Ataköy-İkitelli metro hattının tamamı açıldı

Ataköy-İkitelli metro hattının açılışında konuşan ve iktidara yüklenen İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Yeni açtığımız 62 istasyonu kullanan bu şehrin insanlarından, İstanbullulardan özür dileyecekler. Bu halkı kandırdıkları için özür dileyecekler” dedi.

Ataköy-İkitelli metro hattının tamamı açıldı

Ataköy-İkitelli metro hattının açılışında konuşan ve iktidara yüklenen İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Yeni açtığımız 62 istasyonu kullanan bu şehrin insanlarından, İstanbullulardan özür dileyecekler. Bu halkı kandırdıkları için özür dileyecekler” dedi.

Ataköy-İkitelli metro hattının tamamı açıldı
19 Mart 2024 - 23:32 - Güncelleme: 20 Mart 2024 - 13:39
Reklam

"Bakırköy- Ataköy İkitelli Metro Hattı Bahariye-Ataköy İstasyonları Arası 2. Etap Açılışı", Bahçelievler'de düzenlenen törenle gerçekleştirildi. Bakırköy, Bahçelievler, Bağcılar, Küçükçekmece, Başakşehir ilçelerinden geçen metro hattının açılışına yoğun katılım yaşandı.

18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 109’uncu yıldönümünde, Yenibosna’da yapılan törene; CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Zeybek, İl Başkanı Özgür Çelik, milletvekilleri; Zeynel Emre, Berberoğlu, Yunus Emre, CHP Parti Meclisi üyeleri; Sinem Kırçiçek, Cem Aydın, Turgay Özcan, Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi, Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli ile CHP’nin Bakırköy Belediye Başkan Adayı Doç. Dr. Ayşegül Ovalıoğlu, Bahçelievler Belediye Başkan Adayı Emine Gülizar Emecan, Bağcılar Belediye Başkan Adayı Cem Kılıç, Başakşehir Belediye Başkan Adayı Mesut Öksüz ve Güngören Belediye Başkan Adayı Yüksel Yalçın katıldı. Kesilen kurdele ile Ataköy-İkitelli metro hattı resmen hizmete girmiş oldu. Heyet, daha sonra perona inerek metro hattını deneyimledi.

BU HAT BİZ GÖREVE GELMEDEN ÖNCE DURMUŞTU
Ataköy-İkitelli arasını 21,5 dakikaya indiren hattın açılışında konuşan İmamoğlu, “Bu hattaki çalışmalar, biz göreve gelmeden önce yüzde 35 seviyesinde kısmen durduruldu. 2019’da göreve geldiğimizde, tam 10 metro hattında çalışmalar durdurulmuştu. Çünkü bunlar, finansman ve özellikle mühendislik ve tasarım sorunları çözülmeden, alelacele başlanmış projeler olduğu için yürütülemedi. 10 metro hattının birden kimilerinin aylarca, kimilerinin yıllarca durdurulmuş olması, dünya tarihine geçecek bir skandaldır. Bu büyük bir yönetim zafiyetidir” diye konuştu.

“Biz 5 yıldır, bu şehirde tıkır tıkır metro yapıyoruz” diyen İmamoğlu, “Metro inşaatlarını bir tek gün bile durdurmadık. En zor koşullarda bile durdurmadık. Pandemide durdurmadık, ekonomik krizin şehri ve ülkeyi perişan ettiği zaman diliminde de durdurmadık. Doğru finansman modeliyle, doğru mühendislik çözümleriyle hareket ederseniz, liyakatli isimlerle çalışırsanız, metro yapımını durdurmak gibi bir skandalı bir şehre yaşatmazsınız. Biz yaşatmadık” şeklinde konuştu.

BU HALKI KANDIRDIKLARI İÇİN ÖZÜR DİLEYECEKLER
Bu süreçte Ulaştırma Bakanlığı’nın yaptığı 2 metronun da parasını İBB’nin ödediğini söyleyen İmamoğlu, “6 milyara yakın bu parayı, bizden 10 ayda aldılar. Onun için 8 kilometre yalanını atanlar, hadlerini bilecek, özür dileyecekler. Bırakın Ekrem İmamoğlu'nu; 65 kilometre metroyu inşa etmek için yer altında ter döken binlerce emekçiden, mühendislerden, yöneticilerden, yüklenicilerinden, onlardan özür dileyecekler. Yeni açtığımız 62 istasyonu kullanan bu şehrin insanlarından, İstanbullulardan özür dileyecekler. Bu halkı öyle kolay kandıracaklarını zannettikleri için özür dileyecekler” ifadelerini kullandı.

13,4 kilometrelik hat boyunca 12 istasyona uğrayıp, tek yönde 35 bin yolcu taşıyacak Ataköy-İkitelli Metro Hattı durakları şöyle: 
-Ataköy
-Yenibosna
-Çobançeşme/Kuyumcukent
-29 Ekim Cumhuriyet
-Doğu Sanayi
-Mimar Sinan
-15 Temmuz
-Halkalı Caddesi
-Atatürk Caddesi
-Bahariye
-MASKO
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum