Başkanı Metin Yarım da yaptığı konuşmada; “Aday adaylığını açıklayan yol arkadaşımız Murat Yıldırım’a çıkmış olduğu yolda başarılar diliyoruz. Kardeşimize güvenimiz tamdır. Belediye Başkanlığını layıkıyla yerine getireceğine eminim. Sivaslılar olarak CHP İstanbul İl Başkanlığı seçimlerinde aktif rol oynadık. Sayın Özgür Çelik kardeşimiz CHP’nin İl Başkanı olmuştur. Bu anlamda gururluyuz, onur duyuyoruz. CHP Bahçelievler’de de Murat kardeşimizin belediye başkanlığı sürecinde her zaman yanında olacağız” ifadelerini kullandı. >365/Haber Merkezi 

AV. MURAT YILDIRIM KİMDİR?
1977 yılında Sivas, İmranlı’da dünyaya gelen Av. Murat Yıldırım, hayatına dair erken yıllarda edindiği deneyimlerle toplum ve hukuk alanındaki sorumluluklarını belirlemiştir. İlkokulu köyünde tamamlayan Yıldırım, orta ve lise öğrenimini Sivas'ta devlet parasız okulunda yatılı olarak tamamlamıştır.

Lisans eğitimine 1993 yılında Konya Selçuk Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü'nde başlayan Yıldırım, sosyoloji alanındaki bilgisini genişleterek 1996 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ne geçiş yaptı ve 2001 yılında mezun oldu. Avukatlık stajını tamamladıktan sonra, 2002 yılında İstanbul Barosu'na kayıtlı avukat olarak profesyonel hayatına adım attı.

Meslek hayatına kurumsal firmalarda hukuk departmanlarında çalışarak başlayan Yıldırım, edindiği deneyim ve bilgiyle 2005 yılında kendi hukuk bürosunu İstanbul Bakırköy'de kurdu. Bu tarihten itibaren özel hukuk alanında serbest avukatlık yapmaktadır. Ayrıca, Adalet Bakanlığı Arabuluculuk Daire Başkanlığı siciline kayıtlı resmi bir arabulucu olarak görev almaktadır ve 2003 yılı itibariyle noterlik belgesine sahiptir.

Sosyal sorumluluk alanında aktif bir rol üstlenen Yıldırım, İstanbul Barosu Kadın Hakları Merkezi, Çocuk Hakları Merkezi, CMK Uygulama Merkezi, Adli Yardım Merkezi gibi önemli kuruluşlarda çalışmalara katılmış ve sertifika programlarına sahip olmuştur. Ayrıca, İstanbul Barosu İmar Komisyonu ve Mesleki Sorunlar Komisyonu'nda üyelik yapmaktadır.

Sivil toplum kuruluşlarıyla ilişkisi 1992 yılında İstanbul Bahçelievler'de kurulan İmranlı Maden Köy Derneği ile başlamıştır. Yıldırım, bu süreçte birçok sivil toplum örgütünün tüzük ve kuruluşuna dair hukuki süreçleri yönetmiş ve bireysel ya da görev aldığı STK'lar aracılığıyla Engelli Hakları, Kadın Hakları, Eğitim Desteği gibi sosyal sorumluluk projelerini hayata geçirmiştir.

İmranlı Sanayici ve iş Adamları Derneği (İMSİYAD) ile Sivaslı Girişimci ve İş Adamları Derneği (SİVGİAD)'ın da yönetim ve denetim kurulu üyeliklerinde bulunan Yıldırım, 2010 yılında kurulan Sivas İmranlı Dernekler Federasyonu (SİMDEF)’in kuruluş çalışmalarını yürütmüş ve 2019 2022 döneminde yönetim kurulu başkanlığı yapmıştır. Aynı zamanda, İstanbul’da önemli organizasyonlara imza atan Sivas Konfederasyonu (SİVKON)'da Başkanvekili olarak görevini sürdürmektedir. Ulusal ölçekte yayın yapan bir televizyon kuruluşunda, "Hukuksal Bakış" adlı programı hazırlayıp sunarak gündeme ait hukuki sorunları ele almıştır. Ayrıca, ülkedeki yerel ve genel seçimlerde il Başkanlığı bünyesinde kurulan "Sandık ve Seçim Güvenliği", "Seçim Hukuku" konularında eğitici olarak görev almıştır.
 
Av. Murat Yıldırım, 2023 Mayıs ayında yapılan 28. Dönem TBMM Milletvekili Genel Secimleri'nde Cumhuriyet Halk Partisi’nden İstanbul 3. Bölge Milletvekili aday adayı olmuştur. Evli ve iki çocuk babasıdır. Orta derecede Almanca bilmektedir.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum