Gençlik Spor İlçe Müdürlüğü’nden önemli bir adım…

Bahçelievler Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü, ilçedeki sporcular için İŞKUR ile masaya oturdu, sporculara ikinci bir meslek yolu açıldı.

Gençlik Spor İlçe Müdürlüğü’nden önemli bir adım…

Bahçelievler Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü, ilçedeki sporcular için İŞKUR ile masaya oturdu, sporculara ikinci bir meslek yolu açıldı.

Gençlik Spor İlçe Müdürlüğü’nden önemli bir adım…
13 Ocak 2016 - 17:23
Reklam

Bahçelievler Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Mudurluğu, bir yandan spora devam ederken bir yandan da çalışmak, meslek edinmek isteyen sporcular ve spor hayatına ağırlık verirken vasıfsız kalan, sporda da umduğunu bulamayan sporcular için harekete geçti. İŞKUR’un İşbaşı Meslek Edindirme Programı kapsamında; sporcular bir işe yerleştirilecek, en fazla 6 aya kadar da maaşları ve sigortaları devlet tarafından karşılanacak.

Bahçelievler Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Mudurluğu ve İŞKUR Bahçelievler ortaklığı ile “Aktif İş Gucu Hizmetleri, İşveren Teşvikleri Eğitim Programları ve İşbaşı Meslek Edindirme Programları Bilgilendirme Toplantısı" gerçekleştirildi. Şirinevler Spor Kulubu Sosyal Tesisleri’nde gerçekleştirilen toplantıya; ilçe spor kulubu yöneticileri, özel spor salonu temsilcileri, antrenörler ve muhtarlar katıldı.

Sporcu gençlerin de katıldığı toplantıda; İŞKUR Bahçelievler Muduru Semiha Yılmaz, konuyla ilgili detayları anlattı. Slayt eşliğinde bilgi veren Mudur Yılmaz programın, 15 yaş ve uzeri kişileri kapsadığını, edinilecek mesleğe göre de devlet tarafından en fazla 6 aya kadar kişilere gunluk 50 liralık ödeme yapılacağı ve sigortalarının da karşılanacağını söyledi. İşverenlerle yapılacak sözleşmenin işverene maddi hiçbir yuk getirmeyeceğini vurgulayan Yılmaz, işçisine ekstra para vermek isteyen işverenlerin de vereceği ucreti eğitim gideri olarak gösterebileceğini belirtti.

GİTTİKLERİ YERLERİ HAREKETLENDİRECEKLER
Programda kısa bir açılış konuşması yapan Bahçelievler Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Muduru Numan Nafiz Şahin de, “Sporcuların gun gelip de, 'Ben şimdi ne yapacağım?’ sorusuyla yuzleşmelerinin önune geçmek için İŞKUR ile böyle bir adım attık. Kaç gence ulaşabiliriz bilmiyorum ama bir gencin bile hayatına yön verirsek, ona ışık olursak, bu bizi mutlu eder. Gençlerimiz özellikle kendi alanları olan spor ile ilgili yerlerde istihdam edilirse, daha iyi sonuçlar doğacaktır. Burada özellikle aramızda özel spor salonu yöneticileri var. Bu noktada elini taşın altına koyması gerektiğini belirtmek istiyorum ve herkese teşekkur ediyorum. İnanıyorum ki bu gençlerimiz, sporcu kişilikleriyle gittikleri her yere hareket getireceklerdir " dedi. 365/Aykut Kaya