Aşık Veysel vefatının 49. yılında Bahçelievler’de anıldı

Bahçelievler Belediyesi’nce Aşık Veysel’in ölüm yıldönümü nedeniyle gerçekleştirilen panelden sonra “Dostlar Beni Hatırlasın” müzikal anlatı bölümünde ise sanatseverler türküler eşliğinde duygu dolu dakikalar yaşadı.

Aşık Veysel vefatının 49. yılında Bahçelievler’de anıldı

Bahçelievler Belediyesi’nce Aşık Veysel’in ölüm yıldönümü nedeniyle gerçekleştirilen panelden sonra “Dostlar Beni Hatırlasın” müzikal anlatı bölümünde ise sanatseverler türküler eşliğinde duygu dolu dakikalar yaşadı.

Aşık Veysel vefatının 49. yılında Bahçelievler’de anıldı
29 Mart 2022 - 23:01
Reklam

Bahçelievler Belediyesi, aşıklık geleneğinin önemli temsilcilerinden Aşık Veysel Şatıroğlu'nun vefatının 49. yılında bir anma programı düzenledi.  Nurettin Topçu Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen etkinliğe; Bahçelievler Belediye Başkanı Dr. Hakan Bahadır, Alevi İslam Din Hizmetleri Başkanı Hayrettin Derun, Alevi Vakıfları Federasyonu Genel Başkanı Haydar Baki Doğan, Cem Vakfı Genel Müdürü Ali Rıza Kaçan, STK üyeleri, Cemevi dedeleri, yöneticileri ve birçok sanatsever katıldı. 

UNESCO Türkiye Milli Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Öcal Oğuz online bağlantı ile programa katılıp slayt gösterisi eşliğinde sunum yaptı. Program Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı, UNESCO, Cem Vakfı işbirliği ile gerçekleştirildi. İki bölümden oluşan etkinliğin bir bölümünde ozanın hayatı Prof. Dr. Hayrettin İvgin ve Dr. Gülağ Öz tarafından anlatılırken, ‘Dostlar Beni Hatırlasın’ adlı müzikal anlatı bölümünde ise ozanın türküleri konuklar için seslendirildi. 

TÜRKİYE’MİZİ GÜZELLEŞTİREN OZANLARIMIZ 
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan program, açılış konuşmalarıyla devam etti. Bahçelievler Belediyesi Dr. Hakan Bahadır, türkülerimizin bizim ortak damarlarımız olduğunu söyledi. Aşık Veysel’in ortak ruhumuzu yansıtan çok güçlü bir ozan olduğunu belirten Bahadır “Aşık Veysel, Anadolu’muzu, Türkiye’mizi güzelleştiren ozanlarımızdan farklı. İki gözü görmüyor. Ama hiç kimseye ve hiçbir şeye küsmüyor. Ne kadar güzel değil mi? ben askere gitmek istiyorum diyor. Kimse gitmez, istemez. Ben ağmayım, kurşun gelse ilk ben ölürüm diye düşünür ama işte bizim böyle ozanlarımız var. Anadolu bu, Türkiye bu arkadaşlar” dedi.

“BİZ ANADOLU’YUZ”
Anadolu’nun bir ruhu olduğunu söyleyen Başkan Dr. Hakan Bahadır şunları söyledi: “Burada bir Anadolu ozanını anıyoruz. Onun düsturlarını öğrenmeye çalışacağız. Az sonra hocalarımızdan bilgi alacağız. Bir bakış açısı bu Anadolu'nun güzelliği zaten. Yıllardır bizi bir yapan, altı yüz yıldır Türkiye Cumhuriyeti yüzüncü yılına yaklaşan genç Türkiye Cumhuriyeti'ni bir arada tutan, birlik anlamında tutan, bayrağına laf söylendi mi, sınırlarına laf söylendi mi bir olaraktan, farklı görüşte olsa, farklı siyasi partiden olsa, farklı mezhepten olsa, farklı kültürden de olsa bir arada tutandır. Biz Anadolu'yuz”

DOSTLARIN SENİ HATIRLADI
Aşık Veysel Şatıroğlu'nun hayatını anlatılan programda Anadolu coğrafyasının ruhunu yansıtan türküleri de konuklar için seslendirildi. Aşık Veysel'in sanatçılar tarafından seslendirilen türkülerine salondakiler hep birlikte eşlik etti. Dr. Süleyman Şenel moderatörlüğünde gerçekleşen panelde Prof. Dr. Hayrettin İvgin, Dr. Gülağ Öz, Aşık Veysel Şatıroğlu'nun yaşamına ilişkin bilgiler paylaşıldı. Panelden sonra “Dostlar Beni Hatırlasın” müzikal anlatı bölümünde ise sanatseverler türküler eşliğinde duygu dolu dakikalar yaşadı.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum