AK Parti Bahçelievler Belediye Başkan Aday Adayı Av. Ramazan Açıkgöz projelerini anlattı

AK Parti Bahçelievler Belediye Başkan Aday Adayı Av. Ramazan Açıkgöz, ilçedeki yerel basın ile bir yemekte buluştu. Bahçelievler'in güzide basın mensupları ile bir arada olmaktan mutlu olduğunu ifade eden Av. Ramazan Açıkgöz, Bahçelievler için yapacaklarını ve Bahçelievler için oluşturdukları projeleri basına tanıttı.

AK Parti Bahçelievler Belediye Başkan Aday Adayı Av. Ramazan Açıkgöz projelerini anlattı

AK Parti Bahçelievler Belediye Başkan Aday Adayı Av. Ramazan Açıkgöz, ilçedeki yerel basın ile bir yemekte buluştu. Bahçelievler'in güzide basın mensupları ile bir arada olmaktan mutlu olduğunu ifade eden Av. Ramazan Açıkgöz, Bahçelievler için yapacaklarını ve Bahçelievler için oluşturdukları projeleri basına tanıttı.

AK Parti Bahçelievler Belediye Başkan Aday Adayı Av. Ramazan Açıkgöz projelerini anlattı
18 Aralık 2023 - 09:02 - Güncelleme: 18 Aralık 2023 - 11:07
Reklam

AK Parti Bahçelievler Belediye Başkan Aday Adayı Av. Ramazan Açıkgöz, ilçedeki yerel basın ile bir yemekte buluştu. Sivil toplum, siyasi çalışmalar ve ilçe başkanlığı döneminden bu yana gazetecilerle yakın temaslarını sürdüren AK Parti Bahçelievler Belediye Başkan Aday Adayı Av. Ramazan Açıkgöz, sözlerine Gazze ve Filistin eksenindeki gelişmelerle başladıktan sonra şehitlerimizi rahmetle andığını ifade etti. Devamında gazetecilerle yeniden bir araya gelmekten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, toplantıyı sürdürdü.

Basın mensuplarına proje kitapçığını da takdim eden Av. Ramazan Açıkgöz’ü gazeteciler ilk dakikadan itibaren zor sorularla terlettiler. Basın mensuplarından gelen “Bahçelievler'e neden aday oldunuz?” sorusuna: “Bahçelievler'e hizmet aşkımız var. Bahçelievler'e bir vefa borcumuz var. Bahçelievler bizim evimiz yuvamız. Burada çalışıyoruz burada sivil toplum çalışmaları yapıyoruz. Burada yıllarca İlçe Başkanlığı yaptık ve bunu da inşallah Belediye Başkanlığı ile taçlandırmak istiyoruz” dedi.

“BAHÇELİEVLER’İ HER ALANDA İLERİ GÖTÜRECEĞİZ”
AK Parti Bahçelievler Belediye Başkan Aday Adayı Av. Ramazan Açıkgöz, Bahçelievler'in 1980'lerde sahip olduğu imaj ile diğer ilçelerin aynı yıllarda sahip olduğu imajı gözler önüne serdikten sonra; gelinen noktada 2023 Türkiye'sinde Bahçelievler’i hizmet ve şehircilik anlamında geçen diğer ilçeleri mukayese ettiğini söyledi. Bahçelievler'i hizmette, kentsel dönüşümde, trafikte, altyapıda ve gönül belediyeciliğinde daha ileri götüreceklerinin altını çizdi. Basın toplantısının başında ‘Gönül Belediyeciliği’ne vurgu yapan Av. Açıkgöz, ilk andan itibaren görev verilecekmiş gibi çalıştıklarını ifade etti. Özellikle sivil toplum kuruluşları ile esnaflarla ve Bahçelievler'de komşularla iyi ilişkileri çok önemsediğini ifade eden Açıkgöz, gönüllere girmenin esas olduğunun altını çizdi. 

Basın mensuplarının genel siyasetle ilgili soruları üzerine Av. Ramazan Açıkgöz; “Bahçelievler Türkiye ortalamasıdır, Türkiye ortalaması Bahçelievler’dir. AK Parti Türkiye ortalamasında hangi oyu alıyorsa Bahçelievler'de de o oyu alıyor. İnsan yapısı ve demografik yapısı ile Bahçelievler Türkiye ortalamasıdır. Biz de buradan hareketle Bahçelievler’imizle daha güzel, daha nezih ve daha seçkin projeleri buluşturmayı uygun gördük. İlçe başkanlığımız döneminde AK Parti'ye 13 Bin üye kazandırdık. Bahçelievler gibi özel bir ilçede 13 Bin üye yapmak gerçekten zor bir görevdir. Bizler bunu başardık. İnşallah on binlerce insanımızın gönlüne girerek, Bahçelievler’imizi daha ileri noktalara getireceğiz” dedi.

“MUHABBET SİYASETİNİ HAKİM KILACAĞIZ”
Muhtarlarla ve sivil toplum kuruluşlarıyla ilgili sorular üzerine Av. Ramazan Açıkgöz; anlayışlı, kavgadan uzak ve hizmet odaklı bir belediyecilik anlayışını hakim kılacaklarını ifade etti. AK Parti Bahçelievler Belediye Başkan Aday Adayı Av. Ramazan Açıkgöz; birlik beraberliğe en çok ihtiyaç duyduğumuz şu günlerde bunu çok kısa sürede inşa edeceklerini vurguladı. Gönüllere girmenin hizmet yapmaktan daha önemli olduğunu ifade eden Açıkgöz; “Muhabbet Siyasetini ve Gönül Belediyeciliği”ni hakim kılacaklarını ve Bahçelievler'e, Bahçelievlerliler ile birlikte hep beraber sahip çıkacaklarını anlattı. 

“İBB EMİN ELLERE KAVUŞACAK”
İBB ile ilgili soru üzerine cevap veren Açıkgöz, “2019 yerel seçimlerinden sonra maalesef İstanbul baştan ayağa kötü bir yönetimle karşı karşıya kaldı. Bunun izlerini hemen her bölgede görüyoruz. İlçemiz E5 güzergahında bulunan bir ilçe olduğu için bunu derin tahribatını yakından hissediyoruz. İlk işimiz, Türkiye'deki bütün büyükşehirlerde arzu ettiğimiz gibi İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ni de hizmet belediyeciliği ve gönül belediyeciliği ile yeniden buluşturmak olacak. Hasret 2024 Nisan’ında bitecek. Bunun en yakın etkilerini; trafik, kentsel dönüşüm, altyapı, sosyal yardımlar, ulaşım ve sosyal belediyecilik gibi alanlarda ilçemiz de hissedecek” dedi.

TRAFİĞİ BİZ ÇÖZECEK, KENTSEL DÖNÜŞÜMÜ BİRLİKTE BAŞARACAĞIZ
Trafik meselesi ile ilgili olarak çok önemli bir çalışmanın içinde olduklarının altını çizen Açıkgöz, Bahçelievler'e yönelik bir “Ulaşım Master Planı” hazırladıklarını söyledi. Ulaşım Master Planı”nda; katlı kavşak düzenlemeleri, yönlendirme çalışmaları ve parklanma alışkanlıklarına dönük teknik çalışmalar içerisinde olduklarını ifade etti.

Açıkgöz: “Özellikle ada bazlı kentsel dönüşüm çalışmalarında otopark sorununu özel bir proje ile çözeceğiz. Kentsel dönüşümü ve ulaşım ile birlikte ele alacağız. Bunlar birbirini tamamlayan konular. Bugüne kadar çok düşük hızda gerçekleşen kentsel dönüşümde vatandaşı mağdur etmeden her mahallede birer kentsel dönüşüm ofisi kurarak komşularımızı aydınlatacağız. Uzlaşmada mahallenin tüm unsurlarını dikkate alacağız. Vatandaşla irtibat noktasında muhtarlarımızı önemsiyoruz. Vatandaşlarımızın menfaatlerini koruma noktasında belediye olarak üzerimize düşeni yapacağız. Konuyu İBB ve ilgili bakanlıklar düzeyine taşıyacağız. Kentsel dönüşümde ada bazlı projelerde adaların içinde kalan sokakların imar alanına dahil edilmesi ve vatandaş lehine kullandırılmasını başlatacağız” diye konuştu.

KİŞİ BAŞI DÜŞEN YEŞİL ALAN MİKTARINI ARTIRACAĞIZ
“Yeşil alan miktarının insan sağlığı üzerindeki etkisini bilmek için sağlık uzmanı olmanıza gerek yok” diyen Açıkgöz, “Yeşilin arttığı daha sağlıklı bir Bahçelievler’i hep birlikte yeniden kuracağız. Bu çalışmalardan olmak üzere; Tavukçu Deresi'nin peyzaj çalışmaları ve ilave yeşil alan kazandırılması çalışmalarını başlatacağız. Ortak akıl ile Bahçelievler’i yöneteceğiz. Çözüm odaklı projelerle ve komşuluk hukukunu gözeterek emanete sahip çıkacağız. Çalışmalarımızda deprem konusunu ilk sıraya aldık. Deprem Eylem Planı’nı ve ilgili görevlendirme sistematiğini hazırladık. Depremde panik yapmadan herkes görevini bilecek ve planlama gereği ihtiyaç duyacağı tertibata anında ulaşacak. Ekipler anında mobilize olacak. İlaveten Deprem Simülasyon Merkezi kuracağız. Deprem Simülasyon Merkezi gerek vatandaşların eğitimi açısından gerekse bilimsel çalışmalar yapacak olanlar açısından ilçemize marka değer katacaktır” şeklinde konuştu.

KONSEPT PARKLAR PROJEMİZ HAYATA GEÇECEK
Bahçelievler'de parkları farklı bir konseptle ele alacaklarını ifade eden Açıkgöz, “Konsept Parklar” uygulamasını başlatacaklarını ifade etti. Özellikle vilayet bazlı derneklere parkların tahsisi ve buralarda o vilayetlerin kültürlerinin yaşatılmasına dönük konsept çalışmalar hazırladıklarının altını çizdi. “Yeşil Bahçelievler” imajına dönük olarak “Özel Sokaklar” tasarladıklarını anlatan Açıkgöz; Portakal Ağaçlı Sokaklar, Ihlamur Ağaçlı Sokaklar ve Çam Ağaçlı Sokaklar gibi uygulamaları da başlatacaklarını söyledi. Görev aldıklarında Bahçelievler'de kişi başına düşen yeşil alan miktarını artıracaklarını sözünü verdi. Bahçelievler'de vatandaşın emanetine sahip çıkacaklarının altını çizen Açıkgöz, sosyal tesisler bağlamında ilçeye daha fazla sosyal tesislerin yapılmasını ve vatandaşların sosyal tesislerden istifade etmesini kolaylaştıracaklarını ifade etti. Özellikle Eren Korusu’nda 500+500 kişilik Florya tipi nikah salonları ile gezi-koşu parkurları ve piknik alanlarını yeniden farklı bir anlayışla düzenleyeceklerini ifade etti. 

BAHÇELİEVLER SİVİL TOPLUM SARAYI
Sivil toplum kuruluşları ile ilgili gelen bir soru üzerine konuşan Açıkgöz; “Sivil toplum kuruluşları bizim baş tacımız. Onları sivil toplum Sarayı projemizde ağırlayacağız ve vilayet bazlı sivil toplum kuruluşlarımıza odalar tahsis edeceğiz. Burada ortak toplantı salonları, ortak sekreterya ve ortak kafeterya hizmeti vereceğiz” Dedi. Sivil Toplum Sarayında tüm derneklerin aynı çatı altında ve maliyetlerini çok aza indirerek hizmet vermelerinin önünü açacaklarını ifade etti.

ENGELLERİ BERABER AŞACAĞIZ: BAHÇELİEVLER ENGELLİLER KOMPLEKSİ
Engelliler ile ilgili gelen soru üzerine ise Açıkgöz: “Engelliler bizim baş tacımız. Engellilerle ilgili Bahçelievler'de yepyeni bir proje hazırladık. Engelliler Kompleksi. Engelliler Kompleksinde engelli kardeşlerimiz evlerinden alınacak tekrar evlerine bırakılacaklar. Burada istedikleri eğitimler olacak. El sanatları ve bilgi becerileri ile ilgili kurslar alabilecekler. Bunların yanında kuaför hizmeti, psikolojik danışmanlık hizmeti ve sağlık hizmetini de bu bünyede vereceğiz. İlaveten engelliler kompleksimizde bir de Engelsiz Pazar oluşturarak engelli kardeşlerimizin aile bütçelerine katkı sunmalarının önünü açacağız” açıklamasında bulundu.

GENÇLER GELECEĞİMİZ DEĞİL, BUGÜNÜMÜZ VE YARINIMIZ
Gençlerle ilgili projelerinin sorulması üzerine Açıkgöz, gençleri önemsediklerini ve onların eğitim hayatlarını kolaylaştıracakların altını çizdi. Bunun yanında yepyeni bir projeyi Bahçelievler'e kazandıracaklarını da müjdeledi. Gençlik Merkezi ismiyle hazırladıkları projede gençlerin bilgi becerilerini arttırmada sosyalleşmede ve eğitimlerine katkı sunmada önemli bir merkezi Bahçelievler’e kazandıracaklarını ifade etti. 

Bahçelievler'de ilaveten gençlerle çok önemli bir hizmeti buluşturacaklarını da müjdeleyen Açıkgöz, millet kütüphanelerinin müjdesini verdi. Açıkgöz: “Bu projemizde Bahçelievler'de birçok noktada kütüphaneler ihdas edeceğiz. Kütüphanelerimizden gençlerimizin istifade etmesinin önünü açacağız. Burada çay, kahve ve ikramlarımızla gençler hem derslerini yapacak hem de sıcacık ortamda gelecekleri ile ilgili çalışmaları yürütecekler” dedi.

BÜYÜKLERİMİZLE İKİNCİ BAHAR EVİ’NDE, BİRLİKTE YAŞAYACAĞIZ
Yaşlılarla ilgili projeleri sorulması üzerine Açıkgöz gazetecilere; İkinci Bahar Evi projesinin müjdesini verdi. İkinci Bahar Evinde yaşlılarımızın evlerinden alınması, burada günübirlik misafir edilmesi, gezi alanları, spor/egzersiz salonu, kuaför hizmeti, psikolojik danışmanlık ve sağlık hizmetlerine erişmesinin önünü açacaklarını ifade etti. İkinci Bahar evinde yine anne babalarına bakan gençlere de kolaylık sağlayacaklarını ve gençlerin ailelerini emanet edecekleri bir yapı oluşturacaklarını müjdeledi. 

ÇALIŞAN-İŞVEREN BULUŞMASINA KATKI: BAHÇELİEVLER İSTİHDAM MERKEZİ
Basın toplantısının ilerleyen saatlerinde gençlerle ilgili olarak işsizlik meselesine değinen Açıkgöz, Bahçelievler'de bir İstihdam Merkezi kuracaklarını müjdeledi. Açıkgöz: “Bahçelievler İstihdam Merkezi, çalışan ve işverenin buluşturulması noktasında önemli bir hizmete ev sahipliği yapacak. Bu projemiz İş arayanlar ve işyeri sahipleri noktasında önemli bir hizmeti ifa edecektir” dedi.

OKULLARIMIZDAN SORUMLUYUZ
Bahçelievler'de her eğitim döneminde ciddi bir mesele haline gelen okulların bakım ve onarımları meselesi ile ilgili olarak okul destek ekipleri kuracaklarının altını çizen Açıkgöz, okulların boya badanaları ve tamiratlarının yapılması noktasında velileri rahat ettireceklerini müjdeledi.

AİLE SAĞLIĞI MERKEZLERİNİN SAYISINI ARTIRACAĞIZ
Sağlık konusundaki projesine de değinen Açıkgöz; “Özellikle aile sağlığı merkezlerimiz şu anda 10 tane. Her mahalle başına bir tane bile düşmeyen aile sağlığı merkezlerimiz var. Biz bir baştan bir başa mesafesi uzun mahallelerimize ikişer tane Aile Sağlığı Merkezi kurmayı hedefliyoruz. Böylelikle yürüme mesafesindeki aile sağlığı merkezlerinden komşularımız çok rahatlıkla hizmet alacaklar. Görev süremiz içinde Bahçelievler’imizde ortalama 15-20 civarında Ailesi Sağlığı Merkezini ilçemize kazandıracağız” ifadelerini kullandı. 

Yine ailelerle ilgili olarak Kadın Aile Merkezi’nin müjdesini de veren Açıkgöz: “Kadın Aile Merkezi’nde hanım kardeşlerimizin eğitimlerine katkı sunma noktasında kurslarımız olacak. Psikolog desteği ve sağlık personeli desteği ile de hanım kardeşlerimizi bu proje çatısı altında buluşturacağız. Hanım kardeşlerimiz burada ürettikleri ürünlerle ilgili sergilerini yapacaklar ve sağlık hizmetinin yanında da kafeterya hizmetini de almış olacaklar” diye konuştu.

Sosyal faaliyetler bağlamında soruların gelmesi AK Parti Bahçelievler Belediye Başkan Aday Adayı Av. Ramazan Açıkgöz, sosyal faaliyetlerden olmak üzere yakın illerimize geziler düzenleyeceklerini anlattı. Açıkgöz: “Özellikle Bursa ve Edirne gibi ecdadın derin izler bıraktığı kentlerimize günübirlik geziler düzenleyerek vatandaşlarımızı ecdat ile buluşturmaya özen göstereceğiz. Bunların yanında Boğaz Gezileri ile de vatandaşlarımız yaşadığı kentin güzelliklerine şahit olacaklar ve beraber eğlenecekler” ifadelerine yer verdi. 

Hoş bir havada geçen toplantı basın mensuplarının kendisini tebrik etmesi ile son buldu.

 
 
 
 
 
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum