TükoDer’den şiddetli yağışlar sonrası yaşananlar ile ilgili açıklama geldi

Tüketiciyi Koruma Derneği Genel Başkanı Aziz Koçal,  şiddetli yağış sonra zarar gören vatandaşlara destek vermek için hazır olduklarını söyledi, yetkililere tepki gösterdi.

TükoDer’den şiddetli yağışlar sonrası yaşananlar ile ilgili açıklama geldi

Tüketiciyi Koruma Derneği Genel Başkanı Aziz Koçal,  şiddetli yağış sonra zarar gören vatandaşlara destek vermek için hazır olduklarını söyledi, yetkililere tepki gösterdi.

TükoDer’den şiddetli yağışlar sonrası yaşananlar ile ilgili açıklama geldi
21 Temmuz 2017 - 17:36
Reklam

Tüketiciyi Koruma Derneği (TükoDer) Genel Başkanı Aziz Koçal, geçtiğimiz günlerde yaşanan şiddetli yağışlar nedeniyle meydana gelen zararlarla ilgili yazılı basın açıklaması yaptı. “Derneğimiz her tür desteği vermeye hazırdır” şeklinde vurgu yapan Genel Başkan Aziz Koçal, yetkililerin açıklamalarına da eleştirilerde bulundu.

Tepkilerin de yer aldığı açıklamada; Meteorolojinin günler öncesinde uyarı yapmasına ve sel baskınları olacağını belirtmesine rağmen İstanbul Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi yeterli önlemi almamış, felaket sonrasında da mevsim normallerinin üstünde bir yağış olması nedeniyle bu felaketin oluştuğu açıklaması yapılmış ve hiçbir sorumluluk üstlenilmemiştir. Dünyanın her yerinde bu tür yağışlar olmakta, ancak gelişmiş ülkelerde öncesinde gerekli önlemler alınarak felaketler önlenmektedir. Şehir planlamacılarının ve TMMOB’un yıllardır çarpık yapılaşmaya, ormanların ve ağaçların yok edilmesine son verilmesi ve imar planlarının yeşil ve ağaçlık alanlar bırakılacak şekilde yapılması yönündeki uyarıları nazara alınmamakta, sadece rant uğruna şehrin tüm yeşili katledilmektedir” ifadeleri kullanıldı. >365/Haber Merkezi

İşte TükoDer Genel Başkanı Aziz Koçal’ın basın açıklamasının tamamı:   
BASIN VE KAMUOYU DİKKATİNE
İstanbul başta olmak üzere ülkemizin birçok il ve ilçesinde su baskınları ve sel felaketi olmuştur. Meteorolojinin günler öncesinde uyarı yapmasına ve sel baskınları olacağını belirtmesine rağmen İstanbul Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi yeterli önlemi almamış, felaket sonrasında da mevsim normallerinin üstünde bir yağış olması nedeniyle bu felaketin oluştuğu açıklaması yapılmış ve hiçbir sorumluluk üstlenilmemiştir.  

Dünyanın her yerinde bu tür yağışlar olmakta, ancak gelişmiş ülkelerde öncesinde gerekli önlemler alınarak felaketler önlenmektedir. Şehir planlamacılarının ve TMMOB’un yıllardır çarpık yapılaşmaya, ormanların ve ağaçların yok edilmesine son verilmesi ve imar planlarının yeşil ve ağaçlık alanlar bırakılacak şekilde yapılması yönündeki uyarıları  nazara alınmamakta, sadece rant uğruna şehrin tüm yeşili katledilmektedir. 

Evrensel Tüketici haklarından olan “ SAĞLIKLI BİR ÇEVREDE YAŞAMA    “ hakkımız yok sayılarak durmaksızın yapılaşan İstanbul’da nefes alacak alan kalmamıştır. Yapılan KHK ‘lerle tüm imar planları değiştirilmekte, SİT alanları da imara açılmakta, tabir yerindeyse gözü doymayan para babaları şehri tam anlamıyla yok etmektedirler.

Çocuklarımıza miras bırakacağımız bir şehrimiz kalmamıştır. Böyle, devam ettiğinde İstanbul tam bir mega köy olacak, alt yapısı iflas eden bu şehirde yaşamak her geçen gün zorlaşacaktır. Ülkeye ve şehirlere HİZMET ETME vaadiyle seçilen milletvekilleri asıl görevi ülkenin ve ülke insanının menfaatlerini gözetmektir. Bunun için de Mecliste oy kullanırken onayladıkları yasaların kimin yararına olduğunu iyi düşünmeli ve sadece seçimden seçime “ halkın menfaatlerinden, onlara hizmet vereceklerinden “ söz etmemelidirler.

Anayasamızın 172. Maddesi DEVLET’ e “Tüketicileri koruma “ görevi vermiştir. Bu çerçevede “ ekonomik ve sosyal güvencemiz “ için her türlü önlemi almak Devlet’in ve Hükümet’in görevidir. Bu bağlamda uğranılan felaket geçiştirilmemeli ve tüketicilerin zararları ödenmelidir. Zira bu zararlar Belediyenin iyi hizmet vermemesinden ve HİZMET AYIBINDAN kaynaklanmıştır. Dolayısıyla Hükümet derhal duruma el koyarak tüketicilerin zararlarının ödenmesi konusunda gerekeni yapmalıdır. 
Zarar gören vatandaşlarımız derneğimizi arayarak, ne yapmaları gerektiği yönünde bilgi ve yardım istemektedirler. Değerli tüketiciler, uğradığınız zararların tazmin edilmesi için öncelikle Kaymakamlıklarda oluşturulan "hasar ve zarar tespit komisyonları”na Müracaat ederek gerekli tespitleri yaptırıp, tazmin için Belediye’ye başvurmalısınız. Ödenmediği takdirde zararın miktarına göre; 2.400,00 kadar Yerleşim yeri ilçe hakem heyeti, 2.400,00-3.610,00 arası il hakem heyeti 3.610,00 üzeri tutarlar için Tüketici Mahkemelerine başvurabilirsiniz.

Derneğimiz bu konuda her tür desteği vermeye hazırdır. 
Basına ve Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

Genel Başkan
Aziz Koçal  
                                                                             
 


YORUMLAR

  • 0 Yorum