AK Parti'nin Bağcılar Belediye Başkan Adayı Abdullah Özdemir oldu

39 ilçenin belediye başkan adayını açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti'nin Bağcılar Belediye Başkan Adayının Abdullah Özdemir olduğunu duyurdu.

AK Parti'nin Bağcılar Belediye Başkan Adayı Abdullah Özdemir oldu

39 ilçenin belediye başkan adayını açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti'nin Bağcılar Belediye Başkan Adayının Abdullah Özdemir olduğunu duyurdu.

AK Parti'nin Bağcılar Belediye Başkan Adayı Abdullah Özdemir oldu
20 Ocak 2024 - 15:26 - Güncelleme: 20 Ocak 2024 - 20:08
Reklam

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 31 Mart’ta gerçekleşecek yerel seçimler öncesi İstanbul’un 39 ilçesinin belediye başkan adayını açıkladı. Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen aday tanıtım toplantısında, Cumhur İttifakı çerçevesinde; iki ilçede MHP adayı açıklanırken, 37 ilçede ise AK Partili adayın ismi ilan edildi. 

Bu kapsamda; AK Parti'nin Bağcılar Belediye Başkan Adayı da mevcut Başkan Abdullah Özdemir oldu.  AK Parti Bağcılar Belediye Başkan Adayı Abdullah Özdemir’in program sonrası ilçeye dönüşünde coşkuyla karşılanması bekleniyor. >365/Haber Merkezi 

ABDULLAH ÖZDEMİR KİMDİR?
Abdullah Özdemir, 1983 yılında Kastamonu’nun İnebolu ilçesinde dünyaya geldi. Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) İnşaat Mühendisliği bölümünden mezun oldu. İstanbul Kültür Üniversitesi’nde ise “Deprem ve Yapılar” alanında Yüksek Lisans eğitimini tamamladı.

Özdemir, çok sevdiği siyasete Bağcılar İlçe Gençlik Kolları’nda başladı. 2007- 2013 yılları arasında da Bağcılar İlçe Gençlik Kolları Başkanlığı yaptı. Özdemir, bu 7 yıllık süreçte partili arkadaşlarıyla birlikte ilçesine büyük hizmetlerde bulundu.

AK Parti İstanbul İl Gençlik Kolları Başkanlığı Uluslararası İlişkiler Çalışma Grubunda görevinde yer alan Özdemir, Kasım 2013 yılında Gençlik Kolları İlçe Başkanlığı’ndan ayrıldı.

Her zaman aktif siyaset içinde bulunan ve başarılı bir grafik çizen Özdemir, 2014 yılında AK Parti’den Bağcılar Belediye Meclis üyesi seçildi. Bu dönemde AK Parti İstanbul İl Başkanlığı Teşkilatlanma ve Çevre Şehircilik ve Kültür biriminde görev yaptı. 2019 yılında da yeniden İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclis Üyesi oldu.

Özdemir, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı’nın sağlık sorunları nedeniyle görevinden ayrılmasının ardından Bağcılar Belediye Meclisi’nin 2022 yılı Nisan ayındaki toplantısında yapılan seçimde meclis üyelerinin teveccühleriyle belediye başkanlığı görevine seçildi.

En genç belediye başkanlarından biri olan Özdemir, göreve geldiği 15 Nisan 2022 tarihinden itibaren sosyal yaşamdan kentsel dönüşüme kadar ilçenin çehresini değiştiren çok sayıda projeyi hayata geçirdi. Toplumun her kesimi tarafından sevilen bir belediye başkanı olan Özdemir, hâlen Ulaşım ve Trafik Komisyon Başkanlığı görevini de yürütmektedir.

Evli ve 2 çocuk babası olan Özdemir, 1993 yılından beri İstanbul’da yaşıyor.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum