AK Parti Bahçelievler Belediye Başkan A. Adayı İsmail Karabiber Gazete 365’i ziyaret etti

AK Parti Bahçelievler Belediye Başkan Aday Adayı İsmail Karabiber, Gazete 365’i ziyaret etti, aday adaylığına ve projelerine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Gönül belediyeciliği vurgusu yapan Karababiber, "Seçildiğimiz takdirde AK Parti rozetini çekmecemize koyacak, başkanlık rozetini takacağız ve dil, din, ırk, renk ayrımı gözetmeden herkesin başkanı olacağız" dedi.

AK Parti Bahçelievler Belediye Başkan A. Adayı İsmail Karabiber Gazete 365’i ziyaret etti

AK Parti Bahçelievler Belediye Başkan Aday Adayı İsmail Karabiber, Gazete 365’i ziyaret etti, aday adaylığına ve projelerine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Gönül belediyeciliği vurgusu yapan Karababiber, "Seçildiğimiz takdirde AK Parti rozetini çekmecemize koyacak, başkanlık rozetini takacağız ve dil, din, ırk, renk ayrımı gözetmeden herkesin başkanı olacağız" dedi.

AK Parti Bahçelievler Belediye Başkan A. Adayı İsmail Karabiber Gazete 365’i ziyaret etti
21 Kasım 2018 - 21:44
Reklam

AK Parti Bahçelievler Belediye Başkan Aday Adayı İsmail Karabiber, Gazete 365’e bir ziyaret gerçekleştirdi. Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Aykut Kaya ile görüşen AK Parti Bahçelievler Belediye Başkan Aday Adayı İsmail Karabiber, aday adayı olarak yola çıkış sürecinden, siyasi ve sosyal hayatına, belediye başkanı olması halinde nasıl bir davranış sergileyeceğinden, hayata geçireceği projelere kadar birçok açıklamada bulundu.

AK Parti İstanbul Büyükşehir ve Bahçelievler Belediye Meclis Üyeliği görevlerini de yürüten, aslen Sivaslı olan İsmail Karabiber, yılların birikimiyle belediyeyi en iyi şekilde yürütebileceğini söyledi. Ada bazlı kentsel dönüşüm vurgusu yaparak, meydanlar ve otoparklarla ilçenin çehresini değiştireceğini savunan İsmail Karabiber, “40 yıllık 35 yıllık siyaset ve 20 yıl da belediye ve il genel meclis üyeliği gibi seçilmiş olarak resmi görevlerde bulunduk. Yani 20 yıldır bir belediye ve valilik, merkezi idare tecrübemiz var. Bu tecrübemiz ve siyasi tecrübemizle göreve talibiz. Siyasette il yönetim kurulu üyeliği yaptım. 1991’deki seçimlerde burada milletvekili adayıydım. Bizim daima insanı öne çıkaran bir hizmet anlayışımız olmuştur. Benim anlayışım şudur: Siyaset; halk ve Hakk için yapılır. Cumhurbaşkanımızın sürekli vurguladığı ‘Gönül belediyeciliği’ benim siyasi hayatım boyunca hep özümde olan bir anlayıştır” diye konuştu.

MAKAMI SALTANAT DEĞİL, HİZMET MAKAMI OLARAK KULLANACAĞIZ
“Biz belediyeciliği katılımcılı anlayışla yürüteceğiz” diyen Karabiber, “Diyelim ki Bahçelievler’de bir sokağa hizmet götüreceğiz. Aynı İsviçre gibi ülkelerde olduğu gibi o sokaktaki, o bölgedeki sivil toplum kuruluşları ve yaşayanların fikrini alacağız önce. Daha fikir aşamasındayken halka gideceğiz. O hizmetin yapılıp yapılmayacağına halk karar verecek. O hizmeti eğer masa başında planlayıp yaparsak, kimseye sormadan yaparsak. Buraya harcanan para belki de havada kalacak, o bölgenin insanını mutuz edecek. Bahçelievler’de İstanbul’un, Türkiye’nin bir özeti yaşıyor. Biz burada seçildikten sonra onurla gururla taşıdığımız AK Parti rozetini çekmecemize koyacak, başkanlık rozetini takacağız ve dil, din, ırk, renk ayrımı gözetmeden herkesin başkanı olacağız. Belediye başkanlığını saltanat makamı olarak kullanmayacağız” şeklinde konuştu.

SOKAKLARIMIZA İTFAİYE BİLE GİREMİYOR
Bahçelievler’i aynı evi ve avucumuz içi gibi bildiğini belirten ve çok eksiğin olduğunu kaydeden Karabiber, projelerinden bazılarını paylaşarak; “Bahçelievler tarihi bir ilçe. İlk olarak Bahçelievler’i eski tarihi ve kültürel dokusuna kavuşturacağız. Buralar çeşmeleriyle, meydanlarıyla ünlüydü. Bu görünüme, kültürümüzü koruyarak ilçemizi tam bir kent havasına taşıyacağız. Bahçelievler’in en önemli sorunlarından biri de otopark sorunu ve onunda öncesinde Kentsel Dönüşüm sorunu. Bunlar bizim önceliğimiz. İlk etapta parkların ve meydanların altlarını otoparklara çevirerek, bu yaraya bir pansuman yapacağız. Sokakların yükünü hafifleteceğiz. Sokaklarımıza itfaiye bile giremiyor. Her mahallemizde asansör otoparklar yapacağız. Yenibosna’nın girişinde vatandaşlarımızı mağdur etmeden yapacağımız yıkım ve düzenlemelerle prestij haline getireceğiz. Orada ruhsatsız yapılmış küçük çok binalar var. Öte yandan Adnan Kahveci Bulvarı’nda ucube bir üstgeçit var. Bu çirkin görüntüden kurtaracağız ilçemizi. Haznedar Meydanı’nın gerisinden Yayla’nın aşağısındaki UEFA anıtına kadar yapacağımız bir dalçık geçit ile o bölgenin trafiğini ciddi anlamda rahatlatacağız. Haznedar Meydanı da eskisi gibi miting yapılacak hale getireceğiz. Sosyal donatı alanları yapacağız. Bahçelievler’de böyle birçok meydan oluşturacak, trafiği rahatlatacak ve yayalaştıracağız. Aynı şekilde Tavukçu Deresi’nde, 2003 planlarında düşünülen ancak uygulanmayan prestij projeleri hayata geçireceğiz” ifadelerini kullandı.

ADA BAZLI KENTSEL DÖNÜŞÜMLE İLÇEMİZİN ÇEHRESİ DEĞİŞECEK
Ada bazlı kentsel dönüşüme özel bir parantez açan Karabiber, “Bahçelievler’de ada bazlı kentsel dönüşümü başlatacağız. Halkın can ve mal güvenliğini garanti altına alacağız. Gerekirse belediye olarak şirket kuracağız ve halk bize güvenecek, katılımcı anlayışla ilçemizin kısa sürede dönüşümünü sağlayacağız. Herkes proje bittiğinde yine kendi mahallesinde olacak. Böyle öncelikli projelerimizin yanı sıra her mahalleye kreş ve anaokulu açacağız. Kadınların iş hayatını katılmasını sağlamak ve geleceğimiz olan çocuklara iyi bir eğitim vermek için bu adımı atacağız. Bilgi evlerini sadece bilgisayar ve internetin kullanıldığı bir yer olmaktan çıkartacağız. Kültüre ve sanata, spora ayrı bir önem vereceğiz. İlçemize sosyal tesisler kazandıracağız. Park ve bahçelerdeki kafeteryaları donanımlı ve halka hizmet edecek hale getireceğiz” açıklamalarında bulundu. >365/Haber Merkezi  

İSMAİL KARABİBER KİMDİR?
1953 yılında Sivas / Suşehri’nde doğdu. İlk ve orta tahsilini Sivas’ta, Lise ve Üniversiteyi İstanbul’da tamamladı. 1978 den bugüne kadar ise Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik yapan Karabiber, aynı zamanda Bağımsız Denetçidir. Mesleki faaliyetinin yanında ticaretle meşgul olarak; Sigortacılık, İnşaat Müteahhitliği, Turizm Otelcilik ve Tarım İşletmeciliği yapmaktadır. Üniversite yıllarından bugüne hep sivil toplum ve siyasi faaliyetlerin içinde yer almıştır.

STK FAALİYETLERİ
ESKİ :

- 1977-1989 yıllarında Türkiye Mali Müşavirler ve Muhasebeciler Derneği Yönetim Kurulu Üyeliği ve
Başkan Yardımcılığı
- 1990-1994 yıllarında Suşehri Kültür ve Dayanışma Derneği Kurucu Başkanlığı
- 2012-2014 yıllarında Sivas Vadi Federasyonu Başkanlığı

DEVAM EDENLER:
- Bakırköy İş Adamları Derneği Denetim Kurulu Başkanlığı (1996 - ..... )
- Sivas Platformu Kurucu ve Başkan Yardımcılığı (2004 - ..... )
- İstanbul Sivas Konfederasyonu Kurucu ve Başkan Yardımcılığı (2015 - .... )
- Türk Kızılay’ı Bahçelievler Şubesi Yönetim Kurulu Üyeliği (2008 - ..... )

SİYASİ HAYAT
- Siyasete 1983 yılında Anavatan Partisi Bakırköy İlçe Teşkilatında başladım.
- 1991- 20 Ekim Milletvekili Genel Seçimleri İstanbul 9.cu Bölge Milletvekili Adaylığı
- 1996 - 1999 ANAP İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyeliği
- 1999 - 2004 ANAP Bahçelievler Belediye Meclis Üyeliği ve Grup Başkan Vekilliği
- 2003’te AK PARTİ’ye Bahçelievler Belediye Başkanı ve birçok Arkadaşımızla TOPLU GEÇİŞ
- 2004 - 2009 AK PARTİ İstanbul İl Genel Meclisi Üyeliği
- 2009 - 2014 AK PARTİ Sancaktepe Belediye Meclis Üyeliği, Meclis Başkan Vekilliği ve

Kent Konseyi Başkanlığı
- 2014 - .... AK PARTİ Bahçelievler Belediye Meclis Üyeliği Meclis Başkan Vekilliği ve İBB Meclis Üyesi oldu. Bu görevi halen devam etmektedir.


 


YORUMLAR

  • 0 Yorum