TSM Cumhuriyet Korusu ilk konserinde tam not aldı

CHP Bahçelievler İlçe Başkanlığı’nın kurduğu ‘Türk Sanat Müziği Cumhuriyet Korosu’,  ilk konser performansıyla ayakta alkışlandı.

TSM Cumhuriyet Korusu ilk konserinde tam not aldı

CHP Bahçelievler İlçe Başkanlığı’nın kurduğu ‘Türk Sanat Müziği Cumhuriyet Korosu’,  ilk konser performansıyla ayakta alkışlandı.

TSM Cumhuriyet Korusu ilk konserinde tam not aldı
03 Aralık 2016 - 20:37 - Güncelleme: 09 Aralık 2016 - 10:12
Reklam

Eylem ve etkinliklerin yanı sıra eğitim ile kültür sanat çalışmalarıyla da dikkat çeken Cumhuriyet Halk Partisi Bahçelievler İlçe Başkanlığı’nın kurduğu ‘Türk Sanat Müziği Cumhuriyet Korosu’, ilk büyük konserini verdi. Daha önce 29 Ekim’de Bakırköy Belediyesi’nin programında mini bir konserle görücüye çıkan ve Atatürk’ün sevdiği şarkıları seslendiren Türk Sanat Müziği (TSM) korosu, ilk konserinde dinleyenlerden tam not aldı.

İlçe Başkanı Mehmet Ali Özkan’ın destekleriyle ve kültür sanattan sorumlu İlçe Başkan Yardımcısı Tülay Yıldız Kaya’nın çalışmalarıyla ortaya çıkan TSM korosu, Nurettin Topçu Kültür Merkezi’nde tam bir müzik ziyafeti yaşattı. Koro Şefi Mesut Ucatenik yönetimindeki koro, 2 bölümden oluşan konserde; eşsiz güzellikleriyle dillere pelesenk olmuş 28 şarkıyı sanatseverler için seslendirdi. Nihavent ile hicaz makamlarında koro ve solo performanslara imza atan ekip, Zeki Müren, Zülfü Livaneli, Yıldırım Gürses gibi usta sanatçıların eserlerini seslendirdi, ayakta alkışlandı.

5 AYLIK ÇALIŞMALAR MEYVESİNİ VERDİ
Protokol konuşmalarını da yapıldığı konser sonrası Gazete365’e özel açıklama yapan kültür sanattan sorumlu İlçe Başkan Yardımcısı Tülay Yıldız Kaya, “Kısa zamanda böylesine güzel bir konsere imza atmak, bizi sevindirdi ve gururlandırdı. Az zamanda birbirinden harika sese sahip solistlerimiz ile yetenekleriyle göz dolduran saz ekibimizin olduğu bir koro oluşturduk ve halkımızın karşısına çıktık. Dinleyenleri mest eden ezgilerle, yaşadığımız zor günlerin ağırlığını hafiflettirmeyi amaçlıyoruz” diye konuştu.

TSM Cumhuriyet Korosu’nun bugünlere gelişini anlatan Koro Şefi Mesut Ucatenik ise, “Bugün ilk konserimizi verdik ve ilgiden, alkışlardan ne kadar iyi bir iş çıkardığımızı gördük. 5 ay gibi kısa sürede yaptığımız çalışmalar meyvesini vermiş oldu. Çalışmalarımıza ilk başta küçük bir ekiple başladık ve sonradan 40 kişilik muhteşem bir koro ekibine dönüştük. Bugün bizi dinlemeye gelen halkımıza, desteklerini hiç esirgemeyen parti yöneticilerine, korodaki yetenekli arkadaşlarıma ve salonu bize tahsis eden belediyeye teşekkür ediyorum. Konserlerimiz sürecek” dedi. 365/Aykut Kaya

Konseri izleyenler arasında, CHP'li meclis üyeleri ile ilçe yönetcileri ve Vatan Partisi Bahçelievler İlçe Başkanı Yıldız Kazancı ile İlçe Sekreteri Fatma Özcan da vardı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum