AK Parti Bahçelievler Belediye Başkan A. Adayı Yusuf Yıldırım iddialı konuştu

Gazete 365'e konuşan AK Parti Bahçelievler Belediye Başkan Aday Adayı Yusuf Yıldırım, Belediye Başkanı olması halinde neler yapacağını anlattı, “Kendi başkanlığımdan çok kuracağım ekibime güveniyorum. Biz Bahçelievler için hazırız, Bahçelievler de bizim için hazır” dedi.

AK Parti Bahçelievler Belediye Başkan A. Adayı Yusuf Yıldırım iddialı konuştu

Gazete 365'e konuşan AK Parti Bahçelievler Belediye Başkan Aday Adayı Yusuf Yıldırım, Belediye Başkanı olması halinde neler yapacağını anlattı, “Kendi başkanlığımdan çok kuracağım ekibime güveniyorum. Biz Bahçelievler için hazırız, Bahçelievler de bizim için hazır” dedi.

AK Parti Bahçelievler Belediye Başkan A. Adayı Yusuf Yıldırım iddialı konuştu
22 Kasım 2018 - 19:39 - Güncelleme: 22 Kasım 2018 - 19:47
Reklam

AK Parti'den Bahçelievler Belediye Başkan Aday Adaylığı müracaatını yapan Yusuf Yıldırım, Gazete 365'e önemli açıklamalarda bulundu. Bahçelievler'in yakından tanıdığı bir isim olan AK Parti Bahçelievler Belediye Başkan Aday Adayı Yusuf Yıldırım, aday adaylığına karar sürecinden başlayarak, ilçedeki ve siyasetteki yerinden belediye başkanı olması halinde yapacağı çalışmalara kadar birçok konuda bilgi paylaştı.

2010 yılında kurulan ve kısa zamanda sporun birçok branşında faaliyet gösteren, ülke genelinde ve uluslararası müsabakalarda aldığı başarılı sonuçlarla adından söz ettiren Bahçelievler Belediye Spor Kulübü (BBSK)'nın eski başkanı olan Yusuf Yıldırım, oldukça iddialı konuştu. 

Ada bazlı kentsel dönüşüm, Bahçelievler Kent Meydanı, Bahçelievler Üniversitesi, Bahçelievler radyo ve televizyonu, Bahçelievler futbol takımı ve ORAK gibi projelerinden bazılarını da açıklayan Yusuf Yıldırım, “Şu bilinmeli ki, Bahçelievler'in ne kadar sorunları varsa var, hiç önemli değil. Bizim o sorunların tamamının üstesinden gelecek bilgi, birikim, inanç, inat, irade, iman ve heyecanımız var. Ben ve ekibime bakıyorum, neredeyse analarımız bizi bugünler için doğurmuş. Gerçekten muazzam ve muhteşem bir ekiple bu göreve talibiz. İddia ediyorum; her biri tek başına belediye başkanlığı yapabilecek en az 20 isim var ekibimde. Kendi başkanlığımdan çok, kuracağım ekibime güveniyorum. Adaylığım hususunda aylarca düşündüm, taşındım. Bir de baktım ki; biz Bahçelievler için hazırız, Bahçelievler'de bizim için hazır. Biz gönül belediyeciliği için yola çıktık” diye konuştu.

NEDEN Mİ ADAY ADAYI OLDUM?
İlk olarak aday adayı olma sürecini anlatan ve 3 dönem kuralı sebebine vurgu yapan Yusuf Yıldırım, “Partimizde beklenen bir karar vardı. 3 dönem kuralı diye bilinen bir kural. Mevcut Belediye Başkanımız Osman Develioğlu Bey'in de bir daha aday gösterilmeme durumu söz konusu idi. Bu sebeple Osman başkanımızdan sonraki kimin başkan olacağı konusunda ön almış oldum, insiyatif aldım. 2014 seçimlerinde böyle bir ihtiyaç doğmamıştı, ama bugün doğdu. Temel amacım şu idi: AK Parti sayesinde bu milletin 2004 yılında tanışmış olduğu AK belediyeciliğin halkımızla olan muhteşem birlikteliğini devam ettirmek” şeklinde konuştu.

2018/11/2018-11-22-19-41-25_1.jpg

41 YIL İKAMET, 35 YIL SİYASET, 26 YIL HİZMET 
Siyasi ve sosyal hayatı hakkında da kısaca bilgi veren, aslen Sivaslı olan Yıldırım, “1992 yılında Bahçelievler'in kurucu belediyesinin genel koordinatörüyüm. Hiçbir şey yok iken, imkanlar kısıtlıyken çok şükür ki, büyük hizmetler verdik. Öncesinde Bahçelievler'in ilçe olması için de çok çaba gösterdik. 35 yıldır siyasetteyim. 1983 yılında Refah Partisi'nin il yönetim kurulu üyesi ve Bakırköy ilçe sorumlusuydum. O günkü Bakırköy şu an 8 ilçe. O 8 ilçeden birisi de; Bahçelievler. Dolayısıyla bu ilçede evvelinden beri çok önemli işlere imza attığımı düşünüyorum. Ben 41 yıldır Bahçelievler'de yaşıyorum. Her sokağını, her mahallesini, deresini tepesini, inişini çıkışını biliyorum. 26 yıldan beri de Bahçelievler Belediyesi ile sürekli iç içeyim. Gençliğimden beri bu ilçe için hizmet ediyorum” açıklamasını yaptı.

BÜTÜN ÇABAM BAHÇELİEVLER'DEKİ 700 BİN KARDEŞİM İÇİN
“Allah kimseyi gördüğünden geri koymasın” sözünü hatırlatan Yıldırım, “Böyle bir sözümüz var bizim. Bu millet 15 yıldan beri AK belediyeciliğin nimetlerinden ve imkânlarından faydalanıyor. Ve bu ilçe halkının yıllardır gördüğü AK belediyeciliğe hep ihtiyacı var. Hayat devam ediyor ve belediyecilik yapılıp, bitirilen bir iş değil. Belediyeler canlı organizmalardır. Yemek, içmek gibi sürekliliği olan bir konudur. Dünkü tokluğunuzun bugünkü açlığınıza faydası yoktur. Bir başka örnek ise; Atatürk Barajı'nı bir kere yaparsınız, Selimiye Camii'ni bir kere yaparsınız asırlar boyu devam eder. Ama belediyecilik her gün devam eden bir faaliyet. Belediye ekibinizin uyuma şansı yok. 24 saatlik bir hizmet esas olmalı. Nöbetçi koyacaksınız belediyeye böyle olmalı. Gece 3'te bir kardeşimiz rahmetli olduğu diyelim ne yapacağız? Her dakika her saat vatandaşın yanında olmalıyız. Benim bütün çabam Bahçelievler'deki 700 bin kardeşim için” ifadelerini kullandı.

EN BÜYÜK GÜCÜM, GÜVENCEM; MİLLETİN KENDİSİ
Bahçelievler'in emanetçisi olmaya talip olduğunu söyleyen ve millete güvendiğinin altını çizen Yıldırım, “Eskiden belediye başkanlığının adı neydi; “şehremini”. Yani; şehrin emanetçisi. Kedisi köpeği, kurdu kuşu, her şeyiyle şehrin emanetçisi demekti. İşte bu bakışla 700 Bin kardeşimiz için yola çıktım. Bahçelievler halkı, Cumhurbaşkanımızın tarif ettiği şekliyle gönül belediyeciliğiyle karşı karşıya gelecek. Bugüne kadar halkımızdan takdir ve teveccüh gören hizmetler, devam edecek. 3 dönemden beri AK Parti üst üste belediyeyi kazandı. Bu büyük bir teveccüh, büyük bir takdir. Milletimiz kendisi için çalışanı sever. 'Bana gücünü nereden alıyorsun, en büyük güvencen ne?' diyorlar. Ben de diyorum ki; milletin kendisi. Milletin hizmetine talip olurken, milletten başka bir yerden güç ve güvence almaya gerek var mı? Milletin kendisi, kendi derdini zaten çözer. Bunun en büyük ispatı; 15 Temmuz gecesidir. O gece bu millet kendi işini, kendi görmüştür. Kendi göbek bağını, kendi kesmiştir. Bu millet, topyekûn bir milleti bir gecede toprağa gömmeye kararlı insanları, 4 saatte toprağa gömmüştür. Bu millet 15 Temmuz'un üstesinden geldikten sonra, o Harran Ovası gibi yüreğiyle her şeyin üstesinden gelir” dedi.

2018/11/2018-11-22-19-41-25.jpg

BİZ BELEDİYECİLİĞİ CUMHURBAŞKANIMIZDAN ÖĞRENDİK
Konuşmasında sık sık 'Gönül belediyeciliği' vurgusu yapan Yıldırım, “Biz belediyeciliği Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'dan öğrendik. Gençliğimiz onun yanında, tabiri caiz ise dizinin dibinde geçti. 1980’li yıllarda Cumhurbaşkanımız ile yol yürüdük. Cumhurbaşkanımızın altını çizdiği gönül belediyeciliğini bizzat kendisinden öğrendik. Vatandaşı dinleyen bir anlayışımız var bizim... Ona göre hizmet götüren, ona göre hizmet geliştiren, vatandaşın taleplerine göre usül belirleyen bir gidişatımız var. Biz adımızı soyadımızı unutarak işimizi yapıyoruz. Kafamızın estiğini, aklımıza geleni değil, vatandaş neyi talep ediyorsa, nasıl mutlu ve huzurlu olacaksa bunu yapıyoruz. Kibirli olmadık hiçbir zaman, daima tevazu sahibi olduk, hizmet aşkıyla çalıştık. Halka hizmeti Hakk'a hizmet olarak gördük. Bundan ötürü vatandaş belediyeye geldiği zaman rahatça işini görsün gayesindeyiz. Bunu zaten yapıyoruz, daha iyisini de yapacağız. Vatandaş o belediye binasının önüne geldiğinde kendini o yapının sahibi bilmeli. Kendisini evinde hissetmeli. Aksi hali, bizim için başarısızlıktır. Vatandaş bin bir korku ve endişeyle, çekinerek geliyorsa o biz ayıbımız olur” ifadelerini kullandı.

BAHÇELİEVLER SADECE MORGU İLE ANILMAMALI
Projelerinin bazılarını da açıklayan ve Adli Tıp Kurumu'ndan dem vuran Yıldırım, “İnşallah göreve gelirsek, ilk önceliklerimiz; derhal vatandaşla aynı şeyleri düşünür hale gelmek. İlk 6 ayda derhal Acil Eylem Planı'nı devreye sokmak. Geniş bir katılımla oluşturacağımız Ortak Akıl Konseyi (ORAK) ile Bahçelievler'in ihtiyaçlarını, sıkıntılarını, potansiyellerini ve yol haritasını belirlemek. STK'lar benim gözümün nuru. Yerinden yönetim anlayışıyla STK'ları sistemin içine dahil edeceğiz. ORAK'ın konsey üyesi olacaklar. Çiftçimizin geçim kaynağı olan oraktan yararlanarak bu kısaltmayı düşündük. Adını koymak gerekirse Bahçelievler'i en az 3-4 konuda Türkiye'de öne çıkarmak ve Bahçelievler'i, adının kendisiyle anıldığı muhteşem hizmetlere kavuşturmak. Örneğin; Bahçelievler'e üniversite kurulmalı. Bahçelievler'de futbol kulübü kurulmalı. En az 3 amatör spor dalında sporcularımız olmalı. İlçemiz en az 3 spor branşının lokomotifi haline gelmeli. Bugün BBSK, Türkiye'nin en büyük kulübü. Biz inşallah göreve gelir isek, iddia ediyorum dünyanın en büyüğü olacak. Bahçelievler'in bir radyosu ve televizyonu olmalı. Geleneksel yaşam ve kültür müzelerimiz olmalı. Bahçelievler ne ile anılıyor? Morgu ile. Evet, ilçemizde bilinen en önemli şey sadece Adli Tıp Kurumu. Biz istiyoruz ki 'Bahçelievler' kelimesi, eskiden olduğu gibi 'bahçeli evler' olarak anılsın. Önüne, arkasına çok güzel cümleler, projeler gelsin. Adı başka başka konularda anılsın, öne çıksın” dedi.

KENTSEL DÖNÜŞÜMLE SOKAĞIN YÜKÜ AZALACAK
Ada bazlı kentsel dönüşüm projelerinin hazır olduğunu belirten Yıldırım, “Bizim sloganlarımızdan biri de şu; 'Sokağı rahatlatacağız.' Bahçelievler'de sokağın yükü ağır. Bahçelievler'de sokak perişan, beli bükülmüş durumda. Benim misafirim geldiği zaman arabası için 3 tur atıyor, yer bulamıyor. Bunu çözeceğiz. Nasıl yapacağız? Çözüm basit; ada bazlı kentsel dönüşüm ve devasa yer altı otoparkları. Biz Bahçelievler'de hem yerin altından hem de üstünden faydalanacağız. Bahçelievler'de biz sokağın yükünü yerin altına taşıyacağız” diyerek de vatandaşlara müjde verdi.

2018/11/2018-11-22-19-41-26.jpg

OKULLAR VE CAMİLER HAYATIN İÇİNE DAHİL OLACAK
Bahçelievler'de her konuyu yeniden gözden geçireceklerini, yeniden değerlendirmeye alacaklarını, ilçeyi ve sistemi gözden geçireceklerini, yapılmayanları yapacaklarını kaydeden Yıldırım, “Okullarımızı, spor salonlarımızı, camilerimizi hayatın içine dahil edeceğiz. Bunun için ilgili bakanlıklarla, müdürlüklerle ve müftülüklerle sıkı ilişki içinde olacağız. Örneğin; okullarımızda öğrenciler çıkıyor, sonra o binadan yararlanmıyoruz. Bu yanlış. Londra'da bu böyle değil. Bir okul öğrenciler çıktıktan sonra kiraya veriliyor. Şirketler buralarda program yapabiliyor, etkinlik, toplantı yapabiliyorlar. Kurumlar eğitimler düzenleyebiliyor. Bu kapsamda okullarımız, spor salonlarımız, camilerimiz hayatın içine girecek” vaadinde bulundu.

BAHÇELİEVLER MODEL BELEDİYE VE TEZ KONUSU OLACAK
“Bir hülyam daha var” diye coşkuyla sözlerine devam eden Yıldırım, “Bunu da başaracak güçteyiz biz ve arkadaşlarım bunun için çalışıyoruz. Bahçelievler Belediyesi'ni ilk 6 ay, bilemedin 1 yıl içerisinde üniversitelerde tez konusu ve diğer belediyelere de model haline getireceğiz. İşleyişiyle, kurumsallığıyla, halkla bütünleşmesiyle, karar alma süreci ve genel olarak yönetim anlayışıyla Bahçelievler'i örnek bir hale getireceğiz. Bu haliyle istiyorum ki, Bahçelievler Belediyesi bir okul olsun. BBSK'da biz bunu başardık. BBSK'da yönetimde olan birçok isim şu an birçok federasyonda yönetim kurulu üyesidir. BBSK'da yetiştiler ve şu an Türk sporunu yönetiyorlar. İddia ediyorum; Bahçelievler Belediyesi'nde şeflik, müdürlük, danışmanlık, başkan yardımcılığı gibi görevleri yapan arkadaşlar, tabiri caiz ise; bulunmaz Hint kumaşı olacaklar. Çünkü biz beraber olduğumuz arkadaşlarımıza yetki veririz. Arkalarında durur, sağlam bir irade kurarız. Çünkü vatandaş güçlü adımlar ister, kararsız bir belediye başkanı istemez. Vatandaş geç kalınmış hizmet istemez. Vatandaş hizmeti misal; Perşembe günü 5'te istiyorsa, sen onu 8'de yaparsan geçmiş olsun. Dolayısıyla biz insanlara gerçek hizmet için, doğru yönetmek için geliyoruz. Bu nedenle kararlarımız insan eksenli olması gerekir. İnsanı ve insana ait her şeyi merkeze koymamız gerekiyor. Hayvanları, tarihi değerlerimizi, insanların hatıraları, mezarlıkları, sokaktaki tüm sorunları bizim derdimiz olmalı ve olacak da” diye konuştu.

2018/11/2018-11-22-19-41-24.jpg

BİLGİ, BİRİKİM, İNANÇ, İNAT, İRADE, İMAN VE HEYECANIMIZ VAR
“Şu bilinmeli ki, Bahçelievler'in ne kadar sorunları varsa var, hiç önemli değil. Bizim o sorunların tamamının üstesinden gelecek bilgi, birikim, inanç, inat, irade, iman ve heyecanımız var” şeklinde ekibine bir kez daha vurgu yapan Yıldırım, “Ben ve ekibime bakıyorum, neredeyse analarımız bizi bugünler için doğurmuş. Gerçekten muazzam ve muhteşem bir ekiple bu işe talibiz. İddia ediyorum; her biri tek başına belediye başkanlığı yapabilecek en az 20 isim var ekibimde. İddialı yöneticilik anlayışımda en büyük güvencem; bizim partimizin teşkilat yapısı. Diğer partilerde şunu gördüm: Esasında belediye başkanı iyi adam ama etrafındakiler iyi bir iş yapmasına fırsat vermedi. İşte biz bu noktada şanslıyız. Bizi rahat çalıştıracak, hayırlı işlerde bize motor etkisi yapacak, şer işlerde fren etkisi yapacak muhteşem bir teşkilatımız var. Refah Partisi ve AK Parti'den gelen bu gelenek bizim için en büyük şanstır. Biz yanlış yaparsak teşkilatta bizi durduracaklar vardır. İşte biz bugüne kadar teşkilatın o tarafında yani behlül-i dânâ tarafında olduk. Bundan sonra da inşallah behlül-i dânâ’ları eksik etmeden çalışacağız” şeklinde iddialı açıklamalarda bulundu.

KİM ADAY GÖSTERİLİRSE BİZ ONUN YANINDA OLURUZ
Son olarak AK Partili diğer aday adayları hakkında değerlendirmelerde bulunan Yıldırım, şunları söyledi: “Mevcut aday adayları içerisinde de Allah'a şükür Bahçelievler'e hizmet edecek arkadaşlarımız var. Bu da bizim gönül rahatlığımız. Kim partimiz tarafından aday gösterilirse gösterilsin, biz elimizden geleni yaparız, onun yanında oluruz. Nihai olarak bizim anlayışımız; ‘ben’likten ‘biz’liğe varan bir anlayıştır. Göreve gelirsek de, gelmezsek de 'biz, biz' diyerek hizmet etmeyi sürdüreceğiz. Çünkü, 'ben' yerine 'biz', 'birimiz' yerine 'hepimiz' demek bizim geleneksel kültürümüzün, ahlak ve adabımızın da bir gereğidir.”  >365/Haber Merkezi

2018/11/2018-11-22-19-41-23.jpg


YORUMLAR

  • 0 Yorum