Başbakan Ahmet Davutoğlu: Eş-iş-ev değiştirenden şüphe ederim...

Başbakan Ahmet Davutoğlu belediye başkanlarını bir kez daha uyardı, “Eşini, işini ve evini değiştirenden şüphe ederim” diye uyardığı öğrenildi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu: Eş-iş-ev değiştirenden şüphe ederim...

Başbakan Ahmet Davutoğlu belediye başkanlarını bir kez daha uyardı, “Eşini, işini ve evini değiştirenden şüphe ederim” diye uyardığı öğrenildi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu: Eş-iş-ev değiştirenden şüphe ederim...
26 Ocak 2016 - 10:29
Reklam

AK Parti yönetimi, hakkında yolsuzluk iddiaları olan belediye başkanlarının dosyalarını parti mufettişleri aracılığıyla incelemeye aldı. Önceliklerinin durustluk ve hakkaniyet olduğunu söyleyen Başbakan Davutoğlu’nun, belediye başkanlarını, “Eşini, işini ve evini değiştirenden şuphe ederim" diye uyardığı öğrenildi.

Hakkında yolsuzluk iddiaları olan bazı AK Parti’li belediye başkanları ve il yönetimleri, genel merkez tarafından inceleniyor. Bir eski milletvekili ve uç belediye başkanının partiden kesin ihracı istenen surecin ardından,15 belediye başkanı daha incelemede. Hakkında ihbar ve belge olan başkanlarla ilgili incelemelerde; “iddiaların doğruluğu", “yerel çekişmelerden kaynaklanan iftira olma olasılığı" gibi kriterlere bakılıyor.

RAPOR HAZIRLIYORLAR
Hem iddiayı ortaya atanlar hem kentin ileri gelenleri hem de belediye başkanlarıyla yapılan göruşmelerden sonra hazırlanan raporların, genel merkeze sunulduğu ve gerekli görulenlerin MKYK kararıyla disipline sevkinin gundeme gelebileceği ifade edildi. Başkanlarla ilgili şikâyetler incelenirken, ilin milletvekilleri de genel merkeze çağrılarak, iddialarla ilgili bilgi ve gözlemleri soruluyor.

ÖZEL HAYAT VE PARA
Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun bu konuda kesin talimatı olduğu, özel hayatı ve parasal ilişkileri konusunda belediye başkanlarını kesin bir dille uyardığı belirtildi. Başbakan Davutoğlu’nun son belediye başkanları toplantısının kapalı bölumunde, 'Eşini, işini ve evini değiştirenlerin peşine duşeriz, şupheyle yaklaşırız. Parasal ilişkilerde dikkatli olun" dediği öğrenildi.

ÖRGÜT DE İNCELEMEDE
AK Parti Teşkilat Başkanlığı da il ve ilçe başkanları hakkında etik ve yolsuzluk incelemelerini surduruyor. Seçim dönemlerinde yeterince çalışmadığı saptanan ve ilindeki kampanyalarda başarısız olan il başkanlarının da görevden alınması planlanıyor. Bazı il yöneticilerinin özel hayatları ve parasal ilişkileriyle ilgili iddialar da araştırılıyor. 10 civarında il başkanının incelemede olduğu, iddiaların araştırılması için görevden alınma surecinin başlatılacağı ifade ediliyor.

Davutoğlu’dan 39 ilçeye plaket

Hafta sonu Haliç Kongre Merkezi’nde duzenlenen AK Parti İstanbul İl Danışma Meclisi’ne katılan Başbakan Ahmet Davutoğlu, 1 Kasım seçimlerindeki çalışmalarından dolayı İstanbul’daki 39 ilçe başkanı ve belediye başkanlarına plaket verdi. Danışma Meclisine İl Başkanı Dr. Selim Temurci’nin yanı sıra, Genel Başkan Yardımcıları, bakanlar, milletvekilleri, İBB Başkanı Kadir Topbaş, il yurutme kurulu uyeleri, ilçe belediye başkanları, ilçe başkanları, meclis uyeleri ve çok sayıda partili katıldı.