Bakırköy Belediyesi eski Başkan Yardımcısı Nurhan Çetinkaya’dan Gazete365’e ziyaret…

Bir dönem Bakırköy Belediyesi Başkan Yardımcılığı görevini yürüten Nurhan Çetinkaya, Gazete365’e yaptığı ziyarette, “Vatandaşın en az 8-10 sene daha bankalara borcu var. Başka bir iktidar gelir de, biz bu borcu ödeyemeyiz diye korkuyorlar” dedi.

Bakırköy Belediyesi eski Başkan Yardımcısı Nurhan Çetinkaya’dan Gazete365’e ziyaret…

Bir dönem Bakırköy Belediyesi Başkan Yardımcılığı görevini yürüten Nurhan Çetinkaya, Gazete365’e yaptığı ziyarette, “Vatandaşın en az 8-10 sene daha bankalara borcu var. Başka bir iktidar gelir de, biz bu borcu ödeyemeyiz diye korkuyorlar” dedi.

Bakırköy Belediyesi eski Başkan Yardımcısı Nurhan Çetinkaya’dan Gazete365’e ziyaret…
18 Nisan 2016 - 12:18 - Güncelleme: 18 Nisan 2016 - 12:38
Reklam

Bakırköy Belediyesi CHP Meclis Üyesi Nurhan Çetinkaya, Gazete365’i ziyaret ederek, önemli açıklamalarda bulundu. Bir dönem Bakırköy Belediyesi Başkan Yardımcılığı görevini de yürüten Nurhan Çetinkaya, Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Bayram Kırtaş ile hayata, sanata, siyasete ve medyaya dair sohbet havasında gerçekleşen bir görüşme gerçekleştirdi.

Sıcak ve samimi bir ortamda gerçekleşen ziyarette kendisiyle ilgili bilgiler veren ve siyasete bakış açısını aktaran Nurhan Çetinkaya, AK Parti’nin nasıl iktidar olduğuna dair de açıklamalar yaptı. Bakırköy Leyla Gencer Opera ve Sanat Merkezi sorumlusu olduğunu ve sanata önem verdiği belirten Çetinkaya, siyaseti sanata benzeterek, “Siyaset; aslında boşluğu doldurma sanatıdır. AKP de diğer partilerin göremediği boşlukları görerek iktidar oldu” şeklinde birçok analiz yaptı.

Kızına yazdığı kitapla da son günlerde ulusal ve yerel medyada gündem olan ve dikkatleri üzerine çeken Çetinkaya, bu konuyla ilgili olarak ise, “Bir babanın çocuğuna bırakabileceği çok şey vardır. Mesela bankada yüklü bir para yahut bir arsa tapusu. Ama ben çok sevgili kızıma manevi değerinin yüksek olduğunu düşündüğüm hayatımın kesitlerini miras bırakıyorum. Umarım bu yazdıklarım yarın kızıma ve arkadaşlarına yol gösterecektir” şeklinde konuştu.

Bakırköy Belediyesi eski Başkan Yardımcısı Nurhan Çetinkaya’dan Gazete365’e ziyaret…

KÜLTÜRÜMÜZÜ KORUMAK ADINA SAVAŞIYORUM
Kısaca kendisini anlatan Çetinkaya, “1967 İstanbul doğumluyum. Doğma büyüme Şişli Kurtuluşluyum. Çok kültürlü bir mahallede yaşadığım için, o kültür zenginliğinin tadını almış biriyim. 1999’dan beri de Yeşilyurtluyum. Dolayısıyla İstanbul’un, Bakırköy’ün o kültürü koruması için de elimden gelen savaşı veriyorum. Çevre koruma derneklerinde, iş adamları derneklerinde birçok sivil toplum hareketinde görev aldım, liderlik yaptım ve halen de devam ediyorum.  Sanat adamı değilim belki ama sanatı çok severim. İyi bir resim koleksiyoneriyim. Zaten eşim de ressam. Amatörce yazılar yazıyorum. Ayrıca müziği de severim. Ritim çalgılar çalıyorum. Şimdi de saksafon ve şan dersleri alıyorum” dedi.

İş adamı olmanın yanı sıra siyaset yükünü omuzlamasının başlangıcını da paylaşan Çetinkaya, “Adalar Platformu’nda da kurucu üyeyim ve Adalar’ın benim için ayrı bir yeri var. Oradaki eksikliklerin giderilmesi noktasında çok çabalarım oldu ve o şekilde siyasete atılmam ricasında bulunuldu. Tabi önce eşime ve iş ortaklarıma sormam gerektiğini söyledim. Onların da onayıyla Adalar’da siyasi maceramız başladı. Sonra Bülent Kerimoğlu ile birlikte burada göreve talip olduk ve başkanımızın kontenjanından belediye meclis üyesi olduk” diye konuştu.

Bakırköy Belediyesi eski Başkan Yardımcısı Nurhan Çetinkaya’dan Gazete365’e ziyaret…

SİYASET; BOŞLUĞU DOLDURMA SANATIDIR
Siyasete farklı bir akış açısıyla yaklaşan Çetinkaya, siyaseti sanata benzeterek, “Siyaset; aslında boşluğu doldurma sanatıdır. AKP nasıl iktidar oldu? Diğer partilerin görmediği boşlukları doldurarak iktidar oldu. Bir arka mahalle sorunu var. Orada mağdur olmuş insanlar vardı ve kimse bunların derdine inmedi. Bunlar, onlarla öne çıktılar. Onların derdine derman olmaya çalıştılar ve iktidar oldular. Diğer partiler oyu garibandan alıp, yatırımı zengine yaptılar. Fakat bunlar, o garibanı zengin yaptılar. Bu adamlar sayesinde gecekonduda suyunu tankerle getirilenler şimdi o evden musluğundan sıcak su akan eve geçti. Bir şeyler aldılar, kredi çektiler. Bu adamların daha en az 8 sene borcu var bankaya. Belirli yaştaki bu adamlar korkuyor ki, başka bir iktidar gelir de biz bu borcu ödeyemeyiz diye” ifadelerini kullandı.

“Ben de kendimce nerede boşluk var onu doldurmaya çalışıyorum” sözleriyle konuşmasını sürdüren Çetinkaya, “Bunun adı siyaset olur, bunun adı amme hizmeti olur, topluma fayda olur. Ne derseniz deyin. Ben Başbakan, Cumhurbaşkanı olacak değilim. Ben burada öleceğim. Hiç olmazsa benim kapımın önü temiz olsun derdindeyim. Çünkü bizim aldığımız kültürde yaşadığın yeri güzel işle diye kavram var” açıklamalarında bulundu.

Bakırköy Belediyesi eski Başkan Yardımcısı Nurhan Çetinkaya’dan Gazete365’e ziyaret…

AVM YERİNE KÜLTÜR MERKEZLERİ YAPILMALI
Türkiye’de sanat ve kültürle ilgili bir uzaklaşmanın bir kopmanın olduğunu söyleyen Çetinkaya, “Mesela bana en son 10-15 yıl önce çıkan şarkılardan örnek verebilir misiniz? Zor. Ama 100 yıl önceki şarkıları halen dinleyebiliyoruz. 20 yıl önce popüler olmuş, listelerin üstlerinde uzunca bir zaman kalmış kaç şarkıyı bana söyleyebilirsiniz. Bizim Leyla Gencer Opera binamız var. Milyonlarca insanın yaşadığı bir metropolde aslında her ilçede bir opera binası olması lazım. AVM yerine bana göre kültür merkezi açılması lazım, ilçe kütüphaneleri, konser, opera salonları, sanat kurslarının yapılacağı yerler açılması lazım” dedi.

“Kültür, sanat, spor. Bunlar asfalt yapmaktan daha önemli benim için” diyen Çetinkaya sözlerini, “Müziğin ve resmin dili, dini, ırkı yok. Ortak kültürümüz bunlar. Eğer biz dünyaya entegre olacaksak ve İstanbul da marka şehir diyorsak, bizim sanata ve kültüre önem vermemiz lazım. 1980’de sonra harcayan bir toplum yarattılar. Aynı şekilde spora da baktığımız zaman şu an uluslar arası kaç sporcumuz var? Bugün 3 büyükler diyoruz. Takımlara bakıyorsunuz; %80’i yabancı. Bu en çok önem verilen futbolda bile durum ortada. Bizim bundan sonraki politikamız kültür sanat ve spor üzerine olması lazım” şeklinde sürdürdü.

YEREL GAZETELER BİZLERİN DENETÇİSİ
Gazete365’e de övgüler yağdıran ve yerel gazetelerin önemi değinen Çetinkaya, konuşmasını şöyle sonlandırdı: “Sizlerin aslında bizim hata yapmamızı engelleyen inspektörlersiniz. Yerel siyasette ulusal basından daha etkilisiniz. Sizin belediye başkanıyla, meclis üyeleriyle hiç muhatap olmamanız ve yanlışını gördüğünde karşısında olmanız lazım. Yazılı basının önemi çok büyük ve bizler burada iyi haberlerde çıkmak için çabalamalıyız. Sizler bizim denetçimizsiniz. Bizimle halk arasındaki köprüyü siz kuruyorsunuz.” 

365/Aykut Kaya


YORUMLAR

  • 0 Yorum