Sami Akdağ Gazete365'te

13. yılında Gazete365'te yenilikler sürüyor. Sami Akdağ, yazar kadrosunu genişleten Gazete365 ailesine katıldı.

Sami Akdağ Gazete365'te

13. yılında Gazete365'te yenilikler sürüyor. Sami Akdağ, yazar kadrosunu genişleten Gazete365 ailesine katıldı.

Sami Akdağ Gazete365'te
13 Şubat 2016 - 19:15
Reklam

Cam Tavanlar

Saygıdeğer okurlar,
Yenilenen çehresi , özverili yayın ekibi, nitelikli ve seçkin yazarları bünyesinde barındıran gazetemizin sayfalarında yeniden buluşuyoruz.
Zorunlu nedenlerle ara verdiğim yazılarım ile, siz değerli okurlarla yeniden buluşmuş olmaktan dolayı oldukça heyecanlıyım.
Hiç tanışmıyor olsak bile, burada paylaşacaklarım ve sizlerin yorumları inanıyorum ki küçük bir nebze de olsa karşılıklı faydalar sağlayacaktır. Zira, paylaşıldıkça çoğalan tek şey bilgidir.
Yazıdaki başlığın taşıdığı anlam hakkında da kısaca şunu ifade edeyim. Hemen hemen her insanın yaşamında, konusu ne olursa olsun, “bunu yapamam”, “bu beni aşar”, “bu konuda yeterli  değilim”, “güçsüzüm” gibi edinilmiş ancak unutulmuş çaresizliklerimiz mevcuttur. Bunun bilimsel adı ise “cam tavan sendromu” dur. Halbuki yaşam sürekli (son 20 yıldır giderek daha hızlı) değişmekte olduğundan, bu hayatta en temel ihtiyacımız olan huzur ve mutluluğu daha sık yakalayabilmek  için, hızlı değişime  belirli oranda ayak uydurmamıza engel olan, bizi sınırlayan cam tavanları yerle bir etmek zorundayız. 
Sonuç olarak makalelerim negatife, eleştiriye değil, daha çok farkındalığımızı arttırarak, dışımızdaki fırsatların ve içimizdeki gücün farkına varmaya ve onları hayata geçirmeye yönelik olacaktır.  Sizlerden de ricam, çevrenizde farkına vardığınız, bireyi engelleyen bu cam tavanları benimle paylaşmanızdır.
Bir dahaki sayıda görüşmek ümidiyle, sevgiler...


YORUMLAR

  • 0 Yorum